VARNA2017


Брегът на младостта
архитект Мартин Недков

Откриваме обекти в играта "Загадките на Варна"

„Загадките на Варна” – безплатна игра за варненци и гостите на града   може да изиграе всеки до края на лятото във Варна. Играта е в градското пространство и показва 10 тайни кътчета, към които има и кратка история за всяко място. Автор на..

публикувано на 16.08.17 в 10:00

Уникални авиомодели в изложба на Игор Шатохин

Украинецът Игор Шатохин представя във Варна уникална изложба "История на световната бойна авиация за 100 години". Показани са 178 експоната, които са изработени от хартия в продължение на 33 години, всички в мащаб 1:33. Шатохин е почетен член на..

публикувано на 14.08.17 в 10:05

Преди да остарея бих искал...

Всеки би могъл да попълни многоточието, като напише личните си съкровени желания. Продължението на изречението ще бъде материализирано на Стената на посланията през следващата седмица. Таблата ще бъдат монтирани около дупката /"Търговския дом"/ в центъра на..

публикувано на 10.08.17 в 10:05

30 младежи обучи Варненската младежка медийна академия

30 младежи на възраст между 15 и 35 години станаха част от Варненската младежка медийна академия. Организатор на събитието е сдружение „Варна - Европейска младежка столица – 2017”. Двата основни модула, застъпени в програмата на курса, бяха..

публикувано на 09.08.17 в 10:09

"Лятно кино в квартала" - носете си нещо за сядане!

„Лятно кино в квартала” отново е тук. Четвъртият сезон на варненската инициатива продължава до 13 август. Прожекциите са безплатни и започват в 20 часа и30минути. Организаторите напомнят, че е добре всеки да си носи нещо за сядане. Пълната..

публикувано на 07.08.17 в 10:20

Младите на старт

Финал на Регата „Кор Кароли“

Завърши ветроходната регата „Кор Кароли”. Това беше нейно 17-то издание, като и тази година състезанието привлече чужди екипажи. За надпреварата пристигнаха 4 лодки от Украйна. За първи път в историята на тази регата стартът е извън Варна. Стартов..

публикувано на 16.08.17 в 18:05

Йордан Йорданов: „За мен най-важно е участието“

Йордан Йорданов е варненски лекоатлет-ветеран. Той не пропуска голям форум, като обикаля цяла Европа и света за участие в състезания. За последно варненецът бе на Европейско първенство в Дания. Той разказва за БНР-Варна.

публикувано на 15.08.17 в 16:55

Атанас Сивков: „Ще изминем 1000 км на велосипеди"

Атанас Сивков е председател на Туристическо дружество „Черноморски простори“- Варна и от доста време се занимава с колоездене, чисто любителски, а и не само. Той и негови приятели, членове на дружеството изминаха хиляди километри в различни посоки..

публикувано на 14.08.17 в 17:45

Катя Демирова: „Чакат ни по-добри дни“

Катя Демирова е треньор по скокове във вода във варненския спортен клуб „Албатрос“. Саматя тя се е занимавала активно с този спорт, а сега предава опита си на младите състезатели. Треньорката заведе на Държавно първенство в София 7 състезатели,..

публикувано на 09.08.17 в 17:50

Стефан Георгиев: „Вече мислим за юбилейния турнир“

Стефан Георгиев е един от организаторите на турнири по бридж и тенис на маса в Албена и в страната. Той стои в основата на организацията и на международния фестивал по тенис на маса за всички възрастови групи. Разговаряме с него за 19-то издание,..

публикувано на 07.08.17 в 17:30

Младежка столица

"Ден на астероида" във Висшето военноморско училище

В днешното предаване "Свободен час" ще говорим за проекта на студентите от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ - "Ден на астероида". В студиото гостуват студентите Мариян Димидов, Антон Димитров, Светослав Георгиев и Константин Николов...

публикувано на 01.07.17 в 21:30

"Питър Пан" поставят децата от Арт център "Арлекин"

Премиера на театър " Арлекин" на постановката "Питър Пан", нека заедно с Уенди, Джон и Майкъл се потопим в атмосферата на Невърленд, там, където има "пирати, русалки, индианци и феи". Срещаме ви с пиратския главатар Хук и Питър Пан - " момчето,..

публикувано на 10.06.17 в 21:20

Творчески проект с участието на ученици от СУУНЗ "Проф. д-р Иван Шишманов"

В предаването днес ви срещаме с Таня Блажева, преподавател по тактилно творчество и история на изкуството в Училището за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" във Варна и Александра Стоянова и Георги Руменов - ученици в същото училище...

публикувано на 03.06.17 в 21:15

Да отпразнуваме заедно Деня на християнското семейство

За шеста поредна година съвместната инициатива "Заедно пеем и танцуваме" се проведе на 17 ноември по случай Деня на християнското семейство. Как се променят ценностите и по какъв начин подобни инициативи влияят на развитието на Варна като младежка..

публикувано на 20.11.16 в 10:15

„Подай ръка” - урок по рисуване с деца от СУ „Иван Шишманов”

На 10 ноември се проведе "Заедно на училище" - съвместен урок по рисуване на Школа "Европейски мост" и Специално училище за деца с нарушено зрение „Иван Шишманов”. Инициативата се проведе в рамките на проекта „Подай ръка”. Повече подробности чуйте в..

публикувано на 13.11.16 в 10:05