Пътешествието


Пътешествието

Коя е най-нахалната и лакома птица по българското Черноморие?

Дойде ред и за последния въпрос от играта на Радио Варна: Пътешествието и мобилното приложение ILoveBulgaria. Той е и последният Ви шанс на участвате в томболата за наградите. Но за целта трябва да отговорите правилно. И така: Коя е най-нахалната и лакома..

публикувано на 10.08.18 в 12:56

"Девесил" е верният отговор на четвъртия въпрос от играта

Да, знаем, че въпросът беше леко подвеждащ. И че решихме да се пошегуваме с кореняк-варненците, за които само левущян и нищо друго е правилната подправка за рибена чорба. Нищо, че същата работа идеално може да свърши и девесилът. Всъщност това са само две..

публикувано на 10.08.18 в 10:43

Коя е задължителната варненска подправка за рибена чорба?

След като Марто и Митака (Мартин Николов и инж. Димитър Проданов) вчера наловиха рибата, днес са запретнали ръкави да я приготвят. И... изненада, съвети валят от всички страни, всички предлагат рецепти... Оставяме нашия кален във всякакви трудности екип от..

публикувано на 09.08.18 в 11:23
Руънските туристи са основните клиенти на земеделските произовдители, които предлагат продукцията си край пътя за Дуранкулак.

Дъждовете съсипали реколтата на овошките

"Десет овощни дървета имам, праскови и сливи, по 2-3 казана ракия правя от тях. А тази година една касетка сливи сме набрали, нямаше и за компоти за семейството да направим, не само за продаване". С тези думи ни посреща Иван Янков, който продава..

обновено на 09.08.18 в 10:52
Калта на Шабленската тузла била лечебна.

Калта от Шабленската тузла лекува ревматизъм и артрит

Ако видите черни хора да се разхождат по плажа на Шабла, не се стряскайте - не сте сменили неусетно географската ширина. Млади и стари, болни и здрави - всеки от летовниците тук поне веднъж се е мазал с гъстата и лепкава кал от близкото блато. От плажа,..

публикувано на 08.08.18 в 11:47