VARNA2017


Брегът на младостта

Духът на Стара Варна диша в кв. "Таляна"

С духа на Стара Варна е наситен квартал „Таляна” в морския град, който заема част от старата Турска махала. В района между улица „Преслав” и жп гарата са концертрирани множество исторически обекти и сгради – паметници на архитектурата. Как да се..

публикувано на 28.06.17 в 14:23

"Социален понеделник" във Варна

Днес във Варна предстои поредното издание „Социален понеделник“. Събитието се провежда в рамките на " Варна – Европейска младежка столица"  2017. Социалният понеделник е специализирано нетуъркинг събитие, ориентирано изцяло към неправителствения сектор в..

публикувано на 26.06.17 в 11:43

Архитектурни паметници и винтидж дрехи в изложба на сцена "Кофража"

„Красивата ни Варна” е изложба-цветна фотография, която ще бъде открита на сцена "Кофража" на площад "Мусала", в събота-24 юни, от 18 часа. Стари варненски къщи от декор са превърнати в главно действащо лице, а моделите, облечени във винтидж дрехи са..

публикувано на 23.06.17 в 09:51

Перспективите пред младите хора и подобряването на заетостта им в европейски мащаб дебатираха във Варна

Mеждународна среща по проект „Общите корени на обединена Европа. Европейските граждани за Европа!“ по програма „Европа за гражданите“ събра представители на над 30-сет страни във Варна. В обновения Юнашки салон се състоя информационна среща на тема..

публикувано на 19.06.17 в 10:25

Гимназисти разучаваха счетоводството като личностно развитие

Среща дискусия на тема „Счетоводството като личностно развитие“ събра гимназисти от морската столица в рамките на проекта „Младежки информационно-консултантски център – Варна”. Дейностите на центъра се реализират в подкрепа на титлата „Варна – Европейска..

публикувано на 19.06.17 в 09:05

Младите на старт

Варненските ветерани спечелиха приз в Гърция

Ветераните по хандбал на Варна се завърнаха с трофей от международен турнир в Гърция. Само гол повече в крайното класиране по голова разлика донесе успеха на варненските ветерани. Кирчо Василев разказва за спечелената купа и за интереса към отбора..

публикувано на 14.06.17 в 18:40

Иванка Караколева: „Работническият спорт означава качествен бизнес“

Иванка Караколева е председател на работническия спортен клуб „Спорт и здраве“ - КНСБ в Кърджали. Представители на клуба участваха на 14-я международен работнически фестивал във Варна. Г-жа Караколева с огромна любов и много емоция разказва за..

публикувано на 13.06.17 в 18:35

Йорданка Минкова: „Във ветроходството трябват 3-4 години за да схванеш нещата“

Йорданка Минкова е главен треньор в Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев - Порт Варна“. Клубът е много инициативен и участва в доста проекти. Идеята е да се привличат деца за каузата ветроходство. Регата „Купата на начинаещите“ е точно такъв проект...

публикувано на 12.06.17 в 18:05

Пьотр Нестеров и Кристиан Илиев: „Пътят е дълъг и трябва да го извървим“

Пьотр Нестеров е състазател по тенис на „Черно море Елит“- Варна, а негов личен треньор е Кристиан Илиев. Само за броени дни двамата донесоха във Варна три титли - от ДП и турнири от ранглистата на Европа в Сливен и Свиленград. Пьотр бе на път да..

публикувано на 09.06.17 в 18:10

Красимир Дунев: „Вече мислим за Световната купа във Варна“

Красимир Дунев е президент на родната федерация по спортна гимнастика. Той е във Варна във връзка с ДЛОП Купа България, което се провежда в морската столица. Краси Дунев обаче имаше среща и с директора на ДКС Минко Христов по повод предстоящата..

публикувано на 08.06.17 в 18:30

Младежка столица

Да отпразнуваме заедно Деня на християнското семейство

За шеста поредна година съвместната инициатива "Заедно пеем и танцуваме" се проведе на 17 ноември по случай Деня на християнското семейство. Как се променят ценностите и по какъв начин подобни инициативи влияят на развитието на Варна като младежка..

публикувано на 20.11.16 в 10:15

„Подай ръка” - урок по рисуване с деца от СУ „Иван Шишманов”

На 10 ноември се проведе "Заедно на училище" - съвместен урок по рисуване на Школа "Европейски мост" и Специално училище за деца с нарушено зрение „Иван Шишманов”. Инициативата се проведе в рамките на проекта „Подай ръка”. Повече подробности чуйте в..

публикувано на 13.11.16 в 10:05

Реализацията на младите български математици в елитни европейски университети

Успешна ли е реализацията на младите български математици в елитни европейски университети? Отговор на този въпрос даде за Радио Варна Момчил Пейчев - национален състезател по математика и информатика от Математическа гимназия "Д-р Петър Берон",..

публикувано на 30.10.16 в 10:25

Фотографска работилница се проведе в рамките на фестивала FUNCITY+

По време на фестивала FUNCITY+ се организира фотографска работилница. Кръжокът бе воден от Александър Лазаров - един от най-добрите фотографи в България, носител на редица международни отличия. Напук на максимата, че една от най-трудните области..

публикувано на 09.10.16 в 10:15

“Стара хартия за нова книга” с първа акция във Варна

Кампанията „Стара хартия за нова книга” за първи път проведе акция във Варна. Под наслов „Почисти и прочети” децата от морската столица имаха възможност да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно..

публикувано на 25.09.16 в 10:30