Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йосипович спаси „Берое“ от поредна издънка

Ани Георгиева-beroe.bg

"Берое" спечели с минималното 1:0 над "Витоша"(Бистрица) в последната среща от IX кръг на Ефбет лига. Успехът за старозагорци дойде след много пропуски през първата част и изключително бледо представяне през вторатa. В герой за домакините се превърна новопривлеченият нападател Зоран Йосипович, който в 84 минута разпечата вратата на "Бистрица". Успехът за "Берое" сложи край на серията от две последователни загуби за старозагорци. 

Началото на двубоя бе повече от обещаващо за близо 500-те фенове по трибуните на градския стадион „Берое“. Първо домакините чрез Камбуров бяха близо до отбелязване на попадение, но легендата не успя да намери добре топката с глава. „Витоша“ отговори със страхотна контра, в която Гъргоров намери непокрития Кабов, който останал сам срещу Перниш стреля, но стражът на „зелените“ улови ъгъла и закова в ръцете си коженото кълбо. След тази опасност старозагорци заключиха половината си и в следващите минути ситуациите пред врата на гостите последваха една след друго. Камбуров на два пъти, Ибрахима Конте и Педро Еуженио бяха близо да отбележат, но страхотни намеси на стража на „тигрите“ Василев запази резултата непроменен.

Най-добрата възможност за беройци дойде в 28-та минута. При центриране от ъглов удар Мартин Камбуров се извиси над всички и засече центрирането, но с нова изключителна намеса стражът на гостите запази мрежата си суха. Пропускът обезкуражи „Берое“ и до края на полувремето играчите в зелено свалиха оборотите.

След почивката „Берое“ опита да вдигне оборотите отново, но срещна много добре групиран отбор в лицето на тима от Бистрица. В тези минути зачестиха центриранията към Мартин Камбуров, който обаче се оказваше под опеката на двама играчи на „Витоша“ и така и не успя да се пребори. Търпението на Александър Томаш се изчерпа и в рамките на 15 минути от 60-та до 75 специалистът извърши и трите си смени, пускайки в игра Зоран Йосипович, Рубед Бриджидо и Иван Минчев на местата на Мартин Камбуров, Вандерсон и Охене. Това обаче не доведе до нищо по-различно на терена. „Берое“ тотално загуби идея как да застраши своя противник, докато „Витоша“ бе видимо удовлетворена от развоя на двубоя.

Когато всичко отиваше към закономерно равенството домакините все пак успяха да отбележат така важния гол. След центриране от фаул Алкан не успя да намери топката във въздуха, но коженото кълбо попадна в Йосипович, който от 4-5 метра матира представилия се страхотно в тази среща вратар на „Витоша“ за 1:0. Попадението предизвика истинско облекчение за феновете по трибуните, които изстрадаха случващото се на терена до момента. 

След попадението беройци имаха още две добри възможности да удвоят резултата, но така и не успяха да вкарат. С победата "зелените" увеличиха актива си във временнното класиране на 15 точки след изиграването на 9 срещи. Победата бе трета за старозагорци срещу този противник. Играта на отбора и в тази среща обаче не убеди феновете по трибуните. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 2:0 победи

Баскетболният „Берое Стара Загора“ спечели и втория сблъсък от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Срещу „Монтана 2003“ домакините надделяха отново, този път с 90:83 точки. В първите 10 минути на срещата старозагорки..

публикувано на 19.04.24 в 22:20

Георги Каменов: В Карнобат играем трудно по традиция

"Победихме тима на "Атлетик" Куклен с 2:1. Имахме още възможности, но не реализирахме. Като цяло съм доволен от моите играчи. Имахме и още положения, но пропуснахме пред вратата на съперника. Сега имаме гостуване в Карнобат на местния едноименен..

публикувано на 19.04.24 в 13:22

Мирослав Миндев: Трудно е с късата ни резервна скамейка да играем през три дни

"Загубихме домакинството от "Розова долина" с 1:2. Умората си казва думата. За съжаление имам по 2-3 резерви на мач, а и повечето ми играчи са опитни, но на над 30 години. Няма как при този сгъстен цикъл на срещи да бъде друго освен това, което при..

публикувано на 19.04.24 в 12:32

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СК - „Класическа борба“ Берое Стара Загора. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52