Веселина Симанова, под №5 в листата с кандидати за общински съветници на „Възраждане“:

Да върнем семейните ценности и българска идентичност!

Работата с децата със специални потребности трябва да започне в най-ранна възраст, настоява старши учителят в Пето основно училище „Митьо Станев“

Децата на България заслужават най-доброто образование, работещи реформи и богата материална база. За съжаление грамотността е занижена, което се отчита всяка година след резултатите от матурите. България е първа по неграмотност в Европа - 800 000 неграмотни между 16 и 35 г.

Знаете ли, че чантата на първокласник и петокласник тежи от 6 до 9 кг? Това е така, защото писането на учебници и помагала се превърна в доходоносен бизнес. Все по-тежки и обемни по съдържание, но с все по-малко полезни като знания и информация са те. Шкафчета се доставиха, само че те не са ефективни, ако учениците са на кабинетна система и на двусменен режим.

От особена необходимост за града ни е ранната интервенция на деца със специални образователни потребности още от детската градина. Работата на логопеди, ресурсни учители, специални педагози и психолози ще е от голямо значение за подготовката на тези деца за първи клас. Часовете за работа на специалистите не бива да е според регламент, а според индивидуалната потребност на всяко дете. Броят на децата със СОП се увеличава от година на година и все по-често родителите им са лични асистенти.

Изписването на деца от ясла в Стара Загора става на 2 септември, а записването им в детска градина в най-добрия случай е от 16 септември до 7 октомври. Ако няма кой да гледа това дете, родителят е принуден да го запише в единствената частна детска градина, която приема деца над 3 години и е с месечна такса 260 лв. Същото положение касае и изписването на деца от детска градина до приема им в училище. Колко от средно статистическите семейства могат да си позволят плащане на такси в частни занимални? Добре ще е във всяко училище да се открият летни занимални,  които да са съобразени със заетостта на родители и учители. Това ще намали стреса у бъдещите първокласници.

Приоритет ли са децата на България, след като втората година майчинство е 350 лв.и защо не расте, въпреки ръста на минималната заплата? Как да повярваме, че децата са приоритет, след като безплатната закуска на ученик от първи до четвърти клас е 0.48 ст., един храноден на затворник е 2.60 лв., а на едно полицейско куче е 6.00 лв.?

Много неща могат да се направят, за да може децата ни да стоят на първо място във всичко, да върнем семейните ценности и българска идентичност! Да си подадем ръце: родители, учители, институции и общественост, за да станат децата ни приоритет, защото без грижа за тях всичко друго е без значение.

Старозагорци, крайно време ни е за Възраждане!


Купуването и продаването на гласове са престъпления!


Още от категорията

Достъпната градска среда е приоритет за „Възраждане“

Изграждането на достъпната градска среда е сред основните приоритети на „Възраждане“. Липсата й е проблем, защото има достатъчно много хора, които се нуждаят от нея. И тук не говорим само за хора с увреждания в инвалидни колички, но и за..

публикувано на 18.10.19 в 14:23

"Ще поискаме допълнителна и удължена гаранция от фирмите, които изпълняват ремонтни дейности в община Стара Загора"

„Част от инфраструктурните проекти, които бяха реализирание през последните 4 години, са напълно безсмислени, а други изключително некачествени. Затова, ако бъда избра за кмет на Стара Загора, ще настоявам за допълнителна и удължена гаранция от..

публикувано на 18.10.19 в 08:00

„Успешна е тази Община, която провежда силна социална политика“

В новия мандат групата съветници на „БСП за България“ ще работим за Общински съвет на Стара Загора, който задава силна, дългосрочна и достойна за общината перспектива, заяви общинският председател на социалистите в Стара Загора и втора в..

публикувано на 17.10.19 в 08:00

Общинският съветник е посланик на гражданите

Общинският съветник е посланик на гражданите в диалога с общинска администрация и от него зависят голяма част от решенията, които се вземат. Общинският съвет е печатът, който подпечатва всяко едно решение, заяви водачът на листата с общински съветници..

публикувано на 17.10.19 в 08:00

"Възраждане" ще настоява за създаване на Квартални съвети и въвеждане на смс-известяване

Един от приоритетите на Възраждане в тези избори е създаването на “Квартални съвети” в Стара Загора, а на територията на всяко населено място от общината - “Кметски съвети”. Идеята ни е те да имат обща насоченост, изпълнявайки основно посредническа..

публикувано на 16.10.19 в 16:15

Спилбърг искал да работи с кандидат-кмет на Стара Загора по проект за Марс

Да прогнозира какви ще бъдат взаимоотношенията между земните видове, ако бъдат заселени на Марс, поискал Стивън Спилбърг от старозагорския учен етолог проф. Иван Върляков. Информацията, необходима на световноизвестния сценарист, режисьор и продуцент,..

публикувано на 16.10.19 в 09:00

Честни избори и защо да се гласува

Защо да гласуваме? Гласуването е въпрос на самоуважение и инстинкт за самосъхранение... Или те – или ние! Те са стотици, но ние сме хиляди. Ние от Възраждане заявяваме, че ни омръзна жалкия мутроолигархичен режим на управление насилствено да..

публикувано на 15.10.19 в 21:00

„Общината трябва да насърчи развитието на военноприложните спортове“

Николай Шопов е роден на 20 август 1956 г. в Гълъбово. От 1962 г. живее в Стара Загора. Завършил е ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново и магистърска програма „Екология“ в Тракийския университет. От 1991 г. е собственик на фирма, която..

публикувано на 15.10.19 в 09:00

Ще забраним строителството в центъра и ще възстановим двупосочното движение

Шест точки, важни за развитието на община Стара Загора, са залегнали в управленската програма за следващите четири години на кандидата за кмет на Стара Загора от коалиция „Алтернативата на гражданите“ Янко Янков. Реалната подкрепа за спорта заема..

публикувано на 14.10.19 в 08:00

Искра Михайлова е достойният кандидат, който всеки ден е сред хората

Свирени мачове в политиката няма. Но за съжаление в България нещата стоят по малко по-различен начин, защото огромната част от българските граждани знаят, че изборите у нас много често се фалшифицират, гласовете се манипулират и в крайна сметка не е..

публикувано на 13.10.19 в 16:42