Повече от 25 грама захар дневно повишават риска от рак

Хората, които редовно консумират съдържащи захар напитки, са изложени на повишен риск от рак, съобщават Ройтерс и Франс прес, позовавайки се на публикация в сп. "Бритиш медикъл джърнъл". През последните десетилетия консумацията на подсладени..

публикувано на 11.07.19 в 14:10

Безплатни музеи и намаления с туристическа карта

Вече сме в разгара на туристическия сезон. Все по-често, докато се разхождаме по улиците на Варна, чуваме чужда реч,  а заведенията и музеите се пълнят с хора. Разбира се, всички добре знаем, че безплатен обяд няма и всички развлечения, с които се..

публикувано на 11.07.19 в 13:32

Мидите в Черно море изчезват

В Черно море мидите стават все по-малко. Мидените полета се изчерпват през последните години, казаха рибари за Радио Варна. Процесът е започнал от преди 4-5 години. Рапанът е дребен, полепнал отгоре, в зародиш се изяжда мидата. Нарушава се цялата..

публикувано на 10.07.19 в 14:46
Освен тухли, някои си

Една история за тапи, кофи, кръстовища и... още нещо

Искате вместо йодни пари да вдишвате бензинови? Обичате да стоите поне 10 минути в задръстване или ви харесва да пъплите едва-едва с колата, бързайки за работа? Умилявате се от босите малчугани, които се появяват изневиделица пред колата ви,..

публикувано на 10.07.19 в 13:26
Миноносецът

Ролята на Франция в българското морско дело, представят във Военноморския музей

Публична презентация на тема: „Отношенията между България и Франция в морското дело от 1878 година до днес“ ще се състои от 18.00 часа в зала „Морски сговор“ на Военноморския музей във Варна. Директорът на музея д-р Мариана Кръстева ще представи..

публикувано на 10.07.19 в 11:41

Намордниците през лятото застрашават живота на кучетата, смятат кинолози

Искането за поставяне на задължителни намордници на кучетата е много опасна практика и застрашава живота им. Това е мнението на Българския обединен киноложки съюз (БОКС), които се обявиха против промените в Закона за ветеринарно-медицинска дейност. От..

публикувано на 09.07.19 в 15:10

Струята на климатика може да провокира дремеща инфекция

Струята на климатика може да предизвика локални проблеми по тялото, болки,  да провокира дремеща инфекция или да предизвика развитие на заболяване като хрема или някакъв назофарингеален проблем. Затова предупреди д-р Светлин Митев, председател на..

публикувано на 09.07.19 в 11:32

Богатството на свръхзаможните хора по света е намаляло през 2018-а

За първи път през последните седем години, богатството на свръхзаможните хора по света е намаляло през 2018-а, пише в   доклад на консултантската фирма Капджемини (Capgemini), цитиран от ДПА. Намалели са и милионерите. Това става за първи..

публикувано на 09.07.19 в 10:55

Увеличават се алергичните реакции, предупреждават експерти

Всеки трети българин страда от алергия, сочи статистиката. Днешният 8 юли се отбелязва като Световен ден за борба с алергиите. Прогнозите са, че през следващите десетина години половината от хората по света ще страдат от различен тип алергични..

публикувано на 08.07.19 в 14:12

Къщата с папагалите възкръсва за нов живот

Не е тайна, че докато се разхождаме по улиците на Варна, виждаме все по-модерни, нови сгради с футуристични форми. Между тях, обаче, са сгушени и истински съкровища от едно време – старите аристократични фамилни къщи.  Може би една от най-красивите..

обновено на 08.07.19 в 14:09