Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълна листа за общински съветници и кандидати за кметове на Стара Загора и 8 населени места в общината представи Коалиция „БСП за България“

Пълна листа от 51-н кандидат-съветници за Общински съвет Стара Загора регистрира днес в Общинската избирателна комисия Коалиция „БСП за България“. Водач на листата е проф. Иван Върляков, който е и кандидатът на коалицията за кмет на Стара Загора. БСП издига свои кандидати за кметове в още 8 населени места в община Стара Загора

Общинският председател на БСП Стара Загора Валентина Бонева представи листата с кандидати за общински съветници като балансирана и включваща представители на различни професии – юристи, архитекти, инженери, лекари, икономисти. Повече от половината от кандидатите са на възраст до 45 години.  Две са имената в листата от т.н. гражданска квота, 16-а и 18-а позиция са отредени за коалиционните партньори ПП „Нова Зора“  и  Комунистическа партия на България, уточни Валя Бонева. Тя допълни, че акцент в дейността и ангажимент на общинските им съветници в следващия мандат ще бъде социалната дейност .

„От 4 години БСП внася предложения за поетапно намаляване на таксите за детски градини и ясли, настоявахме също жилищната политика да се превърне в инструмент за задържане на младите хора в града, но никой не обърна внимание.“, заяви Бонева. По думите ѝ в новия мандат е добре да има повече чуваемост между групите общински съветници, а Общинският съвет трябва да излезе от подчиненото си положение спрямо кмета и да стане орган, който отстоява и защитава интересите на всички старозагорци.

Оценката на социалистите за управлението на ГЕРБ през изминалите 4 години е за "мандат на пропуснатите възможности по отношение на политиките за хората и младите семейства, мандат на бързото, непрозрачно и нерационално харчене на евросредства".  

Кандидат на Коалиция „БСП за България“ за кмет на Стара Загора и водач на листата за общински съветници е Иван Върляков.

"Имам огромното желание това да бъде една различна кампания – на спокойна, уравновесена борба на  политики, а не на отрицание", заяви  проф. Върляков.  Той допълни,че задачата му като като кмет ще бъде да наложи нов модел, по който да се правят нещата в Стара Загора. "Важен е не само пътят, по който се правят проектите, но и как се правят и за колко време се случват ",подчерта проф. Върляков и допълни, че когато се прави нещо, то трябва да се прави с хоризонт и перспектива поне за 10 години напред.

БСП за България издига свои кандидати за кметове в 8 населени места в община Стара Загора – в селата Братя Кунчеви, Горно Ботево, Загоре, Змейово, Кирилово, Малка Верея, Оряховица и Хан Аспарухово. Освен това ще подкрепи и независимите кандидатите за кметове в още три села –  Калояновец,  Еленино и Маджерито.   

Чуйте повече в звуковия файл. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Ланджев запали огъня на литературните дни "Южна пролет" в Хасково

Литературни дни „Южна пролет“  бяха официално открити в Хасково преди минути с традиционното запалване на огъня на националния конкурс за дебютна литература пред театър „Иван Димов“.Тази година честта да го направи получи Иван Ланджев, който е и сред..

публикувано на 24.04.24 в 18:51

Два случая на коклюш в Сливенска област

Два са регистрираните случаите на коклюш в Сливенска област, съобщи началника на РЗИ Сливен д-р Николина Иванова. Децата са на възраст между 1 и 4 години.  Двата случая нямат връзка помежду си. Децата са с непълен имунизационен статус, каза д-р Иванова...

публикувано на 24.04.24 в 17:50

Община Стара Загора и РИМ готвят нов фестивал през май

Община Стара Загора и Регионален исторически музей – Стара Загора организират първия по рода си фестивал „От Августа Траяна до Боруй“. Той  ще покаже обичаите на предците ни, както и осъществяването на исторически реконструкции на бит, облекло,..

публикувано на 24.04.24 в 17:01

"Бебемания" в Стара Загора

На 26 и 27 април покритият пазар „Васил Шаханов“ в кв. „Казански“ ще бъде домакин на изложението „Бебемания“, чийто организатор за поредна година е Асоциацията на търговците на стоки за детето в България (АТСДБ).Своите продукти ще изложат 46 фирми,..

публикувано на 24.04.24 в 16:54

Случай на коклюш е регистриран в Ямболско

Случай на коклюш е регистриран в ямболското село Бояджик. Диагнозата е поставена на дете на 3 години и половина, което е лекувано в Университетската болница в Стара Загора. Това е първият случай на заболяването за областта, уточняват от Здравната..

публикувано на 24.04.24 в 16:03

ЕЦИХ „Тракия” ще сътрудничи с Националната агенция по киберсигурност на Румъния и Министерството на електронното управление

Директорът на румънската Национална агенция по киберсигурност Дан Кимпеан, беше на двудневно посещение в България по покана на Европейски цифров иновационен хъб „Тракия”, чийто координатор е ССИ. Трансграничното сътрудничество в областта на киберсигурността..

публикувано на 24.04.24 в 15:49

Няма яснота кога стартира втората фаза от проекта за спасяване на сградата на НЧ "Светлина" в Шипка

Няма яснота кога ще стартира втората фаза от проекта за спасяване на сградата на НЧ "Светлина 1861" в град Шипка. В началото на декември миналата година Министерството на културата одобри втория етап за финансиране от проекта на стойност 120 000 лева,..

публикувано на 24.04.24 в 15:35

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов подписа споразумение за две улици

Кметът на Чирпан  Ивайло Крачолов подписа поредното споразумение по капиталовата инвестиционна програма на общината. Документът бе подписан с министъра на регионалното развитие инж. Виолета Коритарова и касае основен ремонт на  улица в с.Зетьово на..

публикувано на 24.04.24 в 15:34

Засега няма нови случаи на коклюш в областта

Увеличават се случаите на коклюш в страната и регистрираните заболели вече са над 400. Здравните власти обмислят обявяването на епидемия, което вероятно ще стане до края на седмицата.  Стара Загора е сред 17-е области в страната, с доказани три..

публикувано на 24.04.24 в 15:33

За по-голяма родителска подкрепа в дуалното обучение апелираха експерти

Професионално образование в България да стане в дуална форма на обучение - около това твърдение се обединиха експерти и представители на общини от област Стара Загора, на професионални гимназии, на Регионалния инспекторат по образование и..

публикувано на 24.04.24 в 15:18