Общинският съветник Янко Янков, право на отговор

На 7.09. старозагорци станаха свидетели на два протеста организирани от граждани срещу законодателството за закрила на детето.  Граждански протест, в чиято организация участва общинският съветник  Янко Янков и граждански протест, в който имаше представители  на партия „Възраждане“. След публикуване на позиция на Ива Ангелкова- организационен секретар на партията, Радио Стара Загора, съгласно редакционните правила, дава право на отговор и на Янко Янков.

Янко Янков: - Упреците към мен, че използвам протеста, напомнят на българската поговорка -„ Крадецът вика, дръжте крадеца!“

Не бих могъл да политизирам протеста, защото аз не съм политическо лице. Общински съветник съм , но не принадлежа на никоя партия  и няма как политически секретари на партия да обясняват, че аз искам да извлека дивиденти. Притеснението на опонентите ми е, че фокусът се измести от тях и няма да могат да извлекат дивиденти. За съжаление дори администраторите на гражданската фейсбук група „Не на стратегията на детето“  са членове на партия, която не искам да споменавам.  Нашият протест, той не е организиран от мен, а от нас гражданите и аз като гражданин мога да присъствам и да организирам подобно събитие. Като баща на три деца този проблем ме касае доста и защото едното ми дете е със синдром на Даун.  Но в организацията на събитието, в което и аз участвах, има още 8 човека, като половина от тях са от началото на  протестите в града . Тези хора се махнаха като част от групата „Не на стратегията за детето“, защото разбраха политическите пипала, които се опитват да яхнат протеста и да го използват. Не може някакви жени да претендират, че са организатори и да лъжат. Те нямат разрешение от община Стара Загора за протеста, но ние имаме. Близо 6 дни сме раздавали флаери за проявата, 9 човека, над 2 хил. броя, за да информиране, че ще има протест. Тези, които ме атакуват, не са си мръднали пръста. Имаме събитие във фейсбук, за което 100 човека са заявили, че ще присъстват. Акцията ни е организирана от името на „Група за истината за Стара Загора“, това е името на фейсбук групата. А другата група се бяха капсулирали и обвиняваха медиите, че правят затъмнение на темата, а това не е вярно. Бяха се събрали 10-ина представители на партията с рекламни тениски  , към тях още няколко от определен етнос и към 20-ина заблудени родители. И тази партия обяснява как някой си Янко Янков си прави политически пиар, а моето име го няма никъде. На митинга, в които и аз участвах, имаше близо 500 души. Събрахме над 400 подписа, направихме шествие и сега да казват, че аз искам да извлека политически дивиденти и да пращат лъжливи прессъобщения до медиите, защото идват избори, ще кажа пак: „Крадецът вика, дръжте крадеца“. Включих се през август в тази инициатива, защото ме покани една от администраторките на фейсбук групата „Не на стратегията на детето“ - Иванка Стоянова и аз участвах в обща среща. Предложих помощта си и те я приеха. След  което ме изтриха от групата, за да могат да си въртят политическите игри.  Напуснаха и част от администраторите- Иванка Стоянова и Диляна Тонева, в знак на несъгласие с неправомерното, нелогично отношение към мен. Така и не разбирам какъв е проблемът! Не разбирам, защо една отворена обществена група се капсулира, трие постове. Нали каузата за децата трябва да ни обединява. Не разбирам, защо е това плюене и защо едни хора се хвалят, че са организатори! Как непартийното лице Янко Янков иска политически дивиденти, а хора свързани с партия не искат!


Още от категорията

С 30% ще се увеличат собствените приходи на общината при въвеждане на фискална децентрализация

С близо 14 млн. лв. повече биха били собствените приходи на община Стара Загора, ако бъдат преотстъпени част от приходите от подоходното облагане към общините. Това са изчислили експертите от Института за пазарна икономика и подемат кампания преди..

публикувано на 18.09.19 в 08:25

Местните избори и изборът на нов главен прокурор са обвързани

Основният фокус на предизборната кампания ще бъде върху това дали хората са доволни от настоящите си кметове и общински съветници. Това прогнозира за Радио Стара Загора политологът доц. Стойчо Стойчев. Според него спекулациите да се прехвърля общо..

публикувано на 17.09.19 в 08:50

Бивш депутат с предложение за диференциране на скоростта в проблемен участък от АМ „Тракия“

Диференциране на ограничението в скоростта при преминаване по 40 километровия отрязък на АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора. Това предложение до Министерски съвет и Агенция „Пътна инфраструктура“ ще отправи бившият народен представител от..

публикувано на 16.09.19 в 17:16
Българското училище

В сърцето на Париж пазим българските традиции и език

Четири са българските училища в Париж според официалната статистика. Но в едно от тях и това е "Кирил и Методий"  любородната искра към България, традициите, песните и историята, поддържа и старозагорската възпитаничка на езиковата гимназия Румяна Шибилева-..

публикувано на 16.09.19 в 09:20
Д-р Ангел Кунчев

Д-р Ангел Кунчев: Социалните мрежи се включват в борбата с антиваксиналните движения

Най-големите социални мрежи също ще се включат в борбата с антиваксиналните движения. Това съобщи за Радио Стара Загора главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, който тази седмица взе участие в международен форум в Белгия посветен на..

публикувано на 15.09.19 в 13:45

Стоян Петров: „Гражданите трябва да участват при взимането на важните решения за Казанлък“

52-годишният капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров бе подкрепен от структурата на БСП-Казанлък за кандидат за кмет на община Казанлък. Петров бе определен и за водач на кандидатската листа на формацията в Града на розите. Той влиза в предизборната..

публикувано на 10.09.19 в 15:09

До 22 септември ще бъде ясен кандидатът за кмет на ВМРО Стара Загора

До 22 септември трябва да стане ясна кандидатурата за кмет и листата за общински съветници на ВМРО Стара Загора за местните избори през октомври. Още за подготовката за предстоящите избори с  Евден Николов председател на ВМРО Стара Загора,  разговаря..

публикувано на 10.09.19 в 13:07

Защо пропадна общественото обсъждане на проекта за интегриран туристически продукт на Сливен?

Софийска фирма е изготвила проект за интегриран туристически продукт на Сливен, с който общината ще кандидатства за финансиране. Сумата, заложена за изпълнение на дейностите, възлиза на 9млн.лв.., от които 6млн местната администрация трябва да..

публикувано на 10.09.19 в 10:01

Кметът на Тополовград Божин Божинов ще се кандидатира за трети мандат

Кметът на Тополовград Божин Божинов ще се кандидатира за трети мандат на предстоящите местни избори през октомври. Намаляване на безработицата, търсене на нови инвестиции, обновяване на пътната мрежа в региона ще продължат да бъдат приоритетни и през..

публикувано на 09.09.19 в 11:23

Три инициативни комитета са се регистрирали до момента в общинската избирателна комисия

Общинската избирателна комисия започна работа на 4 септември, съгласно последното решение на Централната избирателна комисия, съобщи за Радио Стара Загора председателя на общинската комисия Теодора Крумова. Тя допълни, че ЦИК приема документи за..

публикувано на 06.09.19 в 16:07