Акценти

Сдружение "България - дух и култура" представя три нови книги

На 24 ноември, петък, в Концертно студио на Радио Варна, от 18.00 часа ще бъдат представени три нови книги. „Богомилската алтернатива” на доц. д-р Веселина Вачкова и „Отключените пътища на богомилите” и „Разчетени послания” на Христо Буковски. Водещ – Елена Икономова. Срещата с двамата задълбочени изследователи на богомилското учение,..

обновено на 21.11.17 в 18:49

"Четири елемента" сборна изложба акварел в Арт салона на Радио Варна

На 24 ноември, петък, трима художници ще ни потопят в цветните води на акварела. Елица Карабашлиева, Николинка Димитрова и Иво Йорданов очакват своите гости в Арт салона на Радио Варна от 18.30 часа. "Четири елемента" е мотото на предстоящата изложба, а авторите се усещат привлени от стихията на водата, огъня, въздуха и земята. Вдъхновени..

обновено на 21.11.17 в 18:49

Изложба - базар в подкрепа на "пеперудените" ни деца

Радио Варна и Детската школа за приложни изкуства на Ива Пенчева си партнират вече 5 години. Творчески работилници, ателиета на открито, демонстрации и няколко изложби са част от събитията, които се случиха в Арт салона на Радио Варна през годините. Школата работи предимно с рисувана коприна, а създадените творби са ефирни и нежни; платната искрят от..

обновено на 21.11.17 в 18:48

Фоторепортерът Георги Спасов с благотворителна изложба в Радио Варна

Фотоизложба под наслов „Заразно добро" ще се проведе на 20 ноември от 18:30 часа в Арт салона на Радио Варна. Посетителите на събитието ще могат да откупят с благотворителна цел фотоси на Варна, направени от фоторепортера Георги Спасов. " Това, което истински ще ме зарадва е примерът ми да бъде заразителен и нека всички да се обърнем към доброто..

обновено на 20.11.17 в 10:37

Изложба на учители и ученици от СУ за ХНИ "Константин Преславски"

10 ноември (петък), Арт салон на Радио Варна, 18:00 часа Съвместна изложба на учители и ученици от профил "Изобразително изкуство" представя Средно училище за хуманитарни науки и изкуства ,, Константин Преславски’’. Арт салонът на Радио Варна отново посрещна преподавателите и техните възпитаници от профил "Изобразителни изкуства"...

публикувано на 07.11.17 в 19:23

Концерт "Закъснели думи" на учените от сдружение МУЗАРТ

10 ноември, петък, Концертна зала на Радио Варна, 19. 00 часа. Изпълнителите в концерта "Закъснели думи" са възпитаници на вокалния педагог Кремена Матева. Всички те са участници в международни и национални конкурси, благотворителни концерти и общоградски събития. Най-изявените от тях вече имат своите първи самостоятелни концерти. Младите дарования..

публикувано на 07.11.17 в 13:10

Представяне на книгата "Далече от Едем" на Ангелина Бакалова

9 ноември, четвъртък, Концертно студио на Радио Варна, 18.00 часа *** Дъждът събуди всички тайни, развързаха езици къщите-кокетки. Опъна вятърът юзди и прати в облака зелени люлки. Протегна се реката стройна сред скалите - вечни гости. Едно момче разсипа щедро черешов сок в пролуките на моста. Под трелите на млад синигер надлъгваха се..

публикувано на 06.11.17 в 12:50