Акценти

Ученици и учители в обща изложба

16 май, сряда, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа Изложба на преподавателите и завършващите магистри от профил Педагогика на обучението по визуални изкуства към Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”. В експозицията със свои творби ще се включат преподавателите проф. Благомир Папазов, проф. Валери Чакалов, проф. Димитър Балкански и..

обновено на 22.05.18 в 21:33

Баш Майстора Завинаги - изложба в памет на Кирил Господинов

На 24 май, Кирил Господинов щеше да навърши 84 г. Големият български актьор, оставил след себе си десетки роли както в киното, така и в театъра остава всенароден любимец най-вече с ролята на Баш-Майстора в едноименния филм. След години търсене из архивите на приятели, колеги и познати, дъщеря му Веселина Господинова представя тази..

обновено на 22.05.18 в 21:32

"Сезони" - представяне на дебютната книга на Кристияна Кирилова

10 юни, неделя, Арт салон на Радио Варна, 14:00 до 17:00 Кристияна Кирилова е едва на 8 години, когато прекрачва прага на Литературен клуб „Касталия“ при ОДК - гр. Варна. От най-ранна детска възраст тя избира пътя на литературата и литературата избира нея. Лауреат на множество национални и международни литературни конкурси, тази година..

публикувано на 22.05.18 в 19:10

Как да си помогнем с кристали? Научете в Арт салона на Радио Варна

За всички приятели на минералите, Wellness Center Alfa 2003 организира представяне на новата книга „Как да си помогнем с кристали“. Авторите Гергана и Иван Митеви ще ви запознаят с възможностите на минералите за постигане на живот без здравословни проблеми, за израстване в духовен аспект и за осигуряване на съвършена енергийна защита. Ще имате..

публикувано на 22.05.18 в 13:40

Притчи, мисли и тристишия за Душата представят в Радио Варна

28 май, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа Ина Крейн представя новите си книги "Аромат на Южен вятър" - сборник с разкази и приказки, "Мисли без плът" - притчи, мисли, тристишия за Душата и авторски рисунки по тях. Романтика, екзотика, мъдрост, топлина и човечност можете да откриете във всяка от тях - те носят Слънцето и усмивките..

публикувано на 21.05.18 в 12:22

Млади дизайнери показват проекти на осветителни тела

На 18 май 2018, като част от програмата на фестивала „Нощ на музеите и галериите“ – Варна, в Радио Варна ще бъде представена изложба на проекти за осветителни тела. Те са изработени от студенти 3 курс, специалност „Индустриален дизайн“ в Технически университет – Варна. Изложбата показва 19 функционални модели и макети – творчески проекти на 14 души...

обновено на 21.05.18 в 10:32

Радио Варна подкрепя за поредна година младите таланти

Каним Ви и през 2018-та година да пренесете и реализирате своите идеи в пространството на Радио Варна. Като обществена медия предлагаме отново безрезервно нашата организационна, техническа и медийна подкрепа за детски, юношески и младежки прояви - индивидуални и колективни, на творчески състави, профилирани паралелки, училища по изкуства,..

публикувано на 02.02.18 в 14:03

Вечер в латино ритъм в Радио Варна

Няма по-добър начин да се разтовариш от проблемите от това да се пренесеш в света на танца, макар и за малко. Чрез него можеш да изразиш всичките си емоции при това красиво. Когато човек танцува, не мисли за друго, а просто се отдава на ритъма на музиката. Всеки танц носи уникално усещане, но има танци като латиното, които докосват..

обновено на 16.01.18 в 08:25