VARNA2017

Брегът на младостта

Студентски проект "Отворени данни за умни градове"

„Отворени данни за умни градове” е съвместен проект на Клъстер – Варна и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Студенти от различни професионални направления, основно архитектура, дизайн и компютърни науки, през целия месец октомври,..

публикувано на 03.11.17 в 10:00

Безплатни прояви в Детския кът до края на седмицата

С концерт за Деня на народните будители от 12 часа   започва програмата за есенната  ваканция в Детския кът във Варна. Всеки ден  до края на седмицата по обяд ще има различни инициативи, разказва организаторът Милен Минков. Всички инициативи..

публикувано на 01.11.17 в 09:55

32-ма младежи участват във Вторият Международен флейтов конкурс

32-ма са участниците във второто издание на варненския Международен флейтов конкурс, от 23 до 25 октомври. Тази година събитието е подкрепено от Сдружение „Варна –ЕМС”.Журито е с председател проф. Георги Спасов, един от най-изявените български музиканти,..

обновено на 27.10.17 в 10:29

Как да кандидатстваме по програма „Еразъм+”?

Безплатното обучение за кандидатстване по програма „Еразъм+” организира   Сдружение „Варна – Европейска младежка столица”. Как се пише проект, кой може да кандидатства и защо? - това обясни експерт с дългогодишен опит  и консултант на..

публикувано на 30.10.17 в 09:45

Малък домашен майстор

„Малък домашен майстор” – така се нарича една от инициативите на Младежки информационно-консултанстки център „Скаут” във Варна за вечерни и нощни дейности. Проектът е на стойност 16 000 лева, като 10 000 от тях осигурява   Община Варна. Инициативата е..

публикувано на 27.10.17 в 07:35

Младите на старт

Делян Георгиев – Световен шампион по ММА!

Делян Георгиева стана световен шампион по ММА. Надпреварата се проведе в Манаба, Бахрейн. Треньор на Сашо е Николай Добруджански. Сашо изигра много силни мачове, като на финала се наложи над финландеца  Джоел Аролайнен. Двамата с треньора си..

публикувано на 23.11.17 в 17:55

Краси Кирилов: „Утвърдихме се като клуб №1"

Красимир Кирилов е главен треньор в СК „Боил“ във Варна. Състезателят на клуба Александър Петров стана европейски шампион за професионалисти и бе избран за спортист №1 на Варна за октомври`2017. Днес на награждаването присъства само треньорът Кирилов, тъй..

публикувано на 22.11.17 в 17:45

Проф. Златко Златев: „Юнашкият салон се превръща в център за наука, образование и иновации“

Проф. Златко Златев е управител на Юнашкия салон във Варна. Той е на тази позиция малко повече от 4 месеца, а вече успя да реализира някой свои виждания. Проф. Златев прави кратка ретроспекция на свършеното, на събитията провели се на територията..

публикувано на 15.11.17 в 17:50

Росен Добрев: „Виждам израстване на отбора“

Росен Добрев е президент на ХК „Спартак“-Варна. Поводът за разговора с него е завършилият наскоро 7-ми турнир-мемориал „Евгени Китанчев“, но в интервюто правим и отклонение в посока мъжки хандбален тим. Чуйте какво сподели шефът на ХК „Спартак“ и..

публикувано на 13.11.17 в 17:50

Антон Ачев и Жулиета Иванова: „Свършихме си добре работата“

Ветроходна школа Варна. Това бе един проект реализиран отлично от страна на Антон Ачев, като инструктор по ветроходство и  Жулиета Иванова - ръководител на проекта. Той е част от програмата на „Варна-европейска младежка столица“. Огромна подкрепа..

публикувано на 02.11.17 в 17:35

Младежка столица

Да представиш уроците по История увлекателно

В рубриката "Варна младежка столица 2017" ни гостува г-жа Нели Димова, преподавател по история в Първа езикова гимназия Варна. Тя ще ни разкаже за театралната академия, която се проведе това лято. Дали историята може да оживее и да бъде по-лесна за..

публикувано на 11.11.17 в 21:05

Изложба "От нищо-нещо" в библиотеката

Изложба "От нищо-нещо или да дадем втори шанс на боклука" организираха ученици от Професионалната гимназия по икономика "Иван Богоров". Възродените за нов живот предмети учениците показаха във фоайето на Детския и средношколски комплекс на Регионалната..

публикувано на 04.11.17 в 20:50

Варненската група GRIZZLY гостува в "Свободен час"

Група Grizzly гостува на младежкото предаване на Радио Варна "Свободен час". Групата е създадена във Варна в началото на 2017 г. , и само два месеца по-късно започват участията им по различни клубове из града. През лятото се качват на сцената на..

публикувано на 21.10.17 в 21:10

Арт ателие събира младежи от Варна с връстници от Солун и Торино

Сдружение „Арлекин арт” започва реализацията на Арт ателие за младежи „Маските на сцената и в живота” под ръководството на проф. Сия Савинова. Проектът е модул към третото издание на фестивала „Звезди на сцената‘‘. Домакини са младежите от..

публикувано на 07.10.17 в 21:05

Архитектурен пленер "Хвани се в Таляна"

Камара на Архитектите в България – Регионална Колегия Варна и Съюз на Архитектите в България – Дружество Варна организират младежки архитектурен пленер от 27.09. до 03.10.17 г за изработването на стратегия за развитие на част от..

публикувано на 30.09.17 в 20:30