Министерство на здравеопазването опроверга информацията за уволнението на проф.Пилософ

По-рано днес информационните агенции цитираха съобщение на Министерството на здравеопазването, според което  проф. Владимир Пилософ  е бил освободен от поста директор на Центъра "Фонд за лечение на деца". На сайта на здравното министерство съобщение за..

публикувано на 23.02.17 в 18:13

Най-малко 19 ранени при експлозии в чешки завод

Най-малко 19 души бяха ранени при поредица от експлозии, последвани от пожар, в завод в Чехия, в който се ликвидират остарели боеприпаси, съобщиха властите, цитирани от Франс прес. Инцидентът се дължи на злополука. Той е станал близо до град Поличка,..

публикувано на 23.02.17 в 17:26

Лондон: Имиграцията от България и Румъния достигна рекордно високи нива

Броят на имигрантите от България и Румъния във Великобритания е достигнал до рекордно високи нива през трите месеца след референдума за Брекзит, съобщава британската Служба за национална статистика. За този период пристигналите от двете страни са..

публикувано на 23.02.17 в 16:40

Ал. Велев: В кризата с "Музикаутор" много млади български изпълнители намериха своето място в БНР

Генералният директор на БНР Александър Велев се срещна днес с членовете на медийния регулатор по казуса с "Музикаутор". „Практиката в Европа е съвсем различна от това, което се случи в България. Практиката е да се започнат разговори и независимо..

публикувано на 23.02.17 в 15:59

Радиоактивен йод-131 не е засичан в България

Няма данни за пренос на йод-131 на територията на България, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/ по повод появила се информация за регистрирано наличие през януари на радиоактивния изотоп йод-131 във въздуха в някои..

публикувано на 23.02.17 в 15:31

Допълнителните възнаграждения на полицаите ще бъдат увеличени

Допълнителните възнаграждения, които полицаите получават въз основа на оценка, ще бъдат увеличени. Това каза служебният зам.-министър на вътрешните работи Маринела Белева пред журналисти, след като присъства на дискусия със синдикатите в МВР,..

публикувано на 23.02.17 в 14:11

Прокуратурата е образувала проверка по сигнал на освободения главен секретар на МВР Георги Костов

Прокуратурата е образувала проверка за престъпление срещу личността. Тя е по сигнал на освободения главен секретар на МВР Георги Костов, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя обясни, че Костов е подал сигнал до Сотир Цацаров на..

публикувано на 23.02.17 в 13:20

Студент по право е арестуван за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина

Студентът по право в Благоевградския университет Йоан Матев е задържан за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, съобщиха от прокуратурата. Днес Матев е на 19 години. Той е обвинен за убийство, но тогава е бил непълнолетен...

публикувано на 23.02.17 в 12:46

Фалстарт на делото срещу Ценко Чоков

Спецсъдът не даде ход на делото срещу Ценко Чоков, сина му Мартин и още шестима. Чоков е подсъдим като ръководител на организирана престъпна група за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди и палежи. Съдът е назначил служебни..

публикувано на 23.02.17 в 12:15
радиация

Повишена радиация в Европа, България не е засегната

Повишена радиация от неустановен източник е отчетена в голяма част от Европа, съобщи Journal de l'environnement , на когото се позовава електронното издание Еuroactiv. Регистрирани са сериозни нива на радиоактивен йод-131, който не се среща в..

публикувано на 23.02.17 в 11:15