Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" с тежка загуба от "Лудогорец"

"Берое" записа тежка загуба при първото си домакинство за новия сезон във футболния ни елит. Пред около 3 000 зрители на стадиона под "Аязмото" беройци паднаха с 2:4 от шампиона "Лудогорец". Старозагорци бяха равностойни на своя опонент през първата част, но след почивката настъпи огромен спад, като в един момент тимът от Разград пропусна да поведе с 4 или дори 5 гола.

Усилията на "Берое" през първото полувреме бяха попарени от индивидуалната класа на новото попълнение на гостите Жоржиньо, който първо в 8-та минута с хубав пробив и елегантен удар откри резултата, а в 35-та минута със страхотен шут удвои резултата. В самия край на полувремето новият нападател на заралии Зоран Йосипович намали от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него.

След почивката играчите на Александър Томаш бяха неузнаваеми. Левият бек на гостите Антон Недялков бе в основата на двете попадения за своя тим. Първо в 53-та минута нахлу по левия фланг, пусна пас по земя към Кешерю, който разстреля Перниш за 1:3. Две минути по-късно мачът на практика свърши. Недялков осъществи невероятен пробив, слаломирайки между играчите на "Берое" този път през центъра на терена, подаде към Жоржиньо, той продължи към Кешерю и румънецът отбеляза втория си гол в мача.  

В самия край на срещата Зоран Йосипович оформи крайното 2:4, засичайки с глава центриране на Рубен Брижидо.

След седмица в съботната вечер на 27 юли от 21 часа "Берое" гостува на "Арда" Кърджали, които ще домакинстват на стадион "Локомотив" в Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40

Атанас Апостолов: Убедителна победа постигнахме срещу втория тим на "Локо" Пловдив

"Съставът на "Розова долина" продължи победния си ход като надигра втория тим на "Локомотив" Пловдив с 5:2. Допуснахме ранен гол във вратата ни още в началото на мача. Все пак до края на първото полувреме реализирахме три попадения и резултата..

публикувано на 21.04.24 в 12:47