Разчетоха Вавилонски кулинарни рецепти на 4000 години

Екип от международни учени, запознати с кулинарната история, хранителната химия и клинописните изследвания, пресъздадоха ястия от най-старите известни рецепти в света, предаде БГНЕС...

публикувано на 10.11.19 в 08:20

Призвание коминочистач

Той се казва Сергей Ангелов и работи като коминочистач от десетилетия. Наследил занаята от баща си, днес го виждаме с черна шапка, сако и топуз да обикаля из улиците на Варна. На шапката му е залепен телефонен номер, на който може да го потърси всеки,..

публикувано на 09.11.19 в 16:47
Един от обитателите на зоопарка

Зоопаркът в Добрич - любимо място на деца и възрастни

Зоопаркът в Добрич започва да добива все по-голяма популярност, не само сред близките градове като Варна и Шумен, но дори в цялата страната. Само там можете да срещнете енотите Пижо и Пенда, носатите мечета Ин и Ян или да погалите пеликан, стига той..

публикувано на 09.11.19 в 13:42

"Последна Коледа" – музиката на Джордж Майкъл в романтична комедия

Една от най-мразените песни в коледните ротации на радиостанциите е Last Christmas , на дуета Wham, изпята от незабравимия Джордж Майкъл. Сега песента дава името си на филм – роматична комедия с Емилия Кларк, Хенри Голдинг, Ема Томпсън, Мишел Йео.  В..

публикувано на 09.11.19 в 09:55

С Фестивал на сармата и кюфтето Генерал Тошево отбеляза празника на града

Фестивал на сармата и кюфтето се проведе за трета поредна година в добруджанския град Генерал Тошево. Събитието е по повод празника на града – 8 номеври, Димитровден по стар стил, когато според народния обичай започва зимният годишен цикъл и работата по..

публикувано на 08.11.19 в 15:52

"В кръг" на Стефан Командарев тръгва по кината

Най-новият филм на режисьора Стефан Командарев "В кръг" тръгва от днес по кината.  Това е втората лента от планираната трилогия след „Посоки“ и разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София.  Във филма участват Павел..

публикувано на 08.11.19 в 12:31

Почина Патрик Луи Вютон

Модният дизайнер Патрик Луи Вютон, правнук на основателя на модната къща Louis Vuitton, почина във Франция на 68-годишна възраст. Това беше съобщено на страницата в Инстаграм на Louis Vuitton. Причините за смъртта на дизайнера не се..

публикувано на 08.11.19 в 06:45

Празнуваме Архангеловден

На 8 ноември църквата почита безплътните небесни сили – Събор на св. Архангел Михаил. Денят е известен още като Архангеловден. Пред престола на Господ винаги стоят седем ангели – наричаме ги архангели...

публикувано на 08.11.19 в 05:45

Какво е есента за най-малките?

Какво по-хубаво от есенната разходка. Това е сезона на топлите цветове, на ароматните чайове, на канелените свещи, на пухкавите одеала и на червените килими в морската градина. "Есента е втора пролет, защото тогава всяко листо е цвете." е казал..

публикувано на 07.11.19 в 13:05

Мед и пчелни продукти край входа на Морската градина

Пчелари от Варненския регион отново предлагат своята продукция в базар край входа на Морската градина. Изложението започна днес и ще продължи до 14 ноември. То се организира от Варненската областна пчеларска организация. Да купуваме чист мед..

обновено на 06.11.19 в 14:32