Министерство на здравеопазването опроверга информацията за уволнението на проф.Пилософ

По-рано днес информационните агенции цитираха съобщение на Министерството на здравеопазването, според което  проф. Владимир Пилософ  е бил освободен от поста директор на Центъра "Фонд за лечение на деца". На сайта на здравното министерство съобщение за..

публикувано на 23.02.17 в 18:13

Най-малко 19 ранени при експлозии в чешки завод

Най-малко 19 души бяха ранени при поредица от експлозии, последвани от пожар, в завод в Чехия, в който се ликвидират остарели боеприпаси, съобщиха властите, цитирани от Франс прес. Инцидентът се дължи на злополука. Той е станал близо до град Поличка,..

публикувано на 23.02.17 в 17:26

Защо има дефицит на водни спасители?

За първи път през 2016 г., приходите на БЧК Варна напълно покриват разходите. Това съобщи за Радио Варна Илия Раев, председател на неправителствената организация, която днес отчете дейността си за времето между 2013 и 2016 г. От БЧК Варна са..

публикувано на 23.02.17 в 17:18

Лондон: Имиграцията от България и Румъния достигна рекордно високи нива

Броят на имигрантите от България и Румъния във Великобритания е достигнал до рекордно високи нива през трите месеца след референдума за Брекзит, съобщава британската Служба за национална статистика. За този период пристигналите от двете страни са..

публикувано на 23.02.17 в 16:40

Отрицателни са пробите за стафилококи от персонала на детска градина "Звънче" и кухнята-майка

Повторните проби, взети от персонала в детска градина „Звънче” и от кухнята-майка, където се приготвя храната за децата, са отрицателни. Това съобщи за Радио Варна д-р Златина Димова - директор на Областната дирекция за безопасност на храните във Варна...

публикувано на 23.02.17 в 16:20

Базата в три обединени училища в Добричката община ще бъде подобрена

Материално-техническата база в три училища в Добричката община, които придобиват статут на обединени, ще бъде подобрена за новата учебна 2017-2018 година, съобщи кметът Тошко Петков. Той представи пред общинския съвет свършеното по управленската..

публикувано на 23.02.17 в 16:05

Ал. Велев: В кризата с "Музикаутор" много млади български изпълнители намериха своето място в БНР

Генералният директор на БНР Александър Велев се срещна днес с членовете на медийния регулатор по казуса с "Музикаутор". „Практиката в Европа е съвсем различна от това, което се случи в България. Практиката е да се започнат разговори и независимо..

публикувано на 23.02.17 в 15:59

Радиоактивен йод-131 не е засичан в България

Няма данни за пренос на йод-131 на територията на България, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/ по повод появила се информация за регистрирано наличие през януари на радиоактивния изотоп йод-131 във въздуха в някои..

публикувано на 23.02.17 в 15:31

НАП - Бургас затвори 39 магазина и барове за данъчни нарушения

Общо 39 търговски обекта, 10 от които само в град Бургас и 29 на територията на областите Бургас, Ямбол и Сливен, са запечатани от териториалната дирекция на НАП Бургас за данъчни нарушения от началото на годината. В цялата страна, също от началото на..

публикувано на 23.02.17 в 15:23

Варненски ученици се запознаха с предизвикателствата на първото работно място

"Моето първо работно място" е мотото на кампанията на КНСБ, която цели абитуриентите да научат повече за предизвикателството да си намериш работа в България, за това как да откриеш истинските коректни работодатели и доброто място за своята..

публикувано на 23.02.17 в 14:53