Частни съдебни изпълнители продават публично имоти в Балчик

Над 100 имо­та в община Балчик се про­да­ват на пу­б­ли­ч­ни тър­го­ве от Ка­ма­ра­та на ча­с­т­ни­те съ­де­б­ни из­пъл­ни­те­ли. Са­мо за Бал­чик те са 36. Най-висока е цената за че­ти­ри де­ка­ра урбанизирана територия за жилищни нужди във вил­на зо­на..

публикувано на 24.04.17 в 09:18

102 години от арменския геноцид отбелязва местната общност във Варна

102 години от геноцида над арменския народ се навършват днес. На тази дата през 1915 година в Истанбул стотици арменски интелектуалци, учители, лекари и политически деятели са арестувани и скоро след това - екзекутирани. Така започват нечуваните..

публикувано на 24.04.17 в 08:20

Спешно се търси кръв за момченце от Варна

14 - годишният Даниел Георгиев Костов се нуждае спешно от кръв. Детето е с 65% изгаряния, след като е ударено от електричество с високо напрежение в района на жп гара - Варна. Детето е в медикаментозна кома. Настанено е във Военноморската болница в..

публикувано на 24.04.17 в 08:13

Програмата на д-р Емилова помага на пациент с множествена склероза

Плодовете помогнаха на пациентка с МС да се почувства по-добре, да се движи по-стабилно и да има спокоен сън. Казвам се Дарина . В Клиниката на д-р Емилова  ме доведе  моето заболяване -Множествена склероза.  Това е болест, от която се..

публикувано на 24.04.17 в 08:00

Националният турнир по реч и дебати на Фондация БЕСТ приключи

 Над 360  състезатели от 35 училища се състезаваха в 5 дисциплини на английски език: дебати, оригинална ораторска реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Наградите се раздадени.Това е първи БЕСТ-турнир не само за..

публикувано на 23.04.17 в 18:08

Прогноза за времето в Източна България

В часовете до полунощ ще е облачно, с краткотрайни превалявания, възможни са гръмотевици, след полунощ валежите ще спрат, облачността ще намалее. Вятърът от запад-северозапад за кратко ще се усили, с пориви до 15-18 м/сек и се него ще прониква по-студен..

публикувано на 23.04.17 в 17:10

Режим на водата в Хасково

В Хасково нивото на водата пада заради спрените помпени станции 1 и 2 и се очертава ограничителен режим на водоподаване. Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви, че ще поиска от новото правителство спешно два милиона лева за нови сондажи. Заради завишените..

публикувано на 23.04.17 в 15:29

За втора поредна година Българската асоциация по хемофилия организира велопоход "Заедно"

Тази година събитието е под надслов "Чуйте гласа им" и се провежда в три града - София, Пловдив и Варна. Повече от сто велосипедисти тръгнаха от пилоните на Националния дворец на културата като най-малкият участник е на две години и половина. Около 700..

публикувано на 23.04.17 в 14:08

Световен Ден на книгата и авторското право

По повод предизвикателствата при опазване на авторските права в дигиталния пазар, предстои да се одобри нова европейска директива, каза, преди дни, Тереза Комодини от Европейския парламент. Тя подчерта, че проектодокументът предвижда някои изключения..

публикувано на 23.04.17 в 13:38

Имен ден празнуват всички с имената Тома, Томислав, Томислава

Седмицата след Великден се нарича Томина неделя. Има и други имена - Празна неделя, Светла неделя.  Великденският празничен цикъл завършва с Томина неделя, на която се почита паметта на Свети Тома, един от 12-те Христови ученици, известен с прозвището..

публикувано на 23.04.17 в 11:08