VARNA 2018

Брегът на младостта

1 милион туристи посетиха Варна

„Черноморският регион – дестинация за устойчиви местни и транснационални туристически продукти” - това е темата на единайстия черноморски туристически форум, който  ще се проведе между 25 и 27 октомври във Варна. Той се организира от Министерството на..

публикувано на 23.10.18 в 15:05

Къде растат добрите мисли?

„Оранжерия за мисли” вече се намира на входа на Морската градина във Варна. Проектът е на варненската художничка Велина Гребенска. Конструкцията наподобява истинска оранжерия. В нея са разположени човешки фигури и върху тях са изписани текстове на..

публикувано на 18.10.18 в 15:15

Марсоход, наносателити и роботи на Европейската седмица на програмирането

Марсоход, наносателити и роботи са част от проектите на ученици в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, представени на продължаващата във Варна Европейската седмица на програмирането. Целита на тематичната седмица е да се даде възможност на..

публикувано на 16.10.18 в 13:57

"Място за теб" приключва с изложба на 27 октомври

Проектът "Място за теб" включи 20 младежи, от които 10 с умствени увреждания. Те бяха активни участници в  творческите ателиета за рисуване върху текстил и приложни изкуства през летните месеци. На 27 октомври предстои да бъде открита изложба на..

публикувано на 11.10.18 в 11:58

"Опечи си работата" завършва с Празник на хляба

Предприемачеството не е работа, а начин на мислене. В това са се убедили от Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения. Тяхното начинание е със закачливото название "Опечи си работата”   и учи младите хора с интелектуални затруднения на..

публикувано на 11.10.18 в 06:20

Младите на старт

Никола Карастоянов: "В основата ще са играчи на нашия тим"

Наставникът на хандбалния тим на Локомотив -Варна Никола Карастоянов е новият треньор на националния отбор на България за мъже. След пауза, федерацията реши отново да имаме представителен мъжки тим, който започва участие в европейски квалификации през..

публикувано на 22.10.18 в 17:10

Красимир Димов: "Такъв семинар в България не е организиран"

Красимир Димов е дългогодишен състезател по кик бокс и муай тай . Той е един от най-успелите българи в този спорт. Участва активно на семинара във Варна, който се водеше от три световни легенди-Семи Шилд, Ернесто Хуст и Самарт Паякарун. Краси..

публикувано на 17.10.18 в 17:10

Тихомир Стратиев: „Очаквах да съм втори“

Тихомир Стратиев е варненски автомобилен пилот, който миналата година стана шампион на България в рали първенството. Тази година Тишо остана на второ място. Той изненадващо обяви, че е очаквал да бъде втори. „Трудно мога да се боря с такъв..

публикувано на 15.10.18 в 17:13

Иванка Дрингова: "У нас спортът парашутизъм беше сринат със земята"

Иванка Дрингова е състезателка по парашутизъм от Варна. тя се завърна от Унгария, където успя да спечели последния кръг от Източноевропейския шампионат. Преди това записа победа в още един от кръговете на тази надпревара. С нея разговарям за..

публикувано на 10.10.18 в 17:10

Георги Владимиров: „Това заприлича на едно градско първенство“

Георги Владимиров е главен треньор в клуба по бокс „Преторианец“ във Варна. Той реши да събере боксьори от клубове от региона и да си направят един мини турнир, който по-скоро беше нещо като приятелски спаринг. Георги Владимиров в рамките само на..

публикувано на 08.10.18 в 17:10

Младежка столица

Да представиш уроците по История увлекателно

В рубриката "Варна младежка столица 2017" ни гостува г-жа Нели Димова, преподавател по история в Първа езикова гимназия Варна. Тя ще ни разкаже за театралната академия, която се проведе това лято. Дали историята може да оживее и да бъде по-лесна за..

публикувано на 11.11.17 в 21:05

Изложба "От нищо-нещо" в библиотеката

Изложба "От нищо-нещо или да дадем втори шанс на боклука" организираха ученици от Професионалната гимназия по икономика "Иван Богоров". Възродените за нов живот предмети учениците показаха във фоайето на Детския и средношколски комплекс на Регионалната..

публикувано на 04.11.17 в 20:50

Варненската група GRIZZLY гостува в "Свободен час"

Група Grizzly гостува на младежкото предаване на Радио Варна "Свободен час". Групата е създадена във Варна в началото на 2017 г. , и само два месеца по-късно започват участията им по различни клубове из града. През лятото се качват на сцената на..

публикувано на 21.10.17 в 21:10

Арт ателие събира младежи от Варна с връстници от Солун и Торино

Сдружение „Арлекин арт” започва реализацията на Арт ателие за младежи „Маските на сцената и в живота” под ръководството на проф. Сия Савинова. Проектът е модул към третото издание на фестивала „Звезди на сцената‘‘. Домакини са младежите от..

публикувано на 07.10.17 в 21:05

Архитектурен пленер "Хвани се в Таляна"

Камара на Архитектите в България – Регионална Колегия Варна и Съюз на Архитектите в България – Дружество Варна организират младежки архитектурен пленер от 27.09. до 03.10.17 г за изработването на стратегия за развитие на част от..

публикувано на 30.09.17 в 20:30