Хиляди старозагорци подкрепиха кампанията „Да изчистим България заедно“

6
Снимка: Община Стара Загора

И тази година Стара Загора е част от националната кампания „Да изчистим България заедно”. Служителите на Общинска администрация дадоха своята лепта за приветливостта на част от най-големия парк в града – „Митрополит Методий Кусев“, в петък. Те успяха да съберат над 40 кубични метра отпадъци, сред тях имаше автомобилни гуми, домакински и други пособия. Десетки чували с пластмасови опаковки и хартийки също са далеч от зелените площи на Аязмото.

Община Стара Загора осигури за съботния ден 5 хил. броя полиетиленови чували и 2 хил. чифта ръкавици за еднократна употреба, с които желаещите граждани да освежат различни паркове, градини, детски площадки и други предпочитани за разходка и отмора зони.  Отново подкрепа за чистотата оказаха представители на различни държавни и местни институции, неправителствени организации, колективи от училища и детски градини, фирми, както и стотици граждани. Жители на 18 села от общината също се включиха и почистиха в населените си места.

Близо 1300 общо бяха доброволците, които заявиха участието си в еко кампанията, сочат данните на звено „Чистота“ към Община Стара Загора. Те допринесоха за приветливостта на районите за отмора, игра и разходка – парковете в града, както и в селата, детски и спортни площадки, междублокови пространства и градини. Само до обедните часове бяха събрани над 700 кубични метра отпадъци.

След приключването на съботното почистване, събраните и изнесените и поставените до контейнерите чували, ще бъдат извозени от екипи на ДЗЗД „Грийн Партнърс – БКС“.

През двата почивни дни – събота и неделя, достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“, в землището на село Ракитница, е свободен за всички транспортни средства, които извозват събраните по време на инициативата отпадъци, включително и за частни транспортни средства. Освен това, всички граждани, които имат за третиране едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели - шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други) могат да го направят безвъзмездно в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в Ракитница.


Галерия

Още от категорията

Заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и аварии в Ямбол

Днес в Ямбол ще се проведе заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и аварии. Това съобщиха от Областна администрация Хасково. Начало на заседанието ще бъде дадено в 10:00ч.. В рамките на срещата ще бъдат..

публикувано на 12.11.19 в 08:46

РБ „Сава Доброплодни“ се сдобива с 2000 нови заглавия

До средата на декември във фондовете на РБ „Сава Доброплодни“ в Сливен ще постъпят над 2000 нови издания. Това става възможно благодарение на реализацията на проект „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“. Проектът е..

публикувано на 12.11.19 в 08:20
Хасково

Инспекцията по труда в Хасково е установила 87 нарушения при съхранението и употребата на химикали

Инспекцията по труда в Хасково участва в националната кампания за спазване на изискванията за електрообезопасеност в предприятия, които осъществяват дейност чрез разполагане на електронни съобщителни мрежи върху стълбове. Кампанията се организира..

публикувано на 12.11.19 в 08:12

Внезапно изскочилите на пътя животни продължават да бъдат проблем за шофьорите

Проблемът с животните, които изскачат внезапно на пътя и създават предпоставки на ПТП, остава. Една от най-засегнатите в това отношение общини у нас е Мъглиж. За предотвратяването на инциденти е започнало поставянето на мантинели в определени..

публикувано на 12.11.19 в 08:08

Първо заседание на новия Общински съвет в Ямбол

Днес в 13 и 30 часа ще се състои първата тържествена сесия на новоизбрания Общински съвет в Ямбол .  Общо 7 политически сили получиха представителство в местния парламент след проведените избори. В 37 местния общински съвет партия „Пряка демокрация“..

публикувано на 12.11.19 в 07:13

11 настанени в Кризисния център на Сдружение "Самаряни"

6 деца и 5 жени – жертви на насилие са настанени към този момент в Кризисния център на Сдружение „Самаряни“ . В защитена среда те остават там 6 месеца, но приоритет е необходимостта им да пребивават, подчерта в интервю за Радио Стара Загора Радост..

публикувано на 11.11.19 в 16:26
Награда

6 номинации за наградите "Добрият самарянин"

3 индивидуални, 2 групови и 1 семейство са номинациите за тазгодишното издание на наградите „Добрият самарянин“ – девето по ред. От днес на сайта на сдружение „Добрият самарянин“ може да се гласува за Отличието на общността, съобщи в предаването..

публикувано на 11.11.19 в 16:26

Привличането на инвеститори е приоритет за новия кмет на Свиленград

Търсенето на инвеститори за изграждане на индустриална зона край Свиленград е сред основните приоритети на новоизбрания кмет на общината арх. Анастас Карчев . На този етап не се предвижда вдигане на данъци, тъй като общината успява да покрива..

публикувано на 11.11.19 в 16:04
Стара Загора герб

Община Стара Загора с номинация за Годишните награди в туризма

Община Стара Загора е номинирана в категория „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм“ за четвъртите Годишни награди в туризма 2019 . Гласуването ще бъде електронно и ще определи носителите на призове в 16-те категории в конкурса на..

публикувано на 11.11.19 в 15:45

Обявяват конкурс за сурвачка и рисунка в Стара Загора

Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие обявяват традиционния конкурс за изработване на сурвачка и рисунка. В него могат да участват ученици от 7 до 14 годишна възраст разделени в две групи: 7 – 10 години и 11 – 14...

публикувано на 11.11.19 в 15:40