Набират доброволци за отводняването на ДКЦ ІІ в Добрич

Община Добрич набира доброволци, които с подръчни средства да помогнат за отводняване на ДКЦ II и за преместване на медицинската апаратура. Набират се доброволци и за пренасяне на хранителните продукти и оказване на съдействие за даренията. Всички..

публикувано на 21.06.14 в 11:30

Сложна остава обстановката в Долище, в Аксаково отмениха бедственото положение

Бедствено остава положението в Долище, където все още се изтича водата от Дебрене и Новаково. Токът там е възстановен, съобщи  за радио Варна Елена Добрева от Енерго-про. Без вода към момента остават  селата Долище,  Климентово и Въглен...

публикувано на 21.06.14 в 11:26

Водата в части от Варна и кв. "Аспарухово" със забрана за пиене

РЗИ - Варна забрани пиенето на вода от чешмите в няколко района на Варна, за да се предотврати разпространението на зарази. Засегнати са кв."Левски", Цветния квартал, "Чайка",  "Бриз", местностите Горчива чешма и Свети Никола. Забраната важи и за..

публикувано на 21.06.14 в 10:36

Росен Плевнелиев и Кристалина Георгиева ще направят оглед на пораженията във Варна и Добрич

Президентът Росен Плевнелиев и европейският комисар за международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи Кристалина Георгиева днес ще посетят най-тежко засегнатите от наводненията райони на Варна и Добрич. Очаква се около 14.30 часа..

публикувано на 21.06.14 в 09:13

1200 туристи в к.к.Албена са евакуирани

1200 туристи в курортен комплекс Албена бяха изведени от хотели, намиращи се в близост до резерват Балтата заради проливните дъждове и придошлата вода от река Батовска. Те са настанени в други хотели в курортния комплекс, които не са засегнати от..

публикувано на 21.06.14 в 06:22

МВР: 11 са жертвите на пороя във Варна

Днес, около 18:30 часа, е подаден сигнал за забелязано женско тяло във водите на канал "море - езеро" в ж.к. "Аспарухово". Спасителни екипи са се отзовали на мястото. Тялото е установено и извадено на брега. Извършват се процесуално - следствени действия за..

публикувано на 20.06.14 в 20:57

В “ДКЦ “Св. Иван Рилски”-Аспарухово-Варна” през нощта и в почивните дни ще продължава да функционира дежурния неотложен кабинет

  Във връзка с бедственото положение в кв. Аспарухово от общинската поликлиника “ДКЦ “Св. Иван Рилски”-Аспарухово-Варна” информират че в лечебното заведение през нощта и в почивните дни ще продължава да функционира дежурния неотложен кабинет. Към..

публикувано на 20.06.14 в 17:42

Преливат язовири на територията на община Добричка

Това съобщи секретарят на Общината Соня Георгиева. Прелели са язовирите „Плачидол“, „Смолница“ и Ботево". Скъсани стени на съоръженията обаче няма. Постоянно се наблюдават нивата на язовирите. Там, където има нужда, хората се евакуират. Няма..

публикувано на 20.06.14 в 17:39
Шосе Арчар-Видин

Отвориха за движение пътя Добрич-Балчик

Вече е отворен за движение път II-27 Добрич-Балчик, съобщават от Областно пътно управление. Затворено остава направлението Добрич- Албена  като проблема е при с. Батово, където пътят е наводнен от придошлата река. Затворени, заради наводнение са и..

публикувано на 20.06.14 в 17:34

Два пъти е намаляло количеството на водата, която прелива от язовир Николаевка -2

По-сериозно е положението с малките язовири , които се намират преди най-големия. Към 16,30 под 1 метър е преливането на Николаевка, съобщи за Радио Варна кметът Павлин Параскевов. Контролирано се изпуска водата от язовирите в община..

публикувано на 20.06.14 в 17:30