Околосветско пътешествие с яхта и десет литра ракия от Мъглиж

Днес от морската гара във Варна за Румъния потегли яхтата "WAMM III". Защо Ви занимаваме с това? Защото с нея плава шкиперът Мариус Албу, който планира околосветско пътешествие, при което смята да не спира никъде. 64-годишният ветроходец и алпинист е..

публикувано на 07.08.19 в 10:20
Фотос от серията „Морски фарове“ на Владимир Спасов

Фотографът Владимир Спасов и неговата поредица от морски фарове

От няколко години насам фотографът Владимир Спасов снима своята серия „Морски фарове“, която документира  морските навигационни светлини от Ахтопол до Шабла. Казва, че най-подходящата светлина за снимане на морски фар се получава когато небето е..

публикувано на 07.08.19 в 09:32

Къде снимат подводните фотографи

Варненецът Тодор Димитров е подводен фотограф, спечелил ред престижни награди. Той гостува в предаването на РАДИО ВАРНА за туризъм, пътешествия и приключения "ХОРИЗОНТИ" с водещ Иван Симеонов. Най-често варненецът снима в Черно море, но е бил и в..

публикувано на 06.08.19 в 16:06

„Чудовището“ – роман за старостта, която настъпва, и за младостта, която не иска да си тръгне

За новата си книга Владимир Зарев казва: „Във всеки от нас дебне едно чудовище. Това ни прави сложни същества и ни предизвиква да грешим. Бедността, старостта са страшни чудовища. Антихристът вече е слязъл на Земята и това е Интернет“...

публикувано на 02.08.19 в 11:17

Хипотерапевтът говори

"Казвам се Ирена Методиева и съм клиничен психолог и психотерапевт по позитивна психотерапия. Обичам децата, конете и природата, а професията ми е от сферата на така наречените "помагащи". Завърших курс на обучение по хипотерапия към Грузинската..

обновено на 01.08.19 в 07:04

За първи път в България ще бъде представен съвременният стандарт в ранното образование Реджо Емилия

Варна ще бъде домакин на национална конференция “Образът на детето”, на която за първи път в България ще бъде представена образователната философия на Реджо Емилия, определена от Юнеско през 1991г. като най-добър образователен подход за ранното..

публикувано на 31.07.19 в 17:38

Жерар Косе: "Класическото произведение е като книга, която трябва да разбереш!"

Жерар Косе е признат за един от най-големите виолисти на нашето време като солист и камерен изпълнител. Има издадени над 25 компактдиска от големи звукозаписни компании. Международно признание получава в средата на 70-те години като съосновател и соло..

публикувано на 31.07.19 в 15:31
Фреди Люпке

Фреди Люпке - варненецът от Германия

Всяко лято много българи, които живеят в чужбина,   използват отпуската си, за да се приберат  в родното си място, да се видят с близките си и с приятелите. Един от тях е и варненецът Фреди Люпке, който живее повече от 20 години в Германия...

публикувано на 31.07.19 в 06:00

Какво съдържа натуралният сапун?

Възможно ли козметиката в банята ни да се сведе до използването единствено на сапун и паста за зъби и какви съставки съдържа истински натуралният продукт? На тези въпроси отговаря Павлина Калушева, която заедно със съпруга си Пламен Парцалев има..

публикувано на 28.07.19 в 14:07

Шефът на Морска гара: Круизите се връщат във Варна

Круизният туризъм се възражда, това заяви в интервю за Радио Варна Александър Аврамов, директор на Морската гара. След 4-годишната стагнация по геополитически причини пасажерите се връщат в Черно море и Варна. За съжаление единственият заявен за тази..

публикувано на 25.07.19 в 11:06