От РИОСВ успокояват, че няма основания за притеснения

Заради мъглата е отчетено превишение на нормите за фини прахови частици в Стара Загора

Превишаване на средночасовите норми за фини прахови частици във въздуха на Стара Загора бе отчетено тази сутрин от платфорамата „AirBG“, сигнализираха граждани. В центъра на града, около 11 часа например, е отчетено наличие на фини прахови частици от 185 микрограма на куб. м, при норма 50. 

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) уточниха, че тяхната измервателната станция в Стара Загора не е отчела превишаване на средноденощните норми за фини прахови частици, което всъщност е показателя, който се измерва. Действително е имало превишение, но за средночасовите норми тази сутрин, което вероятно се дължи и на наличието на мъгла, уточни за Радио Стара Загора Ивилина Станева от РИОСВ – Стара Загора. Тя допълни, че данните са на измервателната станция в Стара Загора, които се качват и на сайта на Изпълнителната агенция по околна среда и води.

"Тези данни гражданите не знам откъде са ги взели, но крайният показател, който се отчита е на средноденонощните норми. От началото на месеца няма превишение на показателите за фини прахови частици в Стара Загора. Няма основания за притеснения", обясни Станева. 

Още от категорията

Община Стралджа ще извършва самостоятелно сметосъбирането

От началото на следващата година община Стралджа ще извършва самостоятелно сметосъбирането и извозването на отпадъците от всички населени места на общината до регионалното депо край Ямбол. Вече са закупени два нови специализирани автомобила за 371 000..

публикувано на 17.11.19 в 16:25

5 къщи за гости в Старозагорска област ще връщат над половин млн. лв.

Държавният фонд "Земеделие" (ДФЗ) обяви, че открива процедура по издаване на актове за установяване на публично държавно вземане във връзка с проверка на  къщи за гости. До момента са обработени 276 от общо 288 проекта, получили финансиране за..

публикувано на 17.11.19 в 15:49
Красимир Вълчев

Строят нови училища в 5 села в Сливенско

За пет сливенски села ще бъдат отделени средства за построяване на училища и градини от планираните в бюджета за следващата година 70 млн. лв. целеви средства, обяви образователният министър Красимир Вълчев. Задължителната подготовка на децата в..

публикувано на 17.11.19 в 15:01

Стара Загора трябва да има културна стратегия с визия за следващите 20 години

Стара Загора трябва да има дългосрочна стратегия за развитието на културата с визия за следващите 20 години напред. Това заяви в предаването „Моята неделя“ на Радио Стара Загора Дарин Петков, председател на постоянната комисия по култура,..

публикувано на 17.11.19 в 14:09
Отличената снимка на Михаил Михалев от гр. Стара Загора, който представя обвения парк „Артилерийски“.

Снимка на парк „Артилерийски“ донесе награда на старозагорец

Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са големите победители в инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място“, част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята..

публикувано на 17.11.19 в 12:49

Георги Гьоков: Няма причина да се иска оставка на ръководството на БСП

Започна пленумът на Националния съвет на БСП. На него се очаква да се обсъдят резултатите от местните избори и да се предложи алтернативен бюджет. Социалисти очакват днешният пленум за анализ на резултатите от местните избори да бъде напрегнат...

публикувано на 17.11.19 в 12:39

Само един се кандидатира за председател на Окръжния съд в Ямбол

Само един кандидат ще се яви на конкурса за председател на Окръжния съд в Ямбол, за ръководител на Окръжната прокуратура кандидатите са двама. Досегашният председател на Окръжния съд в Ямбол Васил Петков отново е кандидат за поста. Конкурсът беше..

публикувано на 17.11.19 в 10:51

В Сливен раздават играчки в памет на загиналите по пътищата

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия се отбелязва и в Сливен. В инициативата се включват Областна дирекция на МВР в Сливен, съвместно с Българския червен кръст и Регионалната здравна инспекция. На 17..

публикувано на 17.11.19 в 10:15

С молитва отбелязват в Стара Загора Денят в памет на жертвите от катастрофи

Полиция и БЧК  се включват в инициативите по повод 17 ноември  - Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. В църквата „Успение на Пресвета Богородица“ от 10.30 часа ще бъде отслужена панихида..

публикувано на 17.11.19 в 09:56

Тежко е състоянието на две от жените от катастрофата при Котел

Продължава да бъде тежко състоянието на две от жените ранени при снощната катастрофа между микробус и кон на мост в района на село Градец, община Котел, съобщават от МБАЛ „Д-р Иван Селимиски“ Сливен. При катастрофата пострадаха общо пет души, след..

обновено на 16.11.19 в 18:12