Два общински имота спират презастрояването в кв. "Казански"

Временната комисия, която бе сформирана към Общинския съвет, за да намери решение по строителния конфликт в старозагорския кв. „Казански“, постигна  споразумение със собственика и инвеститора на парцела между блоковете 32 и 33, съобщи председателят на временната комисия Бойчо Биволарски. Предвиждаше се на въпросния терен да бъдат построени четири 8-етажни жилищни кооперации, от които едната е пред завършване, а строителните работи по другата вече са започнали. Временната комисия е предложила на собственика и инвеститора два други общински имота, където да бъдат построени останалите две кооперации, вместо отхвърления на Общинската сесия през месец юли парцел в идеалния център на града на ул. „Г. С. Раковски“. Тогава кметът Живко Тодоров призова Общинския съвет да състави временна комисия, която спешно да намери алтернативно решение на казуса, предизвикал гражданско недоволство и протести. В състава на комисията влизат още общинските съветници  Пламен Русев, Явор Гънчев, Румен Димитров и Михаил Михайлов, участват и представители на общинската администрация. Предложението на временната комисия ще влезе за обсъждане и гласуване на предстоящата на 26-и септември общинска сесия, уточни Бойчо Биволарски.

Кои общински имоти ще бъдат заменени за конфликтния терен и какво предвижда споразумението със собственика, чуйте от интервюто с Бойчо Биволарски в звуковия файл.  

 Галерия

Още от категорията

Започна повторното броене на вота за кмет в Гурково

Днес започна повторното преброяване на бюлетините от втори тур на изборите за кмет в община Гурково, информираха от Административния съд в Стара Загора. Процедурата бе постановена от съда на заседание във вторник по жалбата за оспорване на..

публикувано на 14.11.19 в 16:23

В Стара Загора показват акварели и рисунки на Дечко Узунов

Днес от 18.00 ч. в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде представена изложбата „Дечко Узунов /1899-1986/ - акварели и рисунки“. В експозицията са включени 38 произведения, с които Художествена галерия Казанлък гостува на Стара..

публикувано на 14.11.19 в 15:26

Откриват паметник на Петко войвода на границата с Гърция

Тази събота, в 11:00ч., на ГКПП за Гърция край Свиленград ще бъде открит паметник на капитан Петко войвода. Инициативата е дело на Съюза на тракийските дружества в България и общината в Свиленград. На церемонията ще присъстват председателят на..

публикувано на 14.11.19 в 14:20

Дванадесет остават постоянните комисии на Общинския съвет в Стара Загора

Дванадесет са постоянните комисии на Общинския съвет в Стара Загора. Това решиха днес старейшините на свое заседание. Броят на комисиите остава същият както в предишния мандат. Промяна има само в наименованието на две от тях – ПК по..

публикувано на 14.11.19 в 13:19

Теменужка Петкова: Няма опасност за България, ако Русия спре газа през Украйна

Няма опасност за българската енергетика и битови абонати, ако Русия спре подаването на газ през Украйна от 1 януари следващата година, това заяви енергийният министър Теменужка Петкова при посещението си в "Мини Марица-изток". Тя допълни, че..

публикувано на 14.11.19 в 13:12
Снимка: marica.bg

Безплатни прегледи за рак на простатата в МБАЛ- Хасково

От 13 ноември започна записването за безплатни профилактични прегледи за рак на простатната жлеза в „МБАЛ- Хасково”.  Инициативата е по повод месеца  на мъжкото здраве – ноември. Целта е да се привлече вниманието върху проблемите на най - тежкото и..

публикувано на 14.11.19 в 08:30

Новият Общински решава за броя и състава на комисиите

В 09:00ч. в зала „Петко Р. Славейков“ ще бъде дадено началото на второто заседание на  Общински съвет Стара Загора. Новоизбраните старейшини предстои да вземат решение за броя на постоянните комисии и техния състав. С най-голям интерес се очакват..

публикувано на 14.11.19 в 08:19

Републиканските пътища в Ямболска област са готови за зимния сезон

На проведеното заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и аварии в Ямбол бе анализирана готовността на институциите за предстоящия зимен сезон. На срещата стана ясно, че Областно пътно управление Ямбол..

публикувано на 14.11.19 в 07:50

Половината от безработните младежи отказват да работят заради социални помощи

Механизми за мотивиране на неактивните и трайно безработни младежи до 29 години за включването им в обучение или заетост на пазара на труда ще дискутират на 19 ноември в Стара Загора предприемачи, представители на БТПП и Сдружение Инициативи за..

публикувано на 14.11.19 в 07:50

„Мини Марица-изток” въвеждат в експлоатация два нови роторни багера

В присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова ще бъдат предадени за въвеждане в експлоатация на „Мини Марица – изток” ЕАД двата нови роторни багера KWK 2000 и KWK 400 L, които бяха изградени с европейски средства. Церемонията ще се..

обновено на 14.11.19 в 07:08