За два часа утре спират движението в участък на улица "Иван Шишман"

Промяна в движението на МПС и маршрута на обществения транспорт при ремонтните дейности в кв. „Самара - 1“

За времето от 12.00 до 14.00 часа на 19.10.2019г. (събота) в Стара Загора, се спира  движението на личен транспорт по ул. „Цар Иван Шишман”, в отсечката ѝ от бул. „Цар Симеон Велики“ до ул. „Генерал Гурко“.

Целта е да се осигури безопасност и предприемане на необходимите мерки за спазване на реда по повод провеждане на демонстрация на „Техника на единичното въже“ и изкачване на сградата на областната администрация в Стара Загора .

Движението на МПС да се нормализира незабавно след приключване на мероприятието,  по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната на събитието.

До 10 ноември (включително) е спряно движението на личен, договориран транспорт и на МПС-та извършващи транспорт за собствена сметка по южно ухо на надлез „Наталия“ към бул. „Никола Петков“ в Стара Загора. Причината е безопасно изпълнение на строително – монтажните работи по реконструкция и разширение на канализационна и водопроводна мрежа в кв. „Самара-1“.

Движението на обществен транспорт ще се осъществява по обходен маршрут както следва:

Автобусна линия № 17 и 34:

-  в посока запад - изток ще се обслужва по маршрут:  по бул. „Никола Петков“ -  Пътен възел за гр. Казанлък на път I-5 – околовръстно шосе - Хрищенско шосе.

-  в посока изток - запад маршрута остава непроменен, съгласно утвърдените маршрутни разписания.

В посока запад – изток спирки „Наталия“ и „Самарско знаме“ няма да бъдат обслужвани.

За пътуващите в посока запад – изток, по маршрута на автобусни линии № 17 и № 34, се добавят  следните спирки: „ДЗУ“, „Спортна зала“ и „СБА“. 


Още от категорията

Изложба събира 100-годишната история на театъра в Стара Загора

Изложба „Сто години професионален драматичен театър в Стара Загора“ бе открита днес на алея „Стара Загора“ в парк „Пети октомври“. Тя разказва историята на театралната дейност в Града на липите, информират от пресцентъра на обината. На..

публикувано на 13.11.19 в 17:47

Административният съд в Стара Загора решава за касирането на вота в Павел баня /снимки/

До 20 ноември Административният съд в Стара Загора се очаква да се произнесе по делото за касиране на вота за кмет на Община Павел баня. На второто заседание по делото днес бяха изслушани 5 свидетели и бе извършено ръчно преброяване на бюлетините от..

публикувано на 13.11.19 в 15:56

„Мини Марица-изток” въвеждат в експлоатация два нови роторни багера

В присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова ще бъдат предадени за въвеждане в експлоатация на „Мини Марица – изток” ЕАД двата нови роторни багера KWK 2000 и KWK 400 L, които бяха изградени с европейски средства. Церемонията ще се..

публикувано на 13.11.19 в 15:23

Американският посланик Херо Мустафа откри в Сливен Защитено жилище

„Проектите на добронамереност на Посолството на САЩ продължават да подкрепят България и българите“ – каза посланикът на САЩ Херо Мустафа по време на церемонията по откриването на новото защитено жилище за възрастни с умствени увреждания в град Сливен,..

публикувано на 13.11.19 в 15:21

Почина авторът на старозагорската птица феникс Красимир Зарков

Скулпторът Красимир Зарков почина днес на 58 години. Той е автор на известната пластика на птицата феникс пред сградата на община Стара Загора. Роден е през 1961 година. Завършил е факултета по "Изобразително изкуство" на Търновския университет...

публикувано на 13.11.19 в 14:27

Има бъдеще за района на "Марица Изток", но е нужен план

Районът на Марица Изток може да се превърне в проспериращ индустриален район, но може и да нанесе милиарди загуби и провал на енергийната сигурност на България, ако не се разработи алтернативен план за бъдещето му. Алтернативата трябва да е насочена..

публикувано на 13.11.19 в 08:50

Стара Загора ще е домакин на ден на висшето образование в чужбина EDUMARATHON

От 11 до 19 ч. в хотел „Верея“, Стара Загора, днес ще се проведе ден на висшето образование в чужбина в рамките на националната кампания Edumarathon, организирана по международния  проект „Световно образование“ в България. Професионални..

публикувано на 13.11.19 в 07:25

Димитровград е домакин на литературния форум „Добро утро, град“

НЧ „Култура-2002“, Градска библиотека „Пеньо Пенев“, и Дружество на писателите „Пеньо Пенев“ – Димитровград организират литературен форум под надслов „Добро утро, град“. Началото на форума е в 15:00 часа.  „Една от целите на това събитие е да..

обновено на 13.11.19 в 07:16

Няма да броят ръчно бюлетините от Павел баня

Бюлетините от кметските избори в Павел баня няма да се броят ръчно, определи Административният съд в Стара Загора в първото заседание в понеделник  по делото за касиране на вота. На следващото заседание, което е днес от 9.30 ч. обаче ще бъдат..

обновено на 13.11.19 в 06:39

В Змейово поискаха оставката на кмета, само седмица след изборите

Само седмица след вота в старозагорското село Змейово поискаха оставката на преизбрания си кмет. Близо 100 жители на селото излязоха във вторник вечер на площада в Змейово с плакати и лозунги срещу Стоян Трифонов, издигнат от местната..

публикувано на 12.11.19 в 19:47