Художникът Димо Миланов на 50 г.: "Семейство, дете, кредити - все хубави неща..."

Известният варненски художник Димо Миланов отбеляза своя петдесетгодишен юбилей с изложба – графика. В Галерия "Ларго" той подреди отдавна непоказвани офорти от първите изложби и първите му участия в международни конкурси, както и най-новите си..

публикувано на 20.02.17 в 12:43

Психологът д-р Ана Стефанова: Хеви метълът е социален феномен

Д-р Ана Стефанова е магистър лекар, етнолог и психолог. Работи като психолог в специализираното училище за незрящи деца „Професор Иван Шишманов” във варненския квартал Аспарухово. Преподава хигиена и екология на студенти в Медицинския университет..

публикувано на 19.02.17 в 09:45

Пощенец се става много трудно. Пощенецът е завинаги такъв!

Как се казвате и от кога работите в системата на Пощите, най-общо казано и на куриерските услуги? Казвам се Коста Костов. В Пощата работя от 1968 година, зимата и голямата поледица. Първо в аварийната група, и някъде от 1972-1973 година..

публикувано на 16.02.17 в 12:45

Григор Григоров: "Никой не знае колко наистина са общинските жилища във Варна!"

Да бъде направен цялостен анализ на общинския жилищен фонд на община Варна, предлага общинският съветник Григор Григоров. В предложение до кмета на града той посочва, че през изминалата година и половина в постоянната комисия „Социални дейности и..

публикувано на 15.02.17 в 11:37

О.з. капитан ІІ ранг Трифон Трифонов: In vino veritas

Трифон Трифонов е председател на краеведското дружество във Варна и автор на проучване за имената на местностите край града. Освен това е морски офицер и бивш механик на военен кораб. Трифон Трифонов разказва пред репортера Габриела Гаврилова..

публикувано на 14.02.17 в 16:45

С Jump Math децата учат по-лесно математика

Млади неоткрити математически гении или всеки може да се справи с математиката. Така накратко, само с няколко думи може да се опише системата JUMP Math, която се разпространява напълно безплатно в училища и учебни центрове в цял свят. В основата й..

публикувано на 13.02.17 в 14:49

Фармацевтичният съюз ще настоява за твърда цена на лекарствата за даден период от време

За съжаление в страната има седем области, в които няма нито една аптека, която да изпълнява целия пакет от услуги, предназначени за домашно лечение, които се покриват от НЗОК - частично или изцяло. Според статистиката, която е публикувана в уеб..

публикувано на 13.02.17 в 09:30

Диляна Колева, психолог: Има все повече емоционална незрялост в младите родители

Безплатен форум по проблемите на отношенията в семейството и възпитанието на децата ще се проведе  днес от 14.30 часа в Младежкия дом във Варна. Под формата на  дискусия  ще се разгледа  ролята на майката, ролята на бащата и създаването на..

публикувано на 11.02.17 в 09:25

Варна е донор за предприемачи

Този петък Варна е един от градовете в България, където ще бъде проведена Европейската седмица на предприемачеството. По този повод разговаряме с Галин Желязкова, сериен предприемач и управител на Споделено работно място Beehive, които са сред..

публикувано на 10.02.17 в 11:22

Зам.-кметът на Община Созопол Петя Чапевова: Созопол кара туристите да се връщат отново

Созопол участва в класацията за най-добра дестинация за 2017 година. Допитването е на   европейска организация със седалище в Брюксел, която работи с всички водещи европейски туристически офиси и покрива над 350 дестинации в Европа. Днес е последният..

обновено на 10.02.17 в 08:18