69 000 кг събра за година „Капачки за бъдеще“

Мартина Йорданова и Лазар Радков са двигателят на благотворителната организация „Капачки за бъдеще“. Преди година младите ентусиасти стартират проекта и дори не предполагат какво огромно начинание е започнало. Водени от вярата в доброто, увличат още и още приятели на идеята.
 Целта е да осигурят възможно най-много кувьози за болниците в малките населени места у нас чрез събиране на капачки и рециклиране.

„Стартирахме #КапачкиЗаБъдеще преди едва една година, а днес се чувстваме сякаш цял живот това сме правили“- пишат на своята фейсбук страница организаторите.„10 тона на първата кампания, 20 тона на втората и почти 35 на третата! Вие сте тези, които събраха и транспортираха още близо 4 тона извън трите ни кампании!“-

В края на месец октомври кампанията дари втория кувьоз на болницата в Чирпан. Къде са пунктовете за събиране на капачки в страната, за идеята и нейната реализация в рамките на тази първа година и продължава ли събирането на капачки, чуйте в интервюто на Мария Стефанова с Мартина Йорданова:

Снимка


Повече за кампанията можете да научите тук. А картата с пунктовете за събиране на капачки е тук.