"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 14.00 до 15.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 22 март

В предаването днес ще ви разходим до Рибната борса във Варна. Ще разберете какви пресни риби се предлагат в момента, на какви цени са те. Хит на борсата днес са мърмърите. Това са малки морски рачета, които се използват за стръв, но могат да бъдат и доста..

публикувано на 22.03.17 в 13:52

Съветът по рибарство и паметникът на моряка - днешните акценти в "Море и бряг", с Валери Великов

Гост в студиото е капитан Димитър Димитров от фондация „Морски съдби” , която е инициатор на идеята за изграждане на паметник на моряка във Варна . От общината вече обявиха конкурс за идеен проект. Къде ще бъде разположен паметника, как би трябвало да..

публикувано на 08.03.17 в 12:43

"Море и бряг" с Валери Великов, на 1 март

Близо 50 рибари от лодкостоянка „Френклиман”, след „Златни пясъци” протестираха срещу изграждането на  ограда, която спира достъпа до рибарското селище. Частна фирма /РВБ ЕООД/ преди дни е започнала работа по ограждението, което препречва  достъпа по..

публикувано на 01.03.17 в 13:17

"Море и бряг" с Валери Великов, на 22 февруари

Риболовци от страната отново ще излязат на протест срещу политиката на държавата в сектор „Рибарство”. Протестът ще се проведе утре във времето от 11 до 13 часа пред сградата на Морска администрация във Варна, където се помещава и варненския офис на ИА..

публикувано на 22.02.17 в 13:01

"Море и бряг" с Валери Великов, на 25 януари

Изплатени ли са заплатите на българските моряци от кораба „Амур”? Какво се случва с плавателния съд, след като той беше освободен и отплава от пристанището в Бургас? Има ли опасност кораба да бъде задържан отново? Отговорите очакваме от Христо Раев, който..

публикувано на 25.01.17 в 13:42

"Море и бряг" с Валери Великов, на 18 януари

Кога ще приключи втория етап от укрепването на вълнолома във Варна? Как ще бъдат модернизирани системите на навигационно осигуряване и дали тази модернизация ще включва и използването на мобилни приложения за телефони и таблети? Кога ще бъде ремонтиран..

публикувано на 18.01.17 в 12:36

"Море и бряг" с Валери Великов, на 11 януари

Разговор с Румен Арабаджиев , директор на териториално поделение „Пристанище Варна “ към ДП „ Пристанищна инфраструктура“ , за ремонта и доизграждането на естакадата в Шабла и защо тя е от такова голямо значение за България. С Румен..

публикувано на 11.01.17 в 13:01

"Море и бряг" с Валери Великов, на 4 януари

Честита, спорна и спокойна Нова година ви пожелава екипа на предаването "Море и бряг"! В първото издание за 2017-та ще чуете: Пряко по телефона ще се включи Емил Милев – председател на сдружението „Черноморски изгрев”. Поводът за участието..

публикувано на 04.01.17 в 13:29

"Море и бряг" с Валери Великов, на 28 декември

Обикновено в последните дни на годината се правят обобщения и равносметки, екипът на предаването обаче реши и в последното издание на "Море и бряг" за тази година, да ви предложи актуални и проблемни теми: Два нови кораба се очаква да придобие..

публикувано на 28.12.16 в 13:04

"Море и бряг" с Валери Великов, на 21 декември

Гост в студиото – командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев , с когото ще направим ретроспекция на изтичащата година и ще говорим какво предстои за ВМС през новата 2017-та година. От Митко Петев очакваме подробности и за..

публикувано на 21.12.16 в 13:07