Пълна листа за общински съветници и кандидати за кметове на Стара Загора и 8 населени места в общината представи Коалиция „БСП за България“

Пълна листа от 51-н кандидат-съветници за Общински съвет Стара Загора регистрира днес в Общинската избирателна комисия Коалиция „БСП за България“. Водач на листата е проф. Иван Върляков, който е и кандидатът на коалицията за кмет на Стара Загора. БСП издига свои кандидати за кметове в още 8 населени места в община Стара Загора

Общинският председател на БСП Стара Загора Валентина Бонева представи листата с кандидати за общински съветници като балансирана и включваща представители на различни професии – юристи, архитекти, инженери, лекари, икономисти. Повече от половината от кандидатите са на възраст до 45 години.  Две са имената в листата от т.н. гражданска квота, 16-а и 18-а позиция са отредени за коалиционните партньори ПП „Нова Зора“  и  Комунистическа партия на България, уточни Валя Бонева. Тя допълни, че акцент в дейността и ангажимент на общинските им съветници в следващия мандат ще бъде социалната дейност .

„От 4 години БСП внася предложения за поетапно намаляване на таксите за детски градини и ясли, настоявахме също жилищната политика да се превърне в инструмент за задържане на младите хора в града, но никой не обърна внимание.“, заяви Бонева. По думите ѝ в новия мандат е добре да има повече чуваемост между групите общински съветници, а Общинският съвет трябва да излезе от подчиненото си положение спрямо кмета и да стане орган, който отстоява и защитава интересите на всички старозагорци.

Оценката на социалистите за управлението на ГЕРБ през изминалите 4 години е за "мандат на пропуснатите възможности по отношение на политиките за хората и младите семейства, мандат на бързото, непрозрачно и нерационално харчене на евросредства".  

Кандидат на Коалиция „БСП за България“ за кмет на Стара Загора и водач на листата за общински съветници е Иван Върляков.

"Имам огромното желание това да бъде една различна кампания – на спокойна, уравновесена борба на  политики, а не на отрицание", заяви  проф. Върляков.  Той допълни,че задачата му като като кмет ще бъде да наложи нов модел, по който да се правят нещата в Стара Загора. "Важен е не само пътят, по който се правят проектите, но и как се правят и за колко време се случват ",подчерта проф. Върляков и допълни, че когато се прави нещо, то трябва да се прави с хоризонт и перспектива поне за 10 години напред.

БСП за България издига свои кандидати за кметове в 8 населени места в община Стара Загора – в селата Братя Кунчеви, Горно Ботево, Загоре, Змейово, Кирилово, Малка Верея, Оряховица и Хан Аспарухово. Освен това ще подкрепи и независимите кандидатите за кметове в още три села –  Калояновец,  Еленино и Маджерито.   

Чуйте повече в звуковия файл. 
Още от категорията

Октомври и ноември - най-подходящи за противогрипна ваксина

Месеците октомври и ноември са най-подходящите за поставянето на противогрипна ваксина, напомнят лекари. Целта е имунизацията да се направи преди повишаване на заболяемостта от респираторни заболявания и настъпването на грипа. Включените във..

публикувано на 18.10.19 в 16:04

Седмица преди вота: Правила за гласуване

До ден ще пристигнат бюлетините за изборите на 27 октомври за община Стара Загора, а утре и вдругиден ще се състоят обучения на членовете на секционните избирателни комисии. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на ОИК Теодора Крумова...

публикувано на 18.10.19 в 15:31

Стара Загора ще има нова водна инфраструктура

Малко над 97км водопроводи и вътрешна водоснабдителна мрежа ще бъдат изградени по проекта за агломерации Стара Загора, Казанлък, Раднево и Чирпан , за който бе подписан договор между МОСВ и ВиК Стара Загора, съобщи инж. Румен Райков, управител на..

публикувано на 18.10.19 в 14:35

С двудневна програма новозагорското село Съдиево отбелязва своя празник

На 19 октомври по традиция новозагорското село Съдиево отбелязва своя празник. В християнския календар денят е посветен на св. Иван Рилски, каквото е името на църковния храм в населеното място. Тази година празничната програма е планирана в два дни...

публикувано на 18.10.19 в 11:53

За два часа утре спират движението в участък на улица "Иван Шишман"

За времето от 12.00 до 14.00 часа на 19.10.2019г. (събота) в Стара Загора, се спира  движението на личен транспорт по ул. „Цар Иван Шишман”, в отсечката ѝ от бул. „Цар Симеон Велики“ до ул. „Генерал Гурко“. Целта е да се осигури безопасност и..

публикувано на 18.10.19 в 11:44
Чавдар Божурски

Възможност за японско бизнес представителство в Сливен

Представители на японска компания за търговия с източноевропейски продукти проявяват интерес към търговия с млечни изделия, мед и пчелни продукти. Това съобщиха от пресцентъра на  Областна администрация-Сливен . На среща с областния управител..

публикувано на 18.10.19 в 11:14

И Стара Загора се включва в Похода за свобода

Стара Загора е една от спирките на най-мащабната информационна кампания против трафика на хора в света Поход за свобода. Над 50 държави и 500 града от цял свят се включват в събитието. У нас походът ще се проведе за шеста поредна година...

публикувано на 18.10.19 в 11:05

Форум събира ветеринари от цял свят в Стара Загора

На 18 и 19 октомври в х-л „Марица - Изток“ на Старозагорските минерални бани ще се проведе Втората международна научна конференция „Ветеринарната медицина в полза на хората“. Научният форум се организира от Ветеринарно - медицинския факултет на Тракийски..

публикувано на 18.10.19 в 10:05

Медицинските сестри готови и на по-радикални действия, днес отново на протест

Медицински сестри от страната  протестират в палатков лагер пред здравното министерство и днес. Протестиращите настояват за смяна на сегашния модел на финансиране на болниците и отпадане на статута им на търговски дружества, адекватно заплащане и..

публикувано на 18.10.19 в 09:56

Има отдръпване от традиционните медии и канали за сметка на социалните мрежи по време на предизборни кампании

Сравнително бурна е на този етап предизборната кампания, но това не е нещо необичайно. В последната седмица обикновено се случват най-големите поразии. Това е периодът, в който колебаещите се ориентират дали да гласуват или за кого да дадат своят..

обновено на 18.10.19 в 09:45