Кучетата по средата на социалната стълбица са по-агресивни

Кучетата, които са със средно положение в глутницата - нито най-горе, нито най-долу, се държат най-агресивно едно с друго, съобщи ЮПИ. Според повечето теории за агресията в социалната йерархия, тя се увеличава колкото по-високо е положението...

публикувано на 05.07.19 в 13:20

Компостиране в градска среда - лекция и работилница във Варна

Опит в градското земеделие и компостиране ще споделят в информационна среща архитекти от Варна и София тази вечер в Дома на архитекта във Варна. Информационната   вечер е  посветена на “Хората, Земята и градовете” и нейни организатори са..

публикувано на 05.07.19 в 07:00

Безплатни тренировки по зумба, йога и пилатес в дните на артфест "Сръчко"

Една от безплатните изненади ще се проведе на 6-ти юли от 9 часа. Това е йога нидра (нидра на санскрит означава спане) с концерт тибетски звънкови купи. Друга е дискотренировка - забавление с ефект на отслабване, съвместно с клуб..

публикувано на 04.07.19 в 15:45

Няма агресивни и неагресивни породи, има агресивни и неагресивни кучета

“Не можем да приемем съждение, че има агресивни и неагресивни породи кучета. Има агресивни и неагресивни кучета в съответна порода. Това се определя със специални методи, тестове – дали едно куче е агресивно или не. Трябва да се знае също, че..

публикувано на 04.07.19 в 15:05

Flight spotting-ът превзема и Варна

Знаете ли какво е flight spotting? Хоби на професионалисти и любители фотографи, които наблюдават, снимат и регистрират всякакъв вид летателни средства. Като започнете от марките и моделите им, минете през регистрационните им номера, принадлежността към..

обновено на 04.07.19 в 11:48

Социалните мрежи борят технически проблеми от снощи

Фейсбук" се опитва да се справи с голям технически проблем, който пречи от няколко часа на много потребители по света да свалят снимки или да получат достъп до снимки и до видеоклипове в различните му платформи – "Фейсбук", "Месинджър", "УотсАп"..

публикувано на 04.07.19 в 07:04

Аляска очаква жега и температурни рекорди

Аляска ще изпита необичайна за северния щат гореща вълна, се казва в репортаж на NBC. Очаква се в петте дни от 4 до 8 юли включително, да бъдат регистрирани температури, които са близки или надхвърлят абсолютните рекорди.Най-горещо ще е в петък,..

публикувано на 04.07.19 в 06:55

Илияна учи безплатно жени на химиотерапия как да се гримират

„Училище за грим“ е поредната инициатива, стартираща в рамките на Програма за психосоциална подкрепа на онкологични пациенти и близките им в „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р „Марко А. Марков“ ЕООД...

публикувано на 03.07.19 в 15:46

Шах и мат - 23 Европейски открит шахматен фестивал във Варна

Една от най-старите настолни   игри – шахматът, събра във Варна малки и големи в маратон, който се провежда до 10 юли в Морското казино. С награден фонд и международно участие  в момента тече 23 Европейски открит шахматен фестивал на..

обновено на 03.07.19 в 09:59

Започва безплатен очен скрининг на децата във Варна

След близо тригодишно прекъсване "Лайънс скрининг център" във Варна възстановява безплатния очен скрининг на деца, съобщи президентът на организацията Росица Стойкова. Инициативата не е нова. Подобни скрининг на очите на децата се правят от 20-тина..

публикувано на 02.07.19 в 16:49