VARNA2017


Брегът на младостта

Нови Сад ще бъде Европейска младежка столица през 2019 година

Сръбският град бе обявен по време на официална церемония в Двореца на културата и спорта във Варна, която е ЕМС за 2017 година. Останалите претенденти за Европейска младежка столица през 2019 г. бяха Манчестър /Великобритания/, Амиен /Франция/,..

публикувано на 17.11.16 в 18:10

„Семейството е свято” – празничен концерт на 21 ноември в Икономическия университет – Варна

Денят на християнското семейство и християнската младеж ще бъде отбелязан във Варна с празничен концерт в аулата на Икономическия университет. Събитието е част от програмата на Варна – европейска младежка столица 2017 и се осъществява с финансовата..

публикувано на 16.11.16 в 18:05

16 млади учители от Варна получиха общински отличия

16 учители бяха наградени от Община Варна с отличието "Млад учител". Наградите се връчват ежегодно за насърчаване на добрите педагози. Кандидатите се оценяват по регламент от комисия и трябва да са на възраст до 35 години. „Един от приоритетите на..

публикувано на 09.11.16 в 17:35

Колело на батерии с уникален дизайн разработиха двама варненци

Колело на батерии с уникален дизайн разработиха варненците Галин Бонев и Галин Атанасов. Моделът им от дърво, с вградени батерии, се превърна в събитие на специализираното изложение Eurobike във Фридрихсхафен, Германия, където медиите..

публикувано на 03.11.16 в 17:45

Международен културно-образователен семинар събра над 150 младежи край Варна

Традиционният есенен семинар на фондация „Българска памет се проведе за девета поредна година, като мотото на това издание е "Културното многообразие - източник на новаторски идеи”. Над 150 младежи от България, Украйна, Молдова, Сърбия и Македония имаха..

публикувано на 27.10.16 в 17:45

Младите на старт

Призови места за състезателките на КПС „Торпедо” в Словакия

Варненските състезателки по синхронно плуване от КПС "Торпедо" се завърнаха от Словакия, където участваха на силен международен турнир. Варненки се представиха много добре. Треньорката в клуба Галина Андонова разказва за визитата в Словакия. Ралица..

обновено на 28.11.16 в 17:42

Варна има претендент за Световната титла за професионалисти - К1

Интервю на Румен Генов с треньорите Краси Димов и Добромир Иванов. Те подготвят Владимир Вълев - претендент за Световната профи титла в К1.

публикувано на 18.11.16 в 19:15

Успехите на състезателите от СК „Одесос`2008” за 2016 г.

Деница Радева е най-новият член на треньорския екип на варненския клуб по модерен петобой "Одесос 2008". Тя се занимава основно с най-малките групи, като води тренировки предимно по плуване и фехтовка. Деница отговаряше за представянето на..

публикувано на 15.11.16 в 19:05
Станислав Карастоянов

Варненци участваха успешно в световни квалификации по джу джицу

Станислав Карастоянов е главен инструктор в централен полицейски карате джу джицу клуб във Варна. Негови състезатели участваха в две световни квалификации - Загреб и Атина. Представиха се отлично, но не успяха да се възползват от "големия пакет" и да..

публикувано на 11.11.16 в 18:05

ВК „Добруджа” гостува във Варна за Шампионска лига

Галин Господинов е президент на волейболен клуб „Добруджа“. Той разказва за първия мач от Шампионската лига, предстоящата среща реванш днес във Варна с холандците, както и за отношението на хората в Добрич към волейбола и клуба.

публикувано на 08.11.16 в 18:00

Младежка столица

Да отпразнуваме заедно Деня на християнското семейство

За шеста поредна година съвместната инициатива "Заедно пеем и танцуваме" се проведе на 17 ноември по случай Деня на християнското семейство. Как се променят ценностите и по какъв начин подобни инициативи влияят на развитието на Варна като младежка..

публикувано на 20.11.16 в 10:15

„Подай ръка” - урок по рисуване с деца от СУ „Иван Шишманов”

На 10 ноември се проведе "Заедно на училище" - съвместен урок по рисуване на Школа "Европейски мост" и Специално училище за деца с нарушено зрение „Иван Шишманов”. Инициативата се проведе в рамките на проекта „Подай ръка”. Повече подробности чуйте в..

публикувано на 13.11.16 в 10:05

Реализацията на младите български математици в елитни европейски университети

Успешна ли е реализацията на младите български математици в елитни европейски университети? Отговор на този въпрос даде за Радио Варна Момчил Пейчев - национален състезател по математика и информатика от Математическа гимназия "Д-р Петър Берон",..

публикувано на 30.10.16 в 10:25

Фотографска работилница се проведе в рамките на фестивала FUNCITY+

По време на фестивала FUNCITY+ се организира фотографска работилница. Кръжокът бе воден от Александър Лазаров - един от най-добрите фотографи в България, носител на редица международни отличия. Напук на максимата, че една от най-трудните области..

публикувано на 09.10.16 в 10:15

“Стара хартия за нова книга” с първа акция във Варна

Кампанията „Стара хартия за нова книга” за първи път проведе акция във Варна. Под наслов „Почисти и прочети” децата от морската столица имаха възможност да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно..

публикувано на 25.09.16 в 10:30