Безплатни прегледи за диабет в Стара Загора

Безплатни измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин ще бъдат проведени в 19 населени места в цялата страна. Те са част от образователната кампания „Открито за диабета“, която се организира за осма поредна година от фармацевтичната компания Sanofi България.

В Стара Загора изследванията ще бъдат на 17 октомври, от 8 до 12 часа, на партерния етаж в медицинския център на ул. "Поп Минчо Кънчев" 89.

Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика на захарен диабет тип 2 и правилен контрол на заболяването, което в световен мащаб се превръща в новата здравна пандемия, съобщи за Радио Стара Загора Люба Василева от фармацевтичната компания, организираща прегледите.

Цялото интервю с Люба Василева чуйте в прикачения звуков файл.


Още от категорията

"Африканката" на Майербер открива ФОБИ в Стара Загора

На сцената на Старозагорската опера ще се проведе среща с публиката на диригента  Ивайло Кринчев и драматурга Соня Немирова преди дългоочакваната премиера на грандиозната опера на Джакомо Майербер „Африканката“ – съвместна продукция с Дойче..

публикувано на 15.11.19 в 16:04

За поредна година Операция "Плюшено мече" събира коледни подаръци за децата в институции

270 деца от девет социални институции в областта са включени в ежегодната благотворителна кампания Операция “Плюшено мече”, която се провежда в цялата страна. Тя е насочена към деца и младежи в неравностойно положение, а идеята е всички те да получат..

публикувано на 15.11.19 в 15:47

Прокуратурата се сезира за нарушенията в с. Змейово

Под наблюдението на Районна прокуратура започна полицейска проверка за нередности и оказване на натиск при упражняване на избирателното право в старозагорското село Змейово, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура- Пловдив.     Районна..

публикувано на 15.11.19 в 15:35
Ваня Григорова

Синдикатите обмислят протести срещу предложението първият ден от болничните да не се заплаща

Силно се надявам на повече разум у управляващите да не подадат за разглеждане в Народното събрание предложението първият ден от болничните да не се плаща. В основата на това предложение е желанието да се спестят средства на работодателите, а не борба с..

публикувано на 15.11.19 в 15:33

Председателят на БСП Стара Загора подаде оставка

Валентина Бонева подаде оставка като общински председател на БСП Стара Загора. Решението си Бонева е съобщила пред съпартийците си в четвъртък вечерта, когато местната структура на партията е провела разширено заседание на общинския съвет. „Оставката е..

публикувано на 15.11.19 в 14:23

Изложение „Обичам българска риба“ ще се проведе в Стара Загора

Утре, 16 ноември 2019 г., (събота), в Стара Загора ще се проведе изложение „Обичам българската риба“, организирано от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Министерство на земеделието, храните и горите.  На 12 щанда регионални..

публикувано на 15.11.19 в 13:51

Христо Панчугов: Изборът на Гешев е водещото събитие на деловата седмица

Изборът на Иван Гешев за главен прокурор на България е безспорно водещото събитие на седмицата у нас. Най-тъжното е, че никой не очакваше да има различен резултат. Повече от очевидно е, че не може да има обществено доверие в една институция, чийто..

публикувано на 15.11.19 в 10:16

Ученици - евродепутати за един ден

Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Димитровград е сред 20 учебни заведения у нас, които ще бъдат допълнително стимулирани по програмата „ Училища-посланици на Европейския парламент“. Информационното бюро на Европарламента в България дава..

публикувано на 15.11.19 в 09:33

Банкер оглави Общинския съвет в Чирпан

Община Чирпан има шанс да стабилизира финансовото си положение, следвайки план, по който ще се действа в това отношение, сподели пред Радио Стара Загора председателят на Общинския съвет в града на Яворов Иван Станчев. 53-годишният икономист и..

публикувано на 15.11.19 в 09:25

Много добра година за българския туризъм

2019 година е една от най-добрите за туризма у нас с много дълъг и слънчев период  на хубаво време. Няма спад на туристическите посещения в  страната. Само до края на май над 100 хил.  чуждестранни гости  повече  са посетили България. Най-търсени..

публикувано на 15.11.19 в 09:19