Хакерската атака е само малък връх от айсберга на държавните проблеми

"Събитието на седмицата, което ще влияе на политиката и в следващите месеци, това е хакерската атака на НАП. А мащабите на изтичането на личните данни, буквално на цялото активно население в държавата не са ясни, защото виждаме и чуваме само малкия връх на айсберга". Това коментира в ефира на Радио Стара Загора Калоян Методиев. 

Освен хакерската атака на Националната агенция за приходите в топ три на събитията от деловата седмица политологът  определи още покупката на самолетите Ф-16 и "опраскването" на машинното гласуване. 

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл: Още от категорията

Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в страната е изготвило становище по предложените промени в имунопрофилактиката

Нееднозначно се приемат в съсловието на общопрактикуващите лекари предложените от Министерството на здравеопазването промени в имунизационния календар, с цел синхронизирането му с този на страните в Европейския съюз, коментира за Радио Стара..

публикувано на 22.08.19 в 09:24

Мария Динева ще бъде водач на листата за общински съветници на групата на „Народен съюз“

Мария Динева ще бъде водач на листата за общински съветници на   групата на „Народен съюз“, сред кандидатите са и останалите трима настоящи общински съветници. В състава на местната коалиция няма промени. Това съобщи Мария Динева в интервю за..

публикувано на 21.08.19 в 15:00

Не в АЕЦ, а във фотоволтаиците е бъдещето на енергийния пазар

Проектът АЕЦ „Белене“ не е нужен на енергетиката. Години наред  България ще трябва да доказва на ЕК необходимостта от новите ядрени мощности и тази инвестиция ще среща много трудности. Това заяви за Радио Стара Загора председателят на Българския..

публикувано на 20.08.19 в 14:56

Годишнината от боевете е добър повод за президентски указ

Честването на годишнината от Шипченската епопея е добър повод президентът да издаде указ, с който да възстанови името на връх Св. Никола, прекръстен на Шипка с тоталитарно решение през 1977 г., посочи в интервю за Радио Стара Загора историкът проф...

публикувано на 20.08.19 в 11:45

Стефан Гамизов: Процедурата за АЕЦ "Белене" е неoсъществима

До момента в процедурата за избор на стратегически инвеститор на АЕЦ "Белене" са подали заявления руската фирма "Росатом" и Корейската хидроядрена компания. Очаква се до края на деня да подаде документи и китайската Си Ен Ен Си.  Желание да участват в..

публикувано на 19.08.19 в 15:57

Албена Симеонова, БАБ: Биопроизводителите трябва да потвърдят данните си в електронния регистър

От днес 19 август, сертифицираните фирми  започват за попълват в електронния регистър на биологичните производители, преработватели, търговци и вносители информацията за своите клиенти. Съгласно изискванията на Закона за прилагане на  Общата..

публикувано на 19.08.19 в 15:05
Хитко Вачев

Църква от шести век бе разкрита край Габрово

Църква от шести век е разкрита при спасителни археологически разкопки на обходния път за Габрово , съобщи за Радио Стара Загора ръководителят на експедицията проф. Хитко Вачев . Той и неговият помощник Филип Петрунов от Националния археологически..

публикувано на 16.08.19 в 12:28

Цената на зърното се срива, залежават непродадени количества

450 кг. среден добив на жито и ечемик, което е с 20% по-малко от миналата година, отчитат след края на жътвата производителите от Южна България. Разликите в количеството на реколтата от декар между различните общини обаче е доста голяма, като най-добра..

публикувано на 15.08.19 в 09:10

Антидискриминационна кампания се проведе в Казанлък

Антидискриминационна кампания в рамките на проект “Springboard to Roma Youth Success” (Story_S) се проведе днес в залата на Младежки дом, Казанлък. Тя се осъществи от Български младежки форум и фондация „Здраве и социално развитие“ (ХЕСЕД)...

публикувано на 12.08.19 в 16:33

Росен Иванов: Българите трябва да имат шанс за трансплантация!

<br /> Ще имат ли шанс за трансплантация на орган повече българи в страната? Миналата седмица стана ясно, че  виенската клиника, с която страната ни има договр за извършване на 5 белодробни трансплантации годишно, преустановява приема за лечение..

публикувано на 12.08.19 в 11:35