Милена Паунова от ГЕРБ оглави общинския съвет в Павел баня

Председател на общинският съвет в Павел баня ще бъде Милена Паунова от ГЕРБ. Тя бе избрана след тайно гласуване на днешната първа тържествена сесия на местния парламент в Павел баня, като събра 10 гласа от общо 17 възможни. Вторият кандидат за поста Атанас Пъдев от БСП, получи подкрепата на петима съветници, а двама пуснаха празни бюлетини.

Паунова бе предложена от Шендоан Халит от ДПС, а Пъдев от групата на БСП, Атанас Сомов от ГЕРБ предложи друг свой съпартиец за поста Кръстьо Захариев, който бе и кандидат за кмет, но той си направи отвод преди гласуването.

Новият председател на общинския съвет Милена Паунова, заяви че ще работи за благоденствието на общината.

В началото на днешното заседание областният управител на Стара Загора Гергана Микова закле кметовете и общинските съветници от община Павел баня. Клетва положиха новоизбраният кмет на Павел баня Иса Бесоолу, 17-те общински съветници и 10 кметове на села от общината.

Новоизбраният кмет Иса Бесоолу благодари на своите съграждани за доверието и обеща да бъде кмет на всички павелбанци, независимо от техния етнос, благосъстояние и политическа принадлежност.

Поемам ангажимента да управлявам общината мъдро и отговорно заедно с моя екип, така че Павел баня да стане модерна европейска община“, заяви Бесоолу. И увери съветниците, че отваря широко вратите на администрацията за всички идеи и предложения.

Той получи от областният управител огърлицата – символ на местната власт.

За Радио Стара Загора новоизбраният кмет Иса Бесоолу коментира, че ще се заеме веднага с належащите проблеми на общината, сред които сметосъбирането и инфраструктурата. Засега обаче не пожела да разкрие имената от екипът, с който ще работи.

До избора на председателя на общинския съвет, заседанието бе водено от най-възрастният съветник, досегашният кмет Станимир Радевски.  След четири поредни мандати той загуби изборите на първи тур, но оспорва в съда резултатите. Въпреки всичко се закле като съветник от листата на ВМРО, пожела на колегите си да работят за развитието на Павел баня.

В понеделник от 10 часа ще е и заседанието на Административния съд в Стара Загора по делото за касиране на изборите в Павел баня. Тогава ще стане ясно и дали има достатъчно мотиви и доказателства за ново броене на бюлетините, каквото се наложи на балотажа преди четири години, когато отново опоненти бяха Иса Бесоолу и Станимир Радевски, но победата тогава бе за дългогодишния кмет с едва 39 гласа разлика.

В 17-местния общински съвет най-голяма е групата на ДПС с 9 души, които имат пълно мнозинство, следвани от ГЕРБ и БСП с по трима съветници. Двама са представителите на ВМРО, включително и досегашният кмет Станимир Радевски.

Още от категорията

Синдикатите настояват за спиране на експериментите с правата на работещите

Националният стачен комитет бе сформиран поради решението на управляващите първия ден от временната нетрудоспособност да не се плаща от работодателите от 1-ви януари 2020 година и да остава за сметка на работещите. Това е грубо погазване на и без..

публикувано на 20.11.19 в 09:12

Мъгла затруднява видимостта в прохода Шипка

Намалена е видимостта до 50 метра в прохода Шипка заради мъгла. За това информира дежурният в Областно пътно управление Стара Загора Пеньо Пенев. Времето в старопланинския проход е облачно, температурата е 4 градуса, а настилката мокра. Движението..

публикувано на 20.11.19 в 07:24

Електроразпределение Юг с готовност за зимата

621 км просеки по въздушни линии средно и ниско напрежение бяха почистени в подготовката за зимата от Електроразпределение юг. Извършени са инспекции и проверки на съоръжения и проводници. В помощ на сформираните 75 екипа е подготвена и..

обновено на 20.11.19 в 06:50

В Хасково представят проект за магистрала „Дунав – Егея” в Хасково

Днес в 15:00ч. в Хасково Лардж Инфрастръкчър Проджектс ООД ще представи проекта за нова автомагистрала „Дунав – Егея“. На срещата са поканени представители на национални, регионални и местни власти, институции, фирми и неправителствени организации...

публикувано на 20.11.19 в 06:20

Административният съд се произнесе за вота в Павел баня

Административен съд – Стара Загора се произнесе с Решение  по адм. дело № 849/2019 г. образувано  по жалба подадена  от Станимир Радевски, кандидат за Кмет на Община Павел баня в местни избори 2019 г., против Решение № 121/28.10.2019 г. на ОИК – Павел..

публикувано на 19.11.19 в 17:20

До седмица Административният съд се произнася за кметския вот в Гурково

До седмица Административният съд в Стара Загора ще се произнесе по законосъобразността на вота за кмет на община Гурково и дали има основание за касиране на избора. В проведеното днес второ съдебно заседание по делото бяха представени резултатите от..

публикувано на 19.11.19 в 16:50
Ваня Григорова

Протест на синдикатите ще има

Министър-председателят Бойко Борисов обяви днес, че предложението първият ден от болничните да се плаща от работника няма да бъде внесено в Народното събрание, но въпреки това синдикатите планират протести. Днес, след приключване на срещата на..

публикувано на 19.11.19 в 15:11

Емил Христов: Трябва диалог за болничните

Ние не сме първите, които се сблъскват с проблема за плащането на болничните. Така заместник- председателят на Народното събрание Емил Христов коментира предложението първият ден от тях да се заплаща от работника. Идеята срещна одобрението на..

публикувано на 19.11.19 в 14:28

Безплатната ваксина срещу грип вече е налична и в Старозагорско

Безплатната ваксина срещу грип за хората над 65-годишна възраст е налична, информират от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Припомняме, че с решение № 6 от 10.01.2019 г. на Министерски съвет е приета национална програма за подобряване на..

публикувано на 19.11.19 в 14:13

Електронна здравна карта може да спре растящия брой болнични

Идеята с една широка мярка, като тази с неплащането на първия ден от болничните , да санкционираме конкретни нарушители, за сметка на онези, които спазват правилата, няма да доведе до нищо положително . Така коментира възможността за..

публикувано на 19.11.19 в 14:03