Лиляна Павлова: Магистрала „Хемус“ е най-важният пътен проект за страната

Автомагистрала „Хемус“ е национален приоритет на правителството, но важен и за Варна и региона. В изпълнение на нашия ангажимент, проведохме тръжните процедури за избор на изпълнител на 10-километровия участък между Ябланица и Боаза, и на другия –..

публикувано на 20.01.17 в 17:24

Пътищата в Добричка област са проходими при тежки зимни условия

В Добричкия регион пътищата са проходими при тежки зимни условия, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Спряно е движението само в пътния участък между селата Рогозина и Спасово. Отворени за движение са крайграничният път..

публикувано на 20.01.17 в 17:20

Варна успешно защити всички проекти за градско развитие

Община Варна защити успешно всички проекти по приоритетна ос 1 – „Градско развитие“, по ОП "Региони в растеж", част от инвестиционната програма на обща стойност 84 млн. лв. Това са проекти, свързани с развитие на градската среда, транспортната..

публикувано на 20.01.17 в 16:49

Осъдиха мъж на 3,4 години затвор за убийството на майка му

Три години и четири месеца лишаване от свобода – това постанови днес Окръжният съд в Добрич за Тодор Д., обвинен в убийство по непредпазливост на майка си, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна. Присъдата ще се изтърпява при..

публикувано на 20.01.17 в 15:34

Откриха три санирани блока по Националната програма за енергийна ефективност в Белослав

Министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова, областният управител на Варна Стоян Пасев и кметът на Община Белослав инж. Деян Иванов връчиха днес разрешенията за ползване на председателите на сдружения на собственици..

публикувано на 20.01.17 в 14:18

Варненският окръжен съд остави в ареста задържан за убийството на брат си

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за Георги Василев /42 г./, обвинен за умишлено причиняване на смъртта на брат си Даниел, съобщиха от пресслужбата на съда. Престъплението е извършено на 17 януари в село..

публикувано на 20.01.17 в 13:38

Започва ударно запълване на дупки в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов разпореди да започне незабавно възстановяване на пътната инфраструктура в града, компрометирана в резултат на тежките зимни условия, работата на снегорините и използването спрямо изискванията на сол, луга и..

публикувано на 20.01.17 в 13:32

Проходими са всички пътища в община Балчик

Проходими са всички пътища в община Балчик. Роторен снегорин на Община Балчик разчиства тази сутрин пътя, свързващ Балчик със селата Бобовец, Храброво и Ляхово. В почистването участва и трактор К700, осигурен по договор за зимните месеци...

публикувано на 20.01.17 в 12:48

Проф. д-р Снежана Мончева е новият директор на Института по океанология във Варна

Новият директор на Института по океанология във Варна е проф. д-р Снежана Мончева, която от 1976 година работи в научното звено. Проф. Мончева работи в областта на изследването на морската екология, биоразнообразието, оценката на състоянието на..

публикувано на 20.01.17 в 12:39

Регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич ще отвори книжарница

Регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич ще отвори собствена книжарница за продажба на отчислени библиотечни документи. На потребителите ще бъдат предлагани и дарени книжни документи, които не са постъпвали във фонда. Това предвиждат нови текстове..

публикувано на 20.01.17 в 12:33