Акценти

Българите биха се прибрали, ако от гласа им зад граница зависи нещо

Много от българите в Испания са обезверени и може би няма да гласуват днес, каза в интервю за радио Варна  Илияна Илиева- Дъбова, председател на българската общност в Тарагона, Испания. Тя е и директор на Неделното училище "Свети седмочисленици" в Реус...

публикувано на 26.03.17 в 11:46

Бижуто е най-бързият и лесен начин да покажеш, че се вълнуваш от съвременно изкуство

Само за около седмица над сто изложби посети галеристката на "Арт папийон" Виктория Митева в Мюнхен, по време на изложението TONE VIGELAND. JEWELRY – OBJECT – SCULPTURE. „Толкова се полага на всеки, не е нужно всичко да се гледа, казва..

публикувано на 23.03.17 в 12:06

Какво ни разказват облаците....

Близо 30 години професионално с метеорология се занимава Искрен Куюмджиев, който е част от екипа на Националния институт по метеорология и хидрология- филиал Варна.Той е виждал и проучвал облаците от всякакви аспекти, защото е анализирал тяхното..

публикувано на 23.03.17 в 10:26

В търсене на съкровища или ... как да се научим да плуваме

Кое е общото между съкровищата от дълбините на морето и басейна...Отговорът е - научените да плуват деца, които стават и откриватели в един момент от живота си. Така започва приказката отзад напред - за децата, които се учат да се гмуркат, първо в басейна, а..

публикувано на 23.03.17 в 08:15

Кирил Георгиев: Вкусът на ръчно изработената паста e неповторим

Кирил и Мария са заедно в живота от няколко години. Една хубава коледна утрин Кирил получил за подарък от приятелката си машинка за приготвяне на домашна паста. По него време той работел като готвач във варненско заведение. Запалил се по домашната..

публикувано на 22.03.17 в 11:45

Диана Цолевска: Станах актриса под влияние на баща ми

В Международния ден на кукления театър, всяка година във вечерта на празника, известен деец в областта на кукленото изкуство се обръща с послание към своите колеги. Този път обръщението е от американката Нанси Ломан. Един от съставителите на Световната..

публикувано на 21.03.17 в 17:51

Станимир Статев: Клиниката на д-р Емилова е зимната почивка на моето семейство

Станимир Статев вече 15 години прави програмата на д-р Людмила Емилова на плодове , чай и мед . Преди време нормализирал кръвната захар, холестерола, спрял цигарите. Вече 15 години не ползва хапчета. Съпругата му излекувала..

публикувано на 20.03.17 в 10:19

Хипарски бус става книжарница на колела в инициативата "Думи на 4 гуми"

"Думи на 4 гуми" – инициатива на поета Илиян Любомиров, която превръща един стар хипарски бус в мобилна книжарница само за съвременна българска поезия и проза и цяло лято ще среща жителите на по-малките ни градове с най-стойностната ни литература от..

публикувано на 17.03.17 в 13:20
Арт салон Радио Варна

Преподавател по изкуства: "Поставям удоволствието на първо място"

Арт салонът   на Радио Варна показва картини на млади таланти по програмата Криле за начало. Да края на седмицата може да се видят произведенията, създадени под ръководството на преподавателя по изобразително изкуство Румена Пенчева. С други..

публикувано на 16.03.17 в 08:56

Магията на кафето е във вкуса, а не в аромата

Случайно, разхождайки се ден преди Международния ден на потребителия, ми хрумва нестандартен поглед  на тази тема. Реших да Ви срещна с човек, който предлага качество на своите клиенти, събрано в чаша вкусно и ароматно кафе. Представям Ви Ангел..

публикувано на 15.03.17 в 08:20