"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

Фарът в Шабла, който също е сред обектите на Владимир Спасов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 11 септември

Морското предаване на Радио Варна се завръща в ефира след лятната ваканция днес с акцент върху отпадането на България като собственик на морски флаг по Парижкия меморандум. Освен това ще ми гостува доцент Петър Георгиев от Техническия..

публикувано на 11.09.19 в 10:23

"Море и... ваканция" с Валери Великов, на 12 юни

От 17 юни влиза в сила лятната програмна схема на Радио Варна и предаването "Море и бряг" излиза във ваканция до началото на септември. Така че днес, като за последно за този сезон, решихме да говорим за по-приятни и в същото време важни и интересни..

публикувано на 12.06.19 в 10:41

"Море и бряг" с Валери Великов, на 5 юни

Корабът на "Грийнпийс" Rainbow Warrior е във Варна до края на днешния ден. Тазгодишното посещение е част от общоевропейския тур "Заедно за климата", който цели използване на алтернативна енергия и справяне с климатичната криза. Подробности - от..

публикувано на 05.06.19 в 10:27
ВМС

"Море и бряг" с Валери Великов, на 29 май

Изпитът по физическа подготовка на кандидатите за работа във Военноморските сили се провежда във ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна. Вчера също там беше тестът по обща култура, който включваше 80 въпроса в четири области. Подробностите са от..

публикувано на 29.05.19 в 09:00

"Море и... есе" с Валери Великов, на 22 май

Гост в студиото е директорът на Военноморския музей във Варна Мариана Кръстева, с която ще говорим за конкурсът за есе, призьорите в който бяха наградени преди дни. Ще чуем и носителят на специалната награда за отлично представяне Димо Савов от..

публикувано на 22.05.19 в 10:30
Плажът на Корал

"Море и... абсурди" с Валери Великов, на 15 май

Депутати предлагат да се увеличат наказанията за палатки, поставени върху дюните, и същевременно да отпадне забраната за строителство върху тях. Това са част от предложенията между първо и второ четене на проекта за промени в Закона за устройство на..

публикувано на 15.05.19 в 10:41

"Море и бряг" с Валери Великов, на 8 май

Коментираме новината, че изпълнителният лист за смяната на собствеността на либийския танкер „БАДР“ е отменен с решение на Бургаския окръжен съд. Информациите, че либийският танкер трябва да бъде върнат на либийската държава, не отговарят на..

публикувано на 08.05.19 в 10:12

"Море и... Карадере" с Валери Великов, на 1 май

Доброволци от Варна, Бургас и много други градове чистят днес плажа на Карадере. Еколозите сами ще трябва да организират извозването на събраните отпадъци след като община Бяла им отказа съдействие. Подробностите са от Люба Батенбергска и Огнян..

публикувано на 01.05.19 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 10 април

По повод кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник”, от Военноморските сили организират богата програма за представяне на възможностите за младежите до 28 години за реализация във военния флот. Инициативите започват днес.Подробностите..

публикувано на 10.04.19 в 10:11

"Море и... пластмаса" с Валери Великов, на 3 април

През лятото на 2019 г. ще стартира международната морска експедиция АБОРА IV. Тя има за цел да изследва морските контакти между цивилизациите от Източното Средиземноморие и Черноморския басейн през праисторическата епоха. Това ще се случи с реплика на..

публикувано на 03.04.19 в 09:55