Някогашният учредител на ГЕРБ сега е кандидат за общински съветник от листата на „БСП за България“ в Казанлък

Ексдепутатът от ГЕРБ Емил Караниколов: Властта в Казанлък е слуга на олигархията

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Караниколов днес е кандидат за общински съветник от листата на „БСП за България“ в Казанлък с бюлетина №56. Бивши политически опоненти са претенденти за местния парламент, събрани от общата кауза да извадят ГЕРБ от властта.

 „Малцина знаят, че аз през 2013 г. напуснах партията, в която членувах и партията, която съм учредявал. Аз съм създавал структурите на тази партия. Напуснах ГЕРБ омерзен и разочарован. ГЕРБ беше създадена като алтернатива на тройната коалиция, като партия на граждани за европейско развитие на България. Сега 12-13 години след създаването й, нищо от това, което беше прокламирано, което беше създадено като програма, като устав, като идея за развитие на България –нищо не беше реализирано, нищо не беше осъществено, нищо не стана факт“, споделя Караниколов.

Някогашният учредител на ГЕРБ допълва, че е напуснал партията, защото в нея няма нищо европейско. И на практика няма нищо осъществено за гражданите, за гражданското общество, нищо по отношение на развитието.

„България продължава да бъде най-бедната страна в Европейския съюз, българското население е най-болното, корупцията е най-висока, България е на незавидното 111-то място по медийна свобода, далеч зад доста африкански държави и всичко това ме накара да преосмисля, да взема това решение, че това не е партията, която аз съм създал и за която съм работил толкова години. И затова смятам, че всички мои идеи могат да бъдат реализирани чрез сътрудничество с Българска социалистическа партия“, заявява Емил Караниколов.

По думите му  ГЕРБ отдавна е престанала да бъде партия и се е превърнала в групировка, в една бухалка, която се справя с всички инакомислещи, с всички, които имат мнение, различно от централното ръководство и най-вече от върховния вожд.

„ГЕРБ наподобява ранната БКП – без плурализъм, без дебат“, смята Караниколов, чиито преосмислени идеологически позиции днес съвпадат с тези на „БСП за България“.

За Караниколов е необяснимо и как един от собствениците на най-големия работодател в страната –„Арсенал“ е призовавал на празника на предприятието хората да гласуват, сякаш това са хора – крепостни селяни от 19-ти век в Русия.

„Най-големият работодател в страната използва този празник да си прави евтина кампания и още по-жалкото е, че кандидатът от ГЕРБ се поставя като слуга на едни олигархични интереси. Това показва една политическа слабост, една неувереност, една несигурност“, коментира Караниколов. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Още от категорията

Достъпната градска среда е приоритет за „Възраждане“

Изграждането на достъпната градска среда е сред основните приоритети на „Възраждане“. Липсата й е проблем, защото има достатъчно много хора, които се нуждаят от нея. И тук не говорим само за хора с увреждания в инвалидни колички, но и за..

публикувано на 18.10.19 в 14:23

"Ще поискаме допълнителна и удължена гаранция от фирмите, които изпълняват ремонтни дейности в община Стара Загора"

„Част от инфраструктурните проекти, които бяха реализирание през последните 4 години, са напълно безсмислени, а други изключително некачествени. Затова, ако бъда избра за кмет на Стара Загора, ще настоявам за допълнителна и удължена гаранция от..

публикувано на 18.10.19 в 08:00

„Успешна е тази Община, която провежда силна социална политика“

В новия мандат групата съветници на „БСП за България“ ще работим за Общински съвет на Стара Загора, който задава силна, дългосрочна и достойна за общината перспектива, заяви общинският председател на социалистите в Стара Загора и втора в..

публикувано на 17.10.19 в 08:00

Общинският съветник е посланик на гражданите

Общинският съветник е посланик на гражданите в диалога с общинска администрация и от него зависят голяма част от решенията, които се вземат. Общинският съвет е печатът, който подпечатва всяко едно решение, заяви водачът на листата с общински съветници..

публикувано на 17.10.19 в 08:00

"Възраждане" ще настоява за създаване на Квартални съвети и въвеждане на смс-известяване

Един от приоритетите на Възраждане в тези избори е създаването на “Квартални съвети” в Стара Загора, а на територията на всяко населено място от общината - “Кметски съвети”. Идеята ни е те да имат обща насоченост, изпълнявайки основно посредническа..

публикувано на 16.10.19 в 16:15

Спилбърг искал да работи с кандидат-кмет на Стара Загора по проект за Марс

Да прогнозира какви ще бъдат взаимоотношенията между земните видове, ако бъдат заселени на Марс, поискал Стивън Спилбърг от старозагорския учен етолог проф. Иван Върляков. Информацията, необходима на световноизвестния сценарист, режисьор и продуцент,..

публикувано на 16.10.19 в 09:00

Честни избори и защо да се гласува

Защо да гласуваме? Гласуването е въпрос на самоуважение и инстинкт за самосъхранение... Или те – или ние! Те са стотици, но ние сме хиляди. Ние от Възраждане заявяваме, че ни омръзна жалкия мутроолигархичен режим на управление насилствено да..

публикувано на 15.10.19 в 21:00

„Общината трябва да насърчи развитието на военноприложните спортове“

Николай Шопов е роден на 20 август 1956 г. в Гълъбово. От 1962 г. живее в Стара Загора. Завършил е ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново и магистърска програма „Екология“ в Тракийския университет. От 1991 г. е собственик на фирма, която..

публикувано на 15.10.19 в 09:00

Ще забраним строителството в центъра и ще възстановим двупосочното движение

Шест точки, важни за развитието на община Стара Загора, са залегнали в управленската програма за следващите четири години на кандидата за кмет на Стара Загора от коалиция „Алтернативата на гражданите“ Янко Янков. Реалната подкрепа за спорта заема..

публикувано на 14.10.19 в 08:00

Искра Михайлова е достойният кандидат, който всеки ден е сред хората

Свирени мачове в политиката няма. Но за съжаление в България нещата стоят по малко по-различен начин, защото огромната част от българските граждани знаят, че изборите у нас много често се фалшифицират, гласовете се манипулират и в крайна сметка не е..

публикувано на 13.10.19 в 16:42