От началото на годината 15 са загинали при катастрофи в област Стара Загора

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На територията на област Стара Загора са установени 2145 нарушения на скоростта, а за община Стара Загора те са 1921. Указаната скорост се превишава средно от 20 до 50 км.ч, което е тревожна статистика- заяви старши инспектор Димитър Димитров-от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Стара Загора. От началото на годината до сега пътно-транспортните произшествия са намалели със 152, в сравнение с миналата година. До средата на август в областта те са 712, като 15 са загиналите лица. Основните причини за тежките произшествия на пътя са употребата на алкохол, превишената скорост, липсата на концентрация при шофиране- допълва старши инспектор Димитров.

Той напомни, че най-засиленият трафик в област Стара Загора е на магистрала „Тракия“ и там най-честите случаи на пътни произшествия са свързани със преумора на водачите и заспиване, отклоняване на вниманието и използване на телефони по време на движение. Шофьорите трябва да се осведомят и за ремонти по маршрута. Старши инспектор Димитров апелира и за повече внимание и отговорност от страна на пешеходците, които често пресичат неправилно пътното платно. Засилените проверки са част от акция „Скорост“, която се проведе във всички страни членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.


Още от категорията

Над 98% от българското пиво има информация за енергийната стойност и хранителните съставки

Над 98 процента от произвежданото в България пиво има информация за енергийната стойност и хранителните съставки, с което българската пивоварна индустрия е изпълнила доброволно подписания  Меморандум за разбирателство на Асоциацията на пивоварите от..

публикувано на 17.09.19 в 16:47

Девет новозагорски села остават без вода на 18 септември

На 18 септември водоподаването в новозагорските села Стоил войвода, Любенова махала, Любенец, Млекарево, Загорци, Езеро, Богданово, Радецки и Бял кладенец ще бъде прекъснато. За това информира ВиК-Сливен. Водата на населените места ще спре в 08.00ч....

публикувано на 17.09.19 в 16:38

Театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък представя "Нощта преди Албена“

Особен поглед към света на Йордан Йовков предлага новата постановка „Нощта преди Албена“ на общинския театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък, съобщи в интервю за Радио Стара Загора директорът на театъра Димитър Кабаков, който е и автор на..

публикувано на 17.09.19 в 16:33

Храмов празник отбелязва църквата "Света София" в село Безмер

На днешния православен празник храмов празник отбелязва църквата "Света София" в ямболското село Безмер. Храмът е сред най- добре поддържаните в  духовната околия.  Храмът "Св. София" е построен през 1934 година и е сред малкото храмове в..

публикувано на 17.09.19 в 16:24

Антон Андонов е кандидатът на ВМРО-БНД за кмет на Стара Загора, войводите ще участват в кметската надпревара на още 4 общини в областта

ВМРО – Българско национално движение обяви кандидатите си кметове на 5 общини в Старозагорска област за предстоящите местни избори.  Очаквано кандидатът на войводите за кметския стол на Стара Загора е Антон Андонов  - дългогодишен регионален..

публикувано на 17.09.19 в 16:06

Алтернативен маршрут за автобусна линия №20 до петък

Във връзка с изпълнението   на строително-монтажни работи на кръстовището на ул. „Генерал Столетов“ и бул. „Крайречен“, движението на автобусна линия № 20 ще се обслужва по следния маршрут: ул. „Генерал Столетов“, ул. „Ангел Кънчев“, ул. „Христина..

публикувано на 17.09.19 в 15:47

Засега няма опасност от спекулация с цените на петрола на българския пазар

Има известно успокояване на петролния пазар, след изявленията на американския президент Доналд Тръмп, че ако се наложи, ще отворят стратегическите резерви на САЩ и ще освободят количества, които да задоволят световния пазар. Тръмп каза още, че нямат..

публикувано на 17.09.19 в 15:14

Организират занимания за компютърни и природо-математически науки в Стара Загора

За първи път тази година в Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора ще има нова клубна форма „Академия за компютърни и природо-математически науки“, съобщи Искра Иванова, ръководител на общинско звено „Център за подкрепа за..

публикувано на 17.09.19 в 14:50

В четири общини на старозагорска област ДПС участват в кметските избори

В четири от единадесетте общини на старозагорска област Движението за права и свободи ще има кандидат-кметове, съобщи в интервю за Радио Стара Загора областният председател Халил Летифов. В Павел баня в надпреварата за градоначалник се включва Иса..

публикувано на 17.09.19 в 11:56

Съвременна графика показват в Стара Загора

„Рефлексии на времето“ е изложба съвременна графика, която ще бъде открита днес  от 18 часа в Художествена галерия - Стара Загора. Експозицията ще остане до 12 октомври, а почитателите на графичното изкуството от втората половина на 20 век ще..

публикувано на 17.09.19 в 10:58