Още промени в шофьорските курсове

"Колко трябва да бъдат часовете по кормуване зависи от възможностите на всеки един кандидат- шофьор. Проблемът не е в броя на часовете, а в изпитите. Критериите за провеждането им са доста занижени. Ако се повишат критериите за провеждането на самото изпитване ще се повиши и качеството на водачите"- това сподели в ефира на Радио Стара Загора  Митко Трайков, инструктор и собственик на първата частна фирма за обучение на водачи в Стара Загора, като подчерта, че най- усърдните курсисти се научават да шофират за 20 часа и не бива да бъдат наказвани да плащат по- скъп курс.

 Практиката в много страни показва, че между 20 -30 часа са достатъчни за обучението на млад шофьор и допълни, че въпреки направените промени са необходими и нови. Специална наредба от Министерството на транспорта и от Автомобилната администрация трябва да промени критериите за провеждане на изпита, друг момент е на какъв принцип се избират хората, провеждащи изпитването- коментира още Митко Трайков. 

Цялото интервю на Нели Ангелова, с инженер Митко Трайков, може да чуете в приложения звуков файл: 


Още от категорията

Хитко Вачев

Църква от шести век бе разкрита край Габрово

Църква от шести век е разкрита при спасителни археологически разкопки на обходния път за Габрово , съобщи за Радио Стара Загора ръководителят на експедицията проф. Хитко Вачев . Той и неговият помощник Филип Петрунов от Националния археологически..

публикувано на 16.08.19 в 12:28

Цената на зърното се срива, залежават непродадени количества

450 кг. среден добив на жито и ечемик, което е с 20% по-малко от миналата година, отчитат след края на жътвата производителите от Южна България. Разликите в количеството на реколтата от декар между различните общини обаче е доста голяма, като най-добра..

публикувано на 15.08.19 в 09:10

Антидискриминационна кампания се проведе в Казанлък

Антидискриминационна кампания в рамките на проект “Springboard to Roma Youth Success” (Story_S) се проведе днес в залата на Младежки дом, Казанлък. Тя се осъществи от Български младежки форум и фондация „Здраве и социално развитие“ (ХЕСЕД)...

публикувано на 12.08.19 в 16:33

Росен Иванов: Българите трябва да имат шанс за трансплантация!

<br /> Ще имат ли шанс за трансплантация на орган повече българи в страната? Миналата седмица стана ясно, че  виенската клиника, с която страната ни има договр за извършване на 5 белодробни трансплантации годишно, преустановява приема за лечение..

публикувано на 12.08.19 в 11:35

Психологът съветва: В първите три дни след отпуска не бързайте да работите на макс

В разгара на летните отпуски и семейни ваканции доста често се случва така, че или не сме си отпочинали достатъчно, или имаме проблеми със своите близки. Връщаме се на работа уморени, дори понякога депресирани и не успяваме да останем с добро..

публикувано на 09.08.19 в 16:46

Учителите с петиция против новия проект на МОН за превенция срещу отпадането на ученици

Близо 6 хиляди са учителите, които се подписаха в петиция срещу проекта на МОН, който ги задължава да обикалят домовете на така наречените "ученици в риск", за да ги върнат в училище. Групите на педагозите и класните ръководители, организирани..

публикувано на 09.08.19 в 16:00

Иван Михайлов: "Фолксваген" може да построи завод в България

България е трайно позиционирана на автомобилната карта на Европа и има реални шансове да се пребори за бъдещия завод на германския концерн „Фолксваген“. Това споделя в пространно интервю за БНР президентът на автомобилния клъстер у нас Иван Михайлов...

публикувано на 08.08.19 в 14:41

Прокуратурата се превръща в средство за разчистване на политически врагове

Новият главен прокурор ще бъде легитимен само за тесния кръг хора и професионални среди, които са го подкрепили, а нямаше поне още един кандидат, защото прокуратурата е изградена така, че главният обвинител да има през целия си мандат изключително..

публикувано на 07.08.19 в 08:25

Ще бъде ли възстановено предназначението на Потопената църква?

В неделя Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи по случай 7-ма Неделя след Петдесетница Божествена Света литургия в Потопената църква "Св. Йоан Рилски Чудотворец" до язовир Жребчево. Началният час на литургията е..

публикувано на 02.08.19 в 16:13

Бъдещето на родопската теснолинейка отново под въпрос

Ще загубим ли теснолинейката от   Септември  до Добринище?  Още едно наследство, превърнало се в туристическа атракция в последните години, след като 80 години е било надеждно и евтино средство, а за някои селища над Велинград – единствената..

публикувано на 02.08.19 в 11:09