Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое отстъпи от румънци в мач с много обрати и драма в края

Берое загуби приятелската среща с Университатя Крайова с 86:89. Беройци допуснаха да бъдат обърнати в резултата, след като водиха с цели 15 точки преди почивката. И двата отбора поднесоха на феновете по трибуните невероятна драма и изключителен баскетболен спектакъл навръх националния празник на България.

Началото бе за гостите от Румъния. С много агресия и по-добра концентрация Университатя отвори 8 точки разлика в своя ползва. Това обаче не оплаши беройци, който намериха своя ритъм и не след дълго не само изравниха, но дори обърнаха резултата в своя полза. Последваха минути на поредица от успешни тройки и за двата отбора преди старозагорци със завидна точност и здрава игра в дефанзивен план да излязат едни гърди напред.

Във втората част Берое влезе с преднина от два пункта-29:27. Очевидно почивката между частите се оказа по ползотворна за домакините. Беройци натиснаха здраво педала на газта и излязоха с цели 15 точки напред пред своя противник. Тимът на Университатя успя все пак в последните минути да се съвземе от силният натиск на играчите в зелен екип. Момчетата на Ацо Тодоров се върнаха в играта с няколко попадения, последното от които дошло с гонга за края на полувремето. Двата отбора се оттеглиха при нелоша аванс за домакините от 48:40.

И в третата част беройци зарадваха близо 300-та свои привърженици, успявайки да запазят желанието, концентрацията и енергията, с която доминираха през изминалите 20 минути. Решени на всичко да се противопоставят на изплъзващия им се мач румънският тим успя да намали изоставането си. Важна роля за това изиграха бившите играчи на Берое Николай Стоянов и Омари Гудул. В последните 90 секунди късметът просто не бе на страната на „зелените“, които така и не намираха целта, за разлика от своя опонент. Неуспешен опит за стрелба на Лилов беляза последния игрови момент в третата част, която завърши при  65:64 за Берое.

Последната четвърт предложи на феновете неподправена баскетболна емоция на много високо ниво. С изключително здрава игра и двата тима опитваха да затруднят максимално своя противник. Неприятната новина за „зелените“ в тези минути бе, че точността при стрелбата спадна, от което най-щастливи бяха в лагера на Крайова. Старозагорци обаче намериха сили и направиха изключително завръщане, което изправи феновете по трибуните на крака. 27 секунди преди края резултатът бе 84:84. Тройка на гостите обаче наклониха везните в ползва на северните ни съседи. В последните секунди Крайова реализира още 2 точки. Същият брой записаха и беройци, но те не бяха достатъчни. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 2:0 победи

Баскетболният „Берое Стара Загора“ спечели и втория сблъсък от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Срещу „Монтана 2003“ домакините надделяха отново, този път с 90:83 точки. В първите 10 минути на срещата старозагорки..

публикувано на 19.04.24 в 22:20

Георги Каменов: В Карнобат играем трудно по традиция

"Победихме тима на "Атлетик" Куклен с 2:1. Имахме още възможности, но не реализирахме. Като цяло съм доволен от моите играчи. Имахме и още положения, но пропуснахме пред вратата на съперника. Сега имаме гостуване в Карнобат на местния едноименен..

публикувано на 19.04.24 в 13:22

Мирослав Миндев: Трудно е с късата ни резервна скамейка да играем през три дни

"Загубихме домакинството от "Розова долина" с 1:2. Умората си казва думата. За съжаление имам по 2-3 резерви на мач, а и повечето ми играчи са опитни, но на над 30 години. Няма как при този сгъстен цикъл на срещи да бъде друго освен това, което при..

публикувано на 19.04.24 в 12:32

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СК - „Класическа борба“ Берое Стара Загора. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52