Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Иван Иванов: Ще се кандидатирам за втори мандат от партия ГЕРБ

Гурково днес празнува обявяването си за град преди 45 години

С концерт на Николина Чакърдъкова ще приключи празничния ден

Гурково днес отбелязва 45 години от обявяването на селището за град. На тържествена сесия на Общинския съвет ще бъдат наградени отличените служители, а водосвет ще отслужи архимандрит Богослов. Тържествената програма ще приключи с концерт на народната певица Николина Чакърдъкова, която също е юбиляр на днешния ден- разказа за Радио Стара Загора кметът на общината Иван Иванов.

Той сподели, че още в първия си работен ден преди 4 години е получил писмо за финансова корекция за 95 хил. лв. за изграждане на претоварна станция за битови отпадъци. Общината веднага е изплатила задължението и за целия мандат до сега няма нито един лев санкция или финансова глоба. Това означава, че общината работи добре- категоричен е Иван Иванов. Два са големите  проекти, по които работи общината и те са финансирани по Програмата за развитие на селските райони. Подобряване на водоснабдителната инфраструктура на селата Конаре и Паничерево е единият от проектите на стойност 6 млн. и 200 хил. лв. На 10 септември е първата копка на мащабната инвестиция. Вторият проект е свързан с ремонта и реконструкцията на уличната мрежа в град Гурково и селата Конаре и Паничерево за 2 млн. 280 хил. лв. До края на октомври проектът ще е реализиран. Още 964 хил. лв. са отпуснати с решение на Министерски съвет за асфалтиране на 18 улици в Гурково и Паничерево с обща дължина 3 800 м. Ремонтните работи ще приключат до края на септември. Около 1 млн. лв. са вложени и в подмяна на водопроводната мрежа в Гурково.

С подкрепата на държавата и АПИ са асфалтирани 2 км от републиканската пътна мрежа, един от най-натоварените пътни участъци в България, част от Прохода на Републиката. За 4 години са усвоени повече от 17 млн. лв.- обобщава работата по различните проекти кметът. Изпълнен е и проект за 1 млн. и 200 хил. лв. за биологична рекултивация на сметището.  „Безработица в Гурково няма. Предприятията, които работят на територията на общината, успяват да осигурят работа на жителите. Без работа са тези, които не искат да работят“- сподели Иван Иванов. Проблем през мандата е осигуряването на личен лекар за гражданите. В момента работи един и общината му оказва необходимата  помощ. Все още не е решен проблемът с транспорта между селата и общинския център, както и автобусната линия до  Казанлък. Причината е в отказа на превозвачите да обслужват линии с малък пътникопоток. Кметът на Гурково Иван Иванов заяви, че ще се кандидатира за втори мандат като кмет от партия ГЕРБ и разчита на доверието на своите съграждани. „ Не мога да повярвам, че за един мандат с моя екип постигнахме резултати, за които мислех, че са нужни поне два“- отчита резултатите от управлението си Иван Иванов.

Чуйте цялото интервю на Кристина Русева с Иван Иванов в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пуснаха под гаранция двама, обвинени за участие в престъпна група в Ямбол

Бургаският Апелативен съд освободи срещу парична  гаранция Стойко Калудов и Григор Гочев, които заедно с Динко Вълев, по-известен  като ловецът на бежанци, са обвинени в участие в Организирана престъпна  група. Преди дни Ямболският окръжен съд им наложи..

публикувано на 25.04.24 в 17:19

Живко Тодоров: Отпуснатите средства за ММИ дават сигурност на работещите

Като изключително важни за развитието на региона определи двете решения-за отпускане на средства за „Марица изток“ и либерализацията на пазара на тока, кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Според него те дават спокойствие и сигурност на..

публикувано на 25.04.24 в 16:59

Общинските съветници на Болярово гласуваха парична помощ за зрелостниците

Болярово ще изпрати тържествено своите 13 абитуриенти на 23 май. Днес, по предложение на кмета на Община Болярово Христо Христов, общинските съветници гласуваха единодушно от общинския бюджет да им бъде отпуснато финансово стимулиране. Общата..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Градушка удари Чирпанско

Поройни дъждове и градушка се изляха над няколко населени места в региона на Чирпан в ранния следобед. От ледените късове сериозно пострада и старозагорското село Самуилово. Основните поражения до момента са върху овошки и насаждения, но информацията..

публикувано на 25.04.24 в 16:25

Създават общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора"

Да бъде създадено общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“ решиха съветниците на първо четене.  То се създава като специализирано звено в Общинска администрация и ще стопанисва и управлява имотите, предназначени за дейности в областта на..

публикувано на 25.04.24 в 16:20
Снимка: ГПЧЕ

Ученици от ГПЧЕ "Ромен Ролан" зарадваха с подаръци нуждаещи се

В навечерието на Великден учениците от 8 "Ж" клас на ГПЧЕ "Ромен Ролан", с класен ръководител г-жа Мария Комбакова, посетиха "Защитените жилища за пълнолетни лица с умствена изостаналост" в Стара Загора и зарадваха с подаръци живеещите там, съобщават от..

публикувано на 25.04.24 в 15:42

В Сливен ограничиха до 20 км/ч скоростта за тротинетки и ги забраниха в пешеходните зони

До 20 км/ч се ограничава скоростта на електрическите тротинетки по пътищата в община Сливен, реши Общинския съвет. Изцяло се забранява движението им във всички пешеходни зони, тротоари, градската градина и алеи, с изключение на велоалеите...

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Фелдшерите и лекарските асистенти се пребориха за самостоятелна съсловна организация

Съсловната организация на фелдшерите и техните приемници – лекарските асистенти, вече официално ще представлява съсловието на тези медицински професионалисти. Това стана  възможно, след като парламентът вчера одобри и на второ четене промените в..

публикувано на 25.04.24 в 15:05
Снимка: община Димитровград

В Димитровград започват поетичните празници "Пеньо Пенев"

В Димитровград днес започват поетични празници - Дните на поезията "Пеньо Пенев". Спектакълът „Ние, Радичкови” в ОДТ „Апостол Карамитев“ ще сложи началото на поетичните дни. Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив ще..

публикувано на 25.04.24 в 14:47

Д-р. Слави Славов: Общопрактикуващите лекари нямаме притеснения за разпространението на коклюш

Общопрактикуващите лекари нямаме притеснения относно създалата се ситуация около разпространението на коклюш. Кабинетите работят и лекарите поставяме ваксини по график. Това коментира за Радио Стара Загора д-р. Слави Славов председател на..

публикувано на 25.04.24 в 14:35