Алпинисти ще катерят сградата на Областната администрация в Стара Загора

Най-високата сграда в ЕС Шард Гринпийс протест катерачи

От 13.00 днес  ще бъде дадено началото на традиционното състезание по скоростно изкачване на сградата на Областната администрация – бившият синдикален дом в Стара Загора. Състезанието се провежда за 27-поредна година. Участие ще вземат спелеолози, алпинисти и катерачи от клубове от цялата страна. Екипът от съдии ще отчита времето в началото и на финала на изкачването на 50-метровата сграда, участниците се състезават в двойки, след теглене на жребий, за време, по „техника на единичното въже“. Домакините от спелеоложкия клуб към Туристическо дружество „Сърнена гора“ са предвидили награди за победителите от първо до трето място при мъжете и жените, както и за  най-младия, и за най-възрастния участник. Това съобщи за Радио Стара Загора  Димитър Нейчев, председател на клуба по спелеология.

Още от категорията

Заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и аварии в Ямбол

Днес в Ямбол ще се проведе заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и аварии. Това съобщиха от Областна администрация Хасково. Начало на заседанието ще бъде дадено в 10:00ч.. В рамките на срещата ще бъдат..

публикувано на 12.11.19 в 08:46

РБ „Сава Доброплодни“ се сдобива с 2000 нови заглавия

До средата на декември във фондовете на РБ „Сава Доброплодни“ в Сливен ще постъпят над 2000 нови издания. Това става възможно благодарение на реализацията на проект „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“. Проектът е..

публикувано на 12.11.19 в 08:20
Хасково

Инспекцията по труда в Хасково е установила 87 нарушения при съхранението и употребата на химикали

Инспекцията по труда в Хасково участва в националната кампания за спазване на изискванията за електрообезопасеност в предприятия, които осъществяват дейност чрез разполагане на електронни съобщителни мрежи върху стълбове. Кампанията се организира..

публикувано на 12.11.19 в 08:12

Внезапно изскочилите на пътя животни продължават да бъдат проблем за шофьорите

Проблемът с животните, които изскачат внезапно на пътя и създават предпоставки на ПТП, остава. Една от най-засегнатите в това отношение общини у нас е Мъглиж. За предотвратяването на инциденти е започнало поставянето на мантинели в определени..

публикувано на 12.11.19 в 08:08

Първо заседание на новия Общински съвет в Ямбол

Днес в 13 и 30 часа ще се състои първата тържествена сесия на новоизбрания Общински съвет в Ямбол .  Общо 7 политически сили получиха представителство в местния парламент след проведените избори. В 37 местния общински съвет партия „Пряка демокрация“..

публикувано на 12.11.19 в 07:13

11 настанени в Кризисния център на Сдружение "Самаряни"

6 деца и 5 жени – жертви на насилие са настанени към този момент в Кризисния център на Сдружение „Самаряни“ . В защитена среда те остават там 6 месеца, но приоритет е необходимостта им да пребивават, подчерта в интервю за Радио Стара Загора Радост..

публикувано на 11.11.19 в 16:26
Награда

6 номинации за наградите "Добрият самарянин"

3 индивидуални, 2 групови и 1 семейство са номинациите за тазгодишното издание на наградите „Добрият самарянин“ – девето по ред. От днес на сайта на сдружение „Добрият самарянин“ може да се гласува за Отличието на общността, съобщи в предаването..

публикувано на 11.11.19 в 16:26

Привличането на инвеститори е приоритет за новия кмет на Свиленград

Търсенето на инвеститори за изграждане на индустриална зона край Свиленград е сред основните приоритети на новоизбрания кмет на общината арх. Анастас Карчев . На този етап не се предвижда вдигане на данъци, тъй като общината успява да покрива..

публикувано на 11.11.19 в 16:04
Стара Загора герб

Община Стара Загора с номинация за Годишните награди в туризма

Община Стара Загора е номинирана в категория „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм“ за четвъртите Годишни награди в туризма 2019 . Гласуването ще бъде електронно и ще определи носителите на призове в 16-те категории в конкурса на..

публикувано на 11.11.19 в 15:45

Обявяват конкурс за сурвачка и рисунка в Стара Загора

Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие обявяват традиционния конкурс за изработване на сурвачка и рисунка. В него могат да участват ученици от 7 до 14 годишна възраст разделени в две групи: 7 – 10 години и 11 – 14...

публикувано на 11.11.19 в 15:40