VARNA 2018

Брегът на младостта

Борис Георгиев от Варна – художник на духа между Изтока и Запада

През 2018 се навършва 130-годишнината от рождението на големия български художник Борис Георгиев. По този повод Градската художествена галерия във Варна, която носи името на именития творец, организира научна конференция - „Борис Георгиев от Варна..

публикувано на 06.11.18 в 15:03

Във Варна се реализира проект за "Подобряване качествата на атмосферния въздух"

Само две са отчетените запрашавания на въздуха с фини прахови частици за последния месец във Варна. Дължат се на стротелството на булевард "Левски". Като цяло въздъхът е чист. Това съобщи Мария Колева-главен експерт управление на отпадъците към..

публикувано на 30.10.18 в 15:37

За първи път аржентинско кино във Варна

Какво си представяте, когато се спомене Аржентина? Небостъргачите на Буенос Айрес, екзотиката на Ушуая или красотите на националните паркове? Каквото и да е, тази южноамериканска страна остава недостатъчно позната у нас. От 1 до 4 ноември Варна ще..

публикувано на 30.10.18 в 12:31

Награди за учените във Варна

Проф. Боян Медникаров, ректор на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" и дългогодишен председател на Съюза на учените във Варна, ще получи голямата награда на Съюза на учените, каза настоящият председател на организацията проф. д-р Виолета..

публикувано на 25.10.18 в 15:05

1 милион туристи очакват във Варна

„Черноморският регион – дестинация за устойчиви местни и транснационални туристически продукти” - това е темата на единайстия черноморски туристически форум, който  ще се проведе между 25 и 27 октомври във Варна. Той се организира от Министерството на..

публикувано на 23.10.18 в 15:05

Младите на старт

Петър Димитров: "Такъв формат състезание у нас няма"

Петър Димитров е шкипер на яхта "Team Seasteps". Той и неговият екипаж  решиха да сложат край на ветроходния сезон с участие на "Мач-рейс" регата в Северна Гърция. Екипажът е сравнително млад, събран наскоро. той твърди обаче, че те вече имат достатъчно..

публикувано на 31.10.18 в 17:10

Християн Василев и Ники Янчев: "За нас това е златен медал за България от младежката Олимпиада"

Християн Василев е международен съдия по хокей на трева. Той е от Варна, бивш състезатели на хокейния тим на "Свети Климент". За много кратко време Християн успя да натрупа доста опит в съдийството и беше сред участниците, като рефер на младежката..

публикувано на 29.10.18 в 17:10

Денис Коджабашев: "Ще намеря точната вакса за успех срещу този съперник"

Денис Коджабашев е национален параолимпийски състезател по тенис на маса. Само преди дни той се завърна със сребро от Световното първенство за хора с увреждания, което се проведе в Словения. Това е невероятен успех за него и за България. Това е първи..

публикувано на 24.10.18 в 17:10

Никола Карастоянов: "В основата ще са играчи на нашия тим"

Наставникът на хандбалния тим на Локомотив -Варна Никола Карастоянов е новият треньор на националния отбор на България за мъже. След пауза, федерацията реши отново да имаме представителен мъжки тим, който започва участие в европейски квалификации през..

публикувано на 22.10.18 в 17:10

Красимир Димов: "Такъв семинар в България не е организиран"

Красимир Димов е дългогодишен състезател по кик бокс и муай тай . Той е един от най-успелите българи в този спорт. Участва активно на семинара във Варна, който се водеше от три световни легенди-Семи Шилд, Ернесто Хуст и Самарт Паякарун. Краси..

публикувано на 17.10.18 в 17:10

Младежка столица

Да представиш уроците по История увлекателно

В рубриката "Варна младежка столица 2017" ни гостува г-жа Нели Димова, преподавател по история в Първа езикова гимназия Варна. Тя ще ни разкаже за театралната академия, която се проведе това лято. Дали историята може да оживее и да бъде по-лесна за..

публикувано на 11.11.17 в 21:05

Изложба "От нищо-нещо" в библиотеката

Изложба "От нищо-нещо или да дадем втори шанс на боклука" организираха ученици от Професионалната гимназия по икономика "Иван Богоров". Възродените за нов живот предмети учениците показаха във фоайето на Детския и средношколски комплекс на Регионалната..

публикувано на 04.11.17 в 20:50

Варненската група GRIZZLY гостува в "Свободен час"

Група Grizzly гостува на младежкото предаване на Радио Варна "Свободен час". Групата е създадена във Варна в началото на 2017 г. , и само два месеца по-късно започват участията им по различни клубове из града. През лятото се качват на сцената на..

публикувано на 21.10.17 в 21:10

Арт ателие събира младежи от Варна с връстници от Солун и Торино

Сдружение „Арлекин арт” започва реализацията на Арт ателие за младежи „Маските на сцената и в живота” под ръководството на проф. Сия Савинова. Проектът е модул към третото издание на фестивала „Звезди на сцената‘‘. Домакини са младежите от..

публикувано на 07.10.17 в 21:05

Архитектурен пленер "Хвани се в Таляна"

Камара на Архитектите в България – Регионална Колегия Варна и Съюз на Архитектите в България – Дружество Варна организират младежки архитектурен пленер от 27.09. до 03.10.17 г за изработването на стратегия за развитие на част от..

публикувано на 30.09.17 в 20:30