Общинският съвет на Хасково отново избра за председател Таня Захариева /галерия/

Своето първо редовно заседание проведе днес и новият Общински съвет на Хасково. Клетва да работят за доброто управление и развитие на общината положиха кметът на Хасково Станислав Дечев, новоизбраните 41 общински съветници и 26 кметове на населени места в общината. 

Първата сесия на новия ОбС на Хасково се състоя в едноименната общинска зала. Заседанието откри назначената в сряда за областен управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Председателят на ОИК Пламен Лечев връчи удостоверенията за встъпване в длъжност на новите общински съветници, кмет на общината и кметове на населени места, след което те положиха клетва да защитават интересите на жителите на общината.

"Ще работя за Хасково, ще работя за всеки един от вас, ще работя открито!", обеща на съгражданите си новият кмет Станислав Дечев след като пое от доскорошния кмет на община Хасково Добри Беливанов кметските символи – огърлица и ключа на града. 

След това бе сформирана 7-членна комисия за избор на председател на Общинския съвет. Само едно предложение бе направено за поста – на юристката Таня Захариева от групата на ГЕРБ, която бе председател на Общинския съвет и в предишния мандат. При проведеното тайно гласуване нейната номинация бе подкрепена от 30 гласа "за",  "против" гласуваха 8 души, а 2 от бюлетините се оказаха невалидни.  

В новия местен парламент на Хасково представителство имат 7 политически формации. Най-много съветници -16 има ПП ГЕРБ, следвани от ДПС – 8, БСП – 6, Демократична България – 4. По 3-ма представители имат местната коалиция Движение ЗАЕДНО за промяна и Национална политическа партия Българе. С един представител е Съюзът на свободните демократи. Най-възрастният общински съветник на Хасково е доскорошният кмет 73-годишният Добри Беливанов, а най-младият е 24-годишният Богдан Кирилов. 

Молебен за здраве и успех на новите управници на Хасково отслужи Знеполският и викарен епископ на Пловдивската митрополия Арсений.   

Репортаж от първата сесия на Общински съвет - Хасково можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Петър Калчев: Основният приоритет на РИМ - Стара Загора е работата с деца и подрастващи

Основен приоритет на работа на Регионален исторически музей Стара Загора са заниманията с деца и подрастващи, съобщи в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора назначеният за постоянен директор на институцията Петър Калчев. Той допълни, че..

публикувано на 20.11.19 в 09:59

Синдикатите настояват за спиране на експериментите с правата на работещите

Националният стачен комитет бе сформиран поради решението на управляващите първия ден от временната нетрудоспособност да не се плаща от работодателите от 1-ви януари 2020 година и да остава за сметка на работещите. Това е грубо погазване на и без..

публикувано на 20.11.19 в 09:12

Мъгла затруднява видимостта в прохода Шипка

Намалена е видимостта до 50 метра в прохода Шипка заради мъгла. За това информира дежурният в Областно пътно управление Стара Загора Пеньо Пенев. Времето в старопланинския проход е облачно, температурата е 4 градуса, а настилката мокра. Движението..

публикувано на 20.11.19 в 07:24

Електроразпределение Юг с готовност за зимата

621 км просеки по въздушни линии средно и ниско напрежение бяха почистени в подготовката за зимата от Електроразпределение юг. Извършени са инспекции и проверки на съоръжения и проводници. В помощ на сформираните 75 екипа е подготвена и..

обновено на 20.11.19 в 06:50

Представят проект за магистрала „Дунав – Егея” в Хасково

Днес в 15:00ч. в Хасково Лардж Инфрастръкчър Проджектс ООД ще представи проекта за нова автомагистрала „Дунав – Егея“. На срещата са поканени представители на национални, регионални и местни власти, институции, фирми и неправителствени организации...

публикувано на 20.11.19 в 06:20

Административният съд се произнесе за вота в Павел баня

Административен съд – Стара Загора се произнесе с Решение  по адм. дело № 849/2019 г. образувано  по жалба подадена  от Станимир Радевски, кандидат за Кмет на Община Павел баня в местни избори 2019 г., против Решение № 121/28.10.2019 г. на ОИК – Павел..

публикувано на 19.11.19 в 17:20

До седмица Административният съд се произнася за кметския вот в Гурково

До седмица Административният съд в Стара Загора ще се произнесе по законосъобразността на вота за кмет на община Гурково и дали има основание за касиране на избора. В проведеното днес второ съдебно заседание по делото бяха представени резултатите от..

публикувано на 19.11.19 в 16:50
Ваня Григорова

Протест на синдикатите ще има

Министър-председателят Бойко Борисов обяви днес, че предложението първият ден от болничните да се плаща от работника няма да бъде внесено в Народното събрание, но въпреки това синдикатите планират протести. Днес, след приключване на срещата на..

публикувано на 19.11.19 в 15:11

Емил Христов: Трябва диалог за болничните

Ние не сме първите, които се сблъскват с проблема за плащането на болничните. Така заместник- председателят на Народното събрание Емил Христов коментира предложението първият ден от тях да се заплаща от работника. Идеята срещна одобрението на..

публикувано на 19.11.19 в 14:28

Безплатната ваксина срещу грип вече е налична и в Старозагорско

Безплатната ваксина срещу грип за хората над 65-годишна възраст е налична, информират от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Припомняме, че с решение № 6 от 10.01.2019 г. на Министерски съвет е приета национална програма за подобряване на..

публикувано на 19.11.19 в 14:13