Останките на една от крепостните кули

Петрич кале - една история за Владислав Варненчик и... жителите на Аврен

Крепостта Петрич кале край Аврен е уникална в цялата страната. Тя е единствената в Североизточна България с толкова добре запазени крепостни стени. Освен това дълго време е била непрекъснато обитавана, за разлика от повечето укрепени селища по..

публикувано на 14.02.19 в 10:38

Варненецът Велко Христов създава жива общност

От години варненецът Велко Христов обикаля общности и комуни в България, за да натрупа опит и да създаде, която да не е комуна или секта, а хората в нея да живеят задружно и да се самоиздържат с обработка на земя и гледане на животни. Докато е живял във..

публикувано на 14.02.19 в 09:12

Който пИе зло не мисли

Под това мото в навечерието на 14 февруари в зала „Север“ на Археологически музей – Варна се откри изложба, посветена на виното и любовта . Тя е съвместна инициатива на Исторически музей – Горна Оряховица и Регионален исторически музей – Варна...

публикувано на 14.02.19 в 08:05

„Порше“ тества новия си електромобил в полярни условия

„Порше“ тества новия си електромобил Porsche Taycan в полярни условия по пътищата на северна Швеция, пише Сarscoops . Инженерите на компанията искат да видят как се държи литиево-йонната батерия LG при екстремен студ. Porsche представи..

публикувано на 13.02.19 в 17:26
Дойчин Кършовски в Синсинати

Как се спестява за здраве?

Шест движения в рамките на 6 минути. Така накратко може да се опише идеята на един варненец, който от няколко години живее в американския град Синсинати, за това как да се грижим за здравето си във века на обездвижването. Днес Дойчин..

публикувано на 13.02.19 в 09:16

По "Левски" вали, под него - също

Подлезът по ул. "Царевец" под ремонтирания в момента булевард "Левски" продължава да тече, видя репортер на БНР-РАДИО ВАРНА Подлезът е единствения вариант  пешеходец да пресече натоварения булевард. Оказва се, че и това е риск. Локвите на пода са..

обновено на 12.02.19 в 16:52

Европейският парламент иска повече автомобили на чиста енергия

Европейският парламент и Съветът на Европейския съюз се споразумяха за въвеждане на допълнителни изисквания към обществените поръчки, за да се осигури бързо преминаването към превозни средства на чиста енергия, съобщи БТА. Предвижда се до 2030..

публикувано на 12.02.19 в 15:46

Изкуствен интелект помага на педиатрите в чужбина

Софтуерна програма, разработена от американски учени, се оказа ефикасна колкото педиатрите за поставяне на диагнози на деца, съобщи БТА. "За първи път изкуствен интелект успява да наподоби разсъжденията на лекар при поставяне на диагноза", обясни..

публикувано на 12.02.19 в 14:36

Дъжд. Копърки. Да не си на пътя

Бъдете внимателни и толерантни на пътя! Молбата е от всеки, който днес е пешеходец във Варна. Повсеместните ремонти, дъждът и локвите след него, превръщат пресичането на улиците в изпитание. Чакането по спирките сутринта също се оказа закаляване на..

публикувано на 12.02.19 в 13:27

Третокласник от ОУ „Петко Р. Славейков" на първо място в олимпиадата по математика

Светослав Арабов, третокласник от ОУ „Петко Р. Славейков", е получил златен медал от националната олимпиада по математика. Въпреки, че дели първото място с други малчугани, той е единствения с максимален резултат. През изминалата година той е..

публикувано на 12.02.19 в 12:21