"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

Шаранът-рекордьор

"Море и бряг" с Валери Великов, на 5 декември

В Морските новини, освен всичко друго, ще ви кажем и че е записан нов cветовен pеĸоpд за най-голям шаpан, yловен c въдица. Рибата е хваната само преди няколко дни от холандеца Мишел Сxyнмакерс. Чyдовищният шаpан тежи точно 51,2 кг. Хванат е в..

обновено на 05.12.18 в 10:32
кап. Живко Петров

"Море и бряг" с Валери Великов, на 21 ноември

Морски организации ще сезират главния прокурор заради обществена поръчка за спасителни кораби. Тя е обявена от Изпълнителна агенция „Морска администрация”. По думите на председателя на БУЛСАР капитан Никифор Герчев и на оглавяващия Моряшки..

публикувано на 21.11.18 в 09:00
Капитан Никифор Герчев

"Море и бряг" с Валери Великов, на 14 ноември

Капитан Никифор Герчев беше отличен за цялостна дейност от Международната морска спасителна федерация /IMRF /. Признанието той получи за цялостни постижения в морското хуманитарно спасяване. Кап. Герчев ще ни каже повече за тази награда в пряко..

обновено на 14.11.18 в 10:46

"Море и бряг" с Валери Великов, на 7 ноември

Конференция, на която беше обсъдено влиянието на приетите изменения в конвенциите на Международната морска организация върху морския бизнес се проведе във Варна. Какви са промените и кои конвенции - научаваме от директора на „Морска администрация..

обновено на 07.11.18 в 10:43

Денят на Черно море - акцент в "Море и бряг" с Валери Великов, на 31 октомври

Кампанията „За чист бряг и живо море” организира Черноморска та мрежа на неправителствените организации /ЧМНПО/. Инциативата е насочена към всички любители на природата и почивката на морския бряг, към туристи,..

публикувано на 31.10.18 в 09:30
Потъналият древногръцки кораб

"Море и бряг" с Валери Великов, на 24 октомври

Световните агенции съобщават за епохално откритие на дъното на Черно море - напълно запасен древногръцки кораб /на снимката/. Новината бе съобщена по време на двудневна конференция в Лондон, на която се представят резултатите от проекта Black Sea..

публикувано на 24.10.18 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 10 октомври

XIV Международна научна конференция по морски науки и технологии „Black Seа 2018“ започна днес във Фестивалния и конгресен център във Варна. Ще бъдат обсъждани теми, свързани с корабостроенето и кораборемонта, морския транспорт и пристанищните..

публикувано на 10.10.18 в 09:35

"Море и бряг" с Валери Великов, на 3 октомври

Акцент в морските новини е бюджетът на Военноморските сили за следващата година и проектът за нови патрулни кораби. Двата въпроса бяха обсъдени по време на изнесеното заседание на Парламентарната комисия по отбрана, което се проведе в началото на..

публикувано на 03.10.18 в 09:46
Замърсяването на моретата с пластмаса се превръща в истинско бедствие

"Море и бряг" с Валери Великов, на 26 септември

Четирима студенти от „Кингс Колиндж” в Лондон са на експедиция с яхта в Средиземно море . Целта им да изследват замърсяването с пластмаса на водните басейни . Ръководител на експедицията и капитан на яхтата е варненецът Искрен Пеев. В момента..

публикувано на 26.09.18 в 10:35
Йоан Колев и Илияна Стоилова

"Море и бряг" с Валери Великов, на 19 септември

Продължава ли интересът към морските специалности в Техническия университет във Варна? Отговорът е от госта в студиото - капитан Георги Генчев, който е експерт „Контрол и координация на морските дейности” в ТУ. Вчера стартира WIND2WIN –..

публикувано на 19.09.18 в 10:12