"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

Съборените бараки

"Море и бряг" с Валери Великов, на 18 април

Рибарите от местността "Френклиман" ще сезират главния прокурор Сотир Цацаров в опит да защитят правата си и да поискат подкрепа срещу действията на фирмата, закупила терена, на който е разположена лодкостоянката. Представители на инвеститора, с..

публикувано на 18.04.18 в 09:51
Протестиращите срещу прекомерния улов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 11 април

Демонстрация „Да спасим нашите морета“ се състоя в София, където се проведе Неформалният съвет на министрите на ЕС по околна среда. Демонстрацията бе в подкрепа законодателството на Европейския съюз, Морската директива и Общата политика по..

публикувано на 11.04.18 в 09:21

"Море и бряг" с Валери Великов, на 4 април

Гост в студиото е председателят на Варненската туристическа камара Жельо Душев , с когото ще говорим за липсата на кадри в туризма, начините за привличане и задържане на квалифицирани работници. Жельо Душев ще ни каже колко туристи и от кои държави ще..

публикувано на 04.04.18 в 09:36

"Море и бряг" с Валери Великов, на 28 март

Плажът “Болата”, част от пътя до него и скалите по околния бряг ще бъдат извадени от състава на резервата “Калиакра” и вкарани в рамките на защитената местност „Степите“ в землището на близкото село Българево. Преместването на плажа се прави по искане..

публикувано на 28.03.18 в 09:19

"Море и бряг" с Валери Великов, на 21 март

Гост в студиото е диригентът на Представителния духов оркестър на ВМС капитан Мирослав Трифонов . Поканихме го повод 134-тата годишнина от създаването на оркестъра, която беше отбелязан в понеделник, с концерт във ФКЦ. Оркестърът на ВМС е създаден в..

публикувано на 21.03.18 в 09:20

"Море и бряг" с Валери Великов, на 14 март

Композицията „Очакване” вече е поставена на Варненския вълнолом. Търсим информация от нейния автор кога е официалното й откриване. Питаме и ДППИ кога ще започне ремонта на вълнолома, който на места е останал само на арматура след бурите от..

публикувано на 14.03.18 в 10:29
Капитан Кукуров

"Море и бряг" с Валери Великов, на 7 март

Бившият к омандир на дивизион "Подводни операции" капитан Камен Кукуров ни разказва за това какво дава и какво взима професията на военния моряк. Главният секретар на ИА „Морска администрация” Петър Киров с информация за проекта „Интегрирано..

публикувано на 07.03.18 в 09:47

"Море и бряг" с Валери Великов, на 28 февруари

Владо Руменов от "Фейсбук" групата "Свободен Камен бряг" и Люба Батембергска от коалицията "За да остане природа в България" коментират новият Общ устройствен план на община Шабла. Еколозите са притеснени от евентуално застрояване и на Северното..

публикувано на 28.02.18 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 21 февруари

Гост в студиото е председателят на Фондация „Морски съдби” капитан Димитър Димитров , от когото очакваме последните новини за корекциите в проекта за Паметник на моряка и бъдещето на паметника. Припомням, че избраният проект за Паметник на моряка е на..

публикувано на 21.02.18 в 10:12

"Море и бряг" с Валери Великов, на 14 февруари

Експерти от ИА „Морска администрация“ представиха напредъка по проект „Интегрирано българско морско наблюдение” (InBulMarS). Основната му цел е да бъде изготвено проучване за подобряване на обмена на информация в областта на морското наблюдение...

публикувано на 14.02.18 в 10:25