"Варна - Европейска столица на спорта" във фотоизложба на ученици

Велосипеди влизат в ролята на арт обекти във фотографска изложба на ученици, посветена на Варна - Европейска столица на спорта. Възитаниците на Елвира Георгиева от школа "Позитив" при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна, са запечатали с..

публикувано на 06.11.19 в 14:09

Лъвовете в Игнатиево

Струва ми се, че е време туроператорите да включат Игнатиево в списъка с топ дестинациите за културен туризъм. Там има неповторими образци от архитуктурата на късния ромски постмодернизъм, които не могат да се видят никъде у нас, че и по света...

публикувано на 05.11.19 в 14:30

Кабуки и „Междузвездни войни“ обединяват сили за спектакъл в Токио без аналог

От една много, много далечна галактика „Междузвездни войни“ „каца“ на традиционна японска театрална сцена кабуки за еднократно представление в Токио, отбелязващо новия филм от кино поредицата на блокбастъра...

публикувано на 05.11.19 в 12:41

Зарадвайте дете с шапка, шал и ръкавички

Варненското сдружение "Василица" за шеста поредна година организира кампания за даряване на шапка, шал, ръкавици и топли чорпи за бедни деца. Доброволците от сдружението призовават всеки, който може, да изпрати пакет с шал, шапка, ръкавици и зимни чорапи,..

публикувано на 05.11.19 в 11:47

Какво си купуват варненци от Колхозния пазар в изборния ден?

Въпреки че много от търговците на Колхозния пазар във Варна твърдят, че там хора няма, репортерската проверка на Радио Варна показа, че мястото е оживено. Варненци използват неделния, изборен ден, за да си купят свежи плодове и зеленчуци, а не за да пуснат..

публикувано на 03.11.19 в 14:23

Има ли риба на рибния пазар във Варна

Радио Варна реши да провери дали варненци купуват риба по време на избори. Днес почти нямаше хора, с които да разговаряме  на рибния пазар в морската столица. Повечето от продавачите на морските и сладководни деликатеси не пожелаха да говорят пред..

публикувано на 03.11.19 в 13:54

Морска култура - какво е това? Есе на Радослав Леондиев

Радослав Леондиев спечели второ място в конкурса за есе на Ветроходна академия Кор Кароли на тема "МОРСКА КУЛТУРА – КАКВО Е ТОВА?". Той спечели това признание с искрен разказ за своето детство и скритата оценка, единствена по български език и..

публикувано на 03.11.19 в 09:25

Да помогнем на малкия Мартин!

Благотворителен концерт за събиране на средства за лечението на Мартин Илиев от Варна, на 1 година и седем месеца, който страда от остра лимфобластна левкемия, ще се състои в аулата на Икономическия университет във Варна на 2 ноември . Идеята е на..

обновено на 02.11.19 в 10:42

На Село в Кранево

Отново потегляме на село в ефира на Радио Варна. Днес ще ви отведем в село Кранево. То се намира в Община Балчик, само на 23 километра от град Варна.   Потегляме към Кранево, а за да стигнем до него минаваме през курорта Златни Пясъци и..

публикувано на 02.11.19 в 09:00
Шипка паметник

Първи сняг падна в прохода Шипка за тази зима

Първи сняг падна в прохода Шипка за тази зима. Високите места в различни крайща на България осъмнаха заснежени. В Стара планина и по високите места в Рила се образува снежна покривка.В прохода Шипка снежната покривка е 1-2 сантиметра...

публикувано на 01.11.19 в 12:40