Галина Господинова, кандидат за общински съветник от "БСП за България":

"Сумата от бюджета за развитие на туризъм в Стара Загора е цинична"

Ще предложим да се създаде ясна и прозрачна методика за финансиране на творчески проекти и организации, увери третата в листата на социалистите

Туризмът е индустрия, а Стара Загора има изключителен шанс и възможност да развива културен и исторически туризъм, заяви кандидатът за общински съветник с преференция 103 в листата на „БСП за България“ Галина Господинова.

Като цинична тя определи сумата от 150 000 лв., която отделя от бюджета си Община Стара Загора за развитието на туризъм. Кандидатът за съветник от листата на социалистите илюстрира твърдението си като сравни сумата с бюджета на инициативата, проектите и подготовката за избиране на Пловдив за Европейска столица на културата, който възлиза на 76,4 млн. лева.

„Да, Общината трябва и ще инвестира пряко в туризма, но ще печели косвено – от данъци и такси, ще печели от туристически такси основно. Стара Загора е град, който има какво да покаже не само на България, а и на чуждестранните туристи. Богатството на Стара Загора  е в нейната хилядолетна история и духовен живот“, припомни Галина Господинова.

Кандидатът на левицата посочи приоритетите на „БСП за България“ по отношение на туризма, залегнали в програмата на партията за управление на общината в следващите четири години: „Ще подкрепяме и подпомагаме дейността на културните институции и творчески сдружения, на утвърдилите се в годините фестивали и прояви. Ще насърчаваме нови инициативи и духовни празници. Ще изработим Общинска програма за естетическо и културно образование и възпитание, включваща взаимодействие между детските градини и училищата от една страна, и културните институции – от друга. Ще предложим да се създаде ясна и прозрачна методика за финансиране на творчески проекти и организации. Ще работим за система за стимулиране на читалищата в общината, защото община Стара Загора не е само град Стара Загора. Ние имаме богато културно-историческо наследство и в селата“.

Какви са основните акценти в социалната политика на кандидатите за общински съветници от листата на „БСП за България“ в програмата за управление  на Община Стара Загора за следващия мандат, чуйте в прикачения звуков файл.


Още от категорията

Достъпната градска среда е приоритет за „Възраждане“

Изграждането на достъпната градска среда е сред основните приоритети на „Възраждане“. Липсата й е проблем, защото има достатъчно много хора, които се нуждаят от нея. И тук не говорим само за хора с увреждания в инвалидни колички, но и за..

публикувано на 18.10.19 в 14:23

"Ще поискаме допълнителна и удължена гаранция от фирмите, които изпълняват ремонтни дейности в община Стара Загора"

„Част от инфраструктурните проекти, които бяха реализирание през последните 4 години, са напълно безсмислени, а други изключително некачествени. Затова, ако бъда избра за кмет на Стара Загора, ще настоявам за допълнителна и удължена гаранция от..

публикувано на 18.10.19 в 08:00

„Успешна е тази Община, която провежда силна социална политика“

В новия мандат групата съветници на „БСП за България“ ще работим за Общински съвет на Стара Загора, който задава силна, дългосрочна и достойна за общината перспектива, заяви общинският председател на социалистите в Стара Загора и втора в..

публикувано на 17.10.19 в 08:00

Общинският съветник е посланик на гражданите

Общинският съветник е посланик на гражданите в диалога с общинска администрация и от него зависят голяма част от решенията, които се вземат. Общинският съвет е печатът, който подпечатва всяко едно решение, заяви водачът на листата с общински съветници..

публикувано на 17.10.19 в 08:00

"Възраждане" ще настоява за създаване на Квартални съвети и въвеждане на смс-известяване

Един от приоритетите на Възраждане в тези избори е създаването на “Квартални съвети” в Стара Загора, а на територията на всяко населено място от общината - “Кметски съвети”. Идеята ни е те да имат обща насоченост, изпълнявайки основно посредническа..

публикувано на 16.10.19 в 16:15

Спилбърг искал да работи с кандидат-кмет на Стара Загора по проект за Марс

Да прогнозира какви ще бъдат взаимоотношенията между земните видове, ако бъдат заселени на Марс, поискал Стивън Спилбърг от старозагорския учен етолог проф. Иван Върляков. Информацията, необходима на световноизвестния сценарист, режисьор и продуцент,..

публикувано на 16.10.19 в 09:00

Честни избори и защо да се гласува

Защо да гласуваме? Гласуването е въпрос на самоуважение и инстинкт за самосъхранение... Или те – или ние! Те са стотици, но ние сме хиляди. Ние от Възраждане заявяваме, че ни омръзна жалкия мутроолигархичен режим на управление насилствено да..

публикувано на 15.10.19 в 21:00

„Общината трябва да насърчи развитието на военноприложните спортове“

Николай Шопов е роден на 20 август 1956 г. в Гълъбово. От 1962 г. живее в Стара Загора. Завършил е ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново и магистърска програма „Екология“ в Тракийския университет. От 1991 г. е собственик на фирма, която..

публикувано на 15.10.19 в 09:00

Ще забраним строителството в центъра и ще възстановим двупосочното движение

Шест точки, важни за развитието на община Стара Загора, са залегнали в управленската програма за следващите четири години на кандидата за кмет на Стара Загора от коалиция „Алтернативата на гражданите“ Янко Янков. Реалната подкрепа за спорта заема..

публикувано на 14.10.19 в 08:00

Искра Михайлова е достойният кандидат, който всеки ден е сред хората

Свирени мачове в политиката няма. Но за съжаление в България нещата стоят по малко по-различен начин, защото огромната част от българските граждани знаят, че изборите у нас много често се фалшифицират, гласовете се манипулират и в крайна сметка не е..

публикувано на 13.10.19 в 16:42