Стартира конкурсът за избор на следващ "Млад Омбудсман" на Млада Загора

За втора поредна година старозагорският омбудсман Надежда Чакърова организира избор на "Млад омбудсман" на Млада Загора. Този модел на младежко самоуправление се доказа като успешен и в началото на месец ноември 2019 г. предстои да бъдат избран и нов Млад омбудсман и негов заместник.

Документите за конкурса ще се приемат всеки работен ден от 25. 10. 2019 г. до 01. 11. 2019 г. /петък/ вкл. до 17.00 часа в приемната на адрес: гр. Стара Загора, бул. „Митрополит Методи Кусев” № 34-А, ет. 1. Критериите за кандидатстване са посочени в Правилника и Регламента за дейността на Младия омбудсман, които може да бъде намерен на сайта на институцията.


Още от категорията

Тежко е състоянието на две от жените от катастрофата при Котел

Продължава да бъде тежко състоянието на две от жените ранени при снощната катастрофа между микробус и кон на мост в района на село Градец, община Котел, съобщават от МБАЛ „Д-р Иван Селимиски“ Сливен. При катастрофата пострадаха общо пет души, след..

обновено на 16.11.19 в 18:12

Изложение „Обичам българска риба“ се проведе в Стара Загора

Изложението „Обичам българската риба“ се провежда днес в парк „Артилерийски“ в Стара Загора. Събитието е организирано от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Министерство на земеделието, храните и горите. На 12 щанда регионални..

публикувано на 16.11.19 в 16:25

В община Стралджа започна изграждането на система за видеонаблюдение

В община Стралджа започна изграждането на система за видеонаблюдение като част от мерките за ограничаване на битовата престъпност. От няколко години в града е създадена общинска полиция, а статистиката показва значителен спад на кражбите на..

публикувано на 16.11.19 в 16:00

Изложение „Обичам българска риба“ ще се проведе в Стара Загора

Днес в Стара Загора ще се проведе изложение „Обичам българската риба“, организирано от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Министерство на земеделието, храните и горите. На 12 щанда регионални производители ще продават прясна българска..

публикувано на 16.11.19 в 10:45

Откриват паметник на Петко войвода на границата с Гърция

На церемония от 11:00 ч., на Граничния пункт за Гърция край Свиленград ще бъде открит паметник на капитан Петко войвода. Инициативата е дело на Съюза на тракийските дружества в България и общината в Свиленград. На церемонията ще присъстват..

публикувано на 16.11.19 в 10:35

Празникът на райската ябълка очаква гости за 13-та поредна година

За 13-та поредна година в старозагорското село Хрищени се организира Празник на райската ябълка. Той се открива в 11.00 часа пред кметството на селото. Тематични изложби и кулинарни изкушения от вкусния, необичаен и много полезен плод  очакват..

публикувано на 16.11.19 в 10:30

"Африканката" на Майербер открива ФОБИ в Стара Загора

На сцената на Старозагорската опера ще се проведе среща с публиката на диригента  Ивайло Кринчев и драматурга Соня Немирова преди дългоочакваната премиера на грандиозната опера на Джакомо Майербер „Африканката“ – съвместна продукция с Дойче..

публикувано на 15.11.19 в 16:04

За поредна година Операция "Плюшено мече" събира коледни подаръци за децата в институции

270 деца от девет социални институции в областта са включени в ежегодната благотворителна кампания Операция “Плюшено мече”, която се провежда в цялата страна. Тя е насочена към деца и младежи в неравностойно положение, а идеята е всички те да получат..

публикувано на 15.11.19 в 15:47

Прокуратурата се сезира за нарушенията в с. Змейово

Под наблюдението на Районна прокуратура започна полицейска проверка за нередности и оказване на натиск при упражняване на избирателното право в старозагорското село Змейово, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура- Пловдив.     Районна..

публикувано на 15.11.19 в 15:35
Ваня Григорова

Синдикатите обмислят протести срещу предложението първият ден от болничните да не се заплаща

Силно се надявам на повече разум у управляващите да не подадат за разглеждане в Народното събрание предложението първият ден от болничните да не се плаща. В основата на това предложение е желанието да се спестят средства на работодателите, а не борба с..

публикувано на 15.11.19 в 15:33