VARNA 2018

Брегът на младостта

„Варна е магия” – фестивал на магичното изкуство

Първи образователен фестивал на магичното изкуство се провежда в морския град между 25 и 30 юни . В тазгодишното му издание ще бъдат реализирани два от общо пет модула. По време на фестивала всички, които желаят да се докоснат до магичното изкуство, ще..

публикувано на 25.06.18 в 16:18

Ловните трофеи на Борис Мисирков и Георги Богданов

"Ловни трофеи" – така се нарича последната изложба от проекта „Две равно на едно” във варненската галерия Contemporary Space. Нейни автори са Борис Мисирков и Георги Богданов , най-известният творчески тандем на съвременната художествена..

публикувано на 19.06.18 в 16:15

Паметта в разказите от националния конкурс "Атанас Липчев"

Близо 140 са участниците в четвъртото издание на националния литературен конкурс за разказ "Атанас Липчев 2018". Тричленно жури присъди първа награда за разказа "Цвета" на Елена Филипова от София. Втора в класирането е Валерия Минева от Пловдив, Десислава..

публикувано на 07.06.18 в 15:50

Актрисата Цветина Петрова: Първо се влюбих в театъра като зрител, събирах джобните си за билет

Цветина Петрова е едно от най-младите попълнения в трупата на ДТ „Стоян Бъчваров” във Варна. В навечерието на 24 май тя получи н аграда „Варна” в категория „Театър” за блестящото си превъплащение в премиерната за България постановка „Влюбеният..

обновено на 29.05.18 в 12:08

„Славянски звън“ – за първи път във Варна

Първият Международен младежки фестивал „Славянски звън” се провежда във Варна от 24 до 26 май . Събитието е с конкурсен харaктер и цели да насърчи развитието и обогатяването на културните интереси и занимания на младите хора. Фестивалът се надява да..

публикувано на 24.05.18 в 08:00

Младите на старт

Станимира Петрова: „Привърженичка съм на бокса на Ивайло Маринов и Петър Лесов“

Станимира Петрова е най-успялата българка в бокса. Тя е първата със световна титла. От началото на годината боксира за варненския клуб на олимпийския шампион Ивайло Маринов. След няколко дни започва участие на ЕП на което трябва да защитава титлата..

публикувано на 13.06.18 в 10:01

Мариела Николова: "Време за почивка няма"

Варненската състезателка по ветроходство на СК "Черно море Бриз" Мариела Николова ще е сред участничките на стартиращата днес във Варна Европейска купа в клас "Лазер". Мариела има доста опит и е една от най-добрите ни състезателки. Програмата й е доста..

публикувано на 08.06.18 в 09:25

Руслан Грозданов: "Това са много сериозни постижения"

Руслан Грозданов е главен треньор във варненския клуб по лека атлетика "Суперспорт". Негови състезатели се представиха отлично на няколко поредни силни състезания, като дори спечелиха квота за участие на Световно и Европейско първенство, а тази събота..

публикувано на 05.06.18 в 11:03

Никола Карастоянов: „Очаквано, отново сме шампиони“

Наставникът на новия стар шампион на България по хандбал Локомотив /Вн/ Никола Карастоянов разказва за мача, който спечелиха и който им донесе поредна титла при мъжете. Никола коментира и евентуално участие в Европа за Радио Варна. до края на юни..

публикувано на 30.05.18 в 13:20

Стоян Ненов: „Маратонът е всичко за мен“

Стоян Ненов е варненски състезател по маратон, като участва на всички големи прояви у нас през последните години. Той е на 70 г, но това не му попречи да избяга 42,195 км на маратона тази година. Разказва ни за това свое участие и за философията си по..

публикувано на 30.05.18 в 13:18

Младежка столица

Да представиш уроците по История увлекателно

В рубриката "Варна младежка столица 2017" ни гостува г-жа Нели Димова, преподавател по история в Първа езикова гимназия Варна. Тя ще ни разкаже за театралната академия, която се проведе това лято. Дали историята може да оживее и да бъде по-лесна за..

публикувано на 11.11.17 в 21:05

Изложба "От нищо-нещо" в библиотеката

Изложба "От нищо-нещо или да дадем втори шанс на боклука" организираха ученици от Професионалната гимназия по икономика "Иван Богоров". Възродените за нов живот предмети учениците показаха във фоайето на Детския и средношколски комплекс на Регионалната..

публикувано на 04.11.17 в 20:50

Варненската група GRIZZLY гостува в "Свободен час"

Група Grizzly гостува на младежкото предаване на Радио Варна "Свободен час". Групата е създадена във Варна в началото на 2017 г. , и само два месеца по-късно започват участията им по различни клубове из града. През лятото се качват на сцената на..

публикувано на 21.10.17 в 21:10

Арт ателие събира младежи от Варна с връстници от Солун и Торино

Сдружение „Арлекин арт” започва реализацията на Арт ателие за младежи „Маските на сцената и в живота” под ръководството на проф. Сия Савинова. Проектът е модул към третото издание на фестивала „Звезди на сцената‘‘. Домакини са младежите от..

публикувано на 07.10.17 в 21:05

Архитектурен пленер "Хвани се в Таляна"

Камара на Архитектите в България – Регионална Колегия Варна и Съюз на Архитектите в България – Дружество Варна организират младежки архитектурен пленер от 27.09. до 03.10.17 г за изработването на стратегия за развитие на част от..

публикувано на 30.09.17 в 20:30