"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

Протестът на моряците през януари

"Море и бряг" с Валери Великов, на 13 юни

Стотици хиляди долари дължи собственикът на кораба „Амсел” на 22-членния екипаж, съобщи адвокатът на моряците Христо Раев. Той очаква развитие на ситуацията до края на годината. Единственият и в същото време най-бърз вариант за решаване на..

публикувано на 13.06.18 в 09:29

"Море и бряг" с Валери Великов, на 6 юни

Гост в студиото е Максим Петков – председател на Съюза на превозвачите във Варна и представител на консорциум от фирми. След няколкомесечни преговори между представители на тези фирми и общинските администрации във Варна и Белослав стана ясно, че..

публикувано на 06.06.18 в 10:29

"Море и бряг" с Валери Великов, на 30 май

За първи път Бургас ще е домакин на Европейския морски ден. Това е престижна международна двудневна конференция и изложение, организирана в различна страна всяка година. Тя се провежда от 10 години, а през този период, домакини са били Брюксел,..

публикувано на 30.05.18 в 09:42

"Море и бряг" с Валери Великов, на 23 май

Евентуалното включване на пристанищата във Варна и Бургас в мегапроекта за т.нар. „Нов път на коприната“ се обсъжда на конференцията, която се провежда край Варна. 7-ата международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море..

публикувано на 23.05.18 в 10:18

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 май

Ремонтите в района на Морска гара са към финала си. Асфалтовата настилка е поставена, довършват се тротоарите. По-голямата част от новата ограда, която е от ковано желязо, вече е монтирана. Работи се по нейното довършване, поставят се новите осветителни..

публикувано на 16.05.18 в 09:37

"Море и бряг" с Валери Великов, на 9 май

Стоят ли се кораби у нас или, както някои твърдят, за корабостроенето трябва да се говори само в минало време? Какъв тип кораби строим и как Европа може да отговори на сериозната конкуренция на азиатските производители? Отговорите са от директора на..

публикувано на 09.05.18 в 10:26

"Море и бряг" с Валери Великов, на 2 май

В интервю, пряко по телефона генералният директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" Ангел Забуртов ще ни каже подробности за ремонтите в района на Морската гара във Варна и другите инфраструктурни проекти по Северното Черноморие...

публикувано на 02.05.18 в 10:27

"Море и бряг" с Валери Великов, на 25 април

Промените в Закона за рибарството и аквакултурите ще коментираме, пряко по телефона, с директора на Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури" Галин Николов . Някои от новостите предвиждат криминализиране на бракониерския риболов и скоро ще бъдат..

публикувано на 25.04.18 в 09:26
Съборените бараки

"Море и бряг" с Валери Великов, на 18 април

Рибарите от местността "Френклиман" ще сезират главния прокурор Сотир Цацаров в опит да защитят правата си и да поискат подкрепа срещу действията на фирмата, закупила терена, на който е разположена лодкостоянката. Представители на инвеститора, с..

публикувано на 18.04.18 в 09:51
Протестиращите срещу прекомерния улов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 11 април

Демонстрация „Да спасим нашите морета“ се състоя в София, където се проведе Неформалният съвет на министрите на ЕС по околна среда. Демонстрацията бе в подкрепа законодателството на Европейския съюз, Морската директива и Общата политика по..

публикувано на 11.04.18 в 09:21