Партиите не постигнаха съгласие за състава на СИК в Стара Загора

Проведените в Стара Загора консултации между ГЕРБ, БСП, „Обединени патриоти“, ДПС, Воля и „Демократична България“ за попълване на съставите на секционните избирателни комисии не доведоха до съгласие. Валентина Бонева от левицата и Тунджай Рюстурк от Движението за права и свободи направиха предложения за промяна в първоначалния вид на разпределението по комисии, които обаче бяха отхвърлени от ГЕРБ и Воля. След липсата на разбирателството партиите и коалициите в Стара Загора имат срок до 20 септември да представят окончателно своите предложения. До 25 септември кметът на Стара Загора е длъжен да представи предложенията до ОИК-Стара Загора. Общо 208 СИК ще действат в деня на изборите в Стара Загора, за нормалното протичане на избиратления процес ще се грижат 1772 души.

Още от категорията

Тежко е състоянието на две от жените от катастрофата при Котел

Продължава да бъде тежко състоянието на две от жените ранени при снощната катастрофа между микробус и кон на мост в района на село Градец, община Котел, съобщават от МБАЛ „Д-р Иван Селимиски“ Сливен. При катастрофата пострадаха общо пет души, след..

обновено на 16.11.19 в 18:12

Изложение „Обичам българска риба“ се проведе в Стара Загора

Изложението „Обичам българската риба“ се провежда днес в парк „Артилерийски“ в Стара Загора. Събитието е организирано от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Министерство на земеделието, храните и горите. На 12 щанда регионални..

публикувано на 16.11.19 в 16:25

В община Стралджа започна изграждането на система за видеонаблюдение

В община Стралджа започна изграждането на система за видеонаблюдение като част от мерките за ограничаване на битовата престъпност. От няколко години в града е създадена общинска полиция, а статистиката показва значителен спад на кражбите на..

публикувано на 16.11.19 в 16:00

Изложение „Обичам българска риба“ ще се проведе в Стара Загора

Днес в Стара Загора ще се проведе изложение „Обичам българската риба“, организирано от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Министерство на земеделието, храните и горите. На 12 щанда регионални производители ще продават прясна българска..

публикувано на 16.11.19 в 10:45

Откриват паметник на Петко войвода на границата с Гърция

На церемония от 11:00 ч., на Граничния пункт за Гърция край Свиленград ще бъде открит паметник на капитан Петко войвода. Инициативата е дело на Съюза на тракийските дружества в България и общината в Свиленград. На церемонията ще присъстват..

публикувано на 16.11.19 в 10:35

Празникът на райската ябълка очаква гости за 13-та поредна година

За 13-та поредна година в старозагорското село Хрищени се организира Празник на райската ябълка. Той се открива в 11.00 часа пред кметството на селото. Тематични изложби и кулинарни изкушения от вкусния, необичаен и много полезен плод  очакват..

публикувано на 16.11.19 в 10:30

"Африканката" на Майербер открива ФОБИ в Стара Загора

На сцената на Старозагорската опера ще се проведе среща с публиката на диригента  Ивайло Кринчев и драматурга Соня Немирова преди дългоочакваната премиера на грандиозната опера на Джакомо Майербер „Африканката“ – съвместна продукция с Дойче..

публикувано на 15.11.19 в 16:04

За поредна година Операция "Плюшено мече" събира коледни подаръци за децата в институции

270 деца от девет социални институции в областта са включени в ежегодната благотворителна кампания Операция “Плюшено мече”, която се провежда в цялата страна. Тя е насочена към деца и младежи в неравностойно положение, а идеята е всички те да получат..

публикувано на 15.11.19 в 15:47

Прокуратурата се сезира за нарушенията в с. Змейово

Под наблюдението на Районна прокуратура започна полицейска проверка за нередности и оказване на натиск при упражняване на избирателното право в старозагорското село Змейово, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура- Пловдив.     Районна..

публикувано на 15.11.19 в 15:35
Ваня Григорова

Синдикатите обмислят протести срещу предложението първият ден от болничните да не се заплаща

Силно се надявам на повече разум у управляващите да не подадат за разглеждане в Народното събрание предложението първият ден от болничните да не се плаща. В основата на това предложение е желанието да се спестят средства на работодателите, а не борба с..

публикувано на 15.11.19 в 15:33