Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студио спорт 4.08

Кантона: „Снайдер прилича на мен“

Бившият футболист на Манчестър Юн Ерик Кантона коментира възможността  за преминаване в тима на Уесли Снайдер от Интер. “Снайдер е потресавщ футболист. Той е един от най-добрите в света в момента. Този състезател е нужен на нашия отбор сега. Признавам, че много напомня на самия мен, когато бях на тези години”, твърди французинът. Кантона има 4 титли на Англия с Манчестър Юн.

 

 

Хамит Алтънтоп ще премине в Галатасарай

Полузащитникът Хамит Алтънтоп, който безплатно премина в Реал М от Байерн М призна, че ще напуска отбора. ”Ще се върна към тренировки в Реал през септември, но аз знам как изглежда бъдещето ми. Аз винаги съм бил важна фигура в отборите в които съм играл, но не и в Реал М. Съвсем скоро ще се отправя към Галатасарай”, казва Алтънтоп.

 

 

Барса губи от мексиканци

Барселона допусна загуба в контрола с 1-4 срещу тима на мексиканския Гуадалахара Чивас. Рекорд по посещаемост на стадиона на клуб Маями Долфинс по американски футбол. Повече от 70 000 зрители набюдавафха мача. Лионел Меси, Даниел Алвеш, Карлес Пуйол, Хавиер Маскерано и новото попълнение Алексис Санчес пропуснаха срещата, а Барса игра в експериментален състав.

 

71-ви плувен маратон „Галата – Варна 2011”

На 7 август, неделя, ще се проведе 71-вото издание на плувния маратон ”Галата – Варна”, най-старото състезание у нас от подобен род. Организатори са Военноморските сили на Република България, Община Варна и плувен спортен клуб „Черно море – Армеец”.
Състезанието е под председателството на кмета на Варна Кирил Йорданов.

І. УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ
В 71-вия традиционен плувен маратон нос Галата – Буна № 2 – Варна, могат да участват граждани и гости на Варна от страната и чужбина, родени през 1999 г. и по-големи.
За жалаещите да участват е необходимо:
- Да са преминали задължителен предсъстезателен медицински преглед, извършен до 3 дни преди проявата или 2 часа преди извозването към старта – на Морска гара Варна;
- Да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието нос Галата до Буна № 2 – Варна, а за лица под 18 г. декларацията да бъде подписана и от родител.

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В „Гравитация нула“ на 19 април

В „Гравитация нула“ с Мартин Николов на 19 април 2024 година: -   Журналистът Анна Заркова с книга за убийството на Андрей Луканов „Смъртта на Бялата лисица“; -   За комиксите и комикс културата в България – разговор с Константин Витков–Титис и Иван Домусчиев; -   „Пространствени варианти“ – изложба живопис на Красен..

публикувано на 19.04.24 в 13:19
Chart

#760 ТОП 20 (19.04-26.04.2024)

публикувано на 19.04.24 в 08:49
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 18 април

В Седмицата на правото в ИУ - Варна се проведе публична лекция и беседа на тема „Конституция, суверенитет и идентичност. 145 години от приемането на Търновската конституция" с гост-лектор чл. кор. проф. д. ю. н. Атанас Семов – член на Конституционния съд. Репортаж; Варна тази сутрин осъмна с необичаен трафик, не малко катастрофи, наводнени пътни..

публикувано на 18.04.24 в 13:05
Пристанище Варна

НОВИЯТ ДЕН на 18 април с Мариела Димитрова

Липсват технически кадри у нас. И със средно образование и с висше. Има остра  липса на интерес да се изучават и работят професиите на корабни строители и инженери, каза за Радио Варна Пламен Манушев, вицеадмирал от запаса, който сега работи като консултант военни проекти и развитие в корабостроителния и кораборемонтен завод „Делфин“ във Варна. Той..

публикувано на 18.04.24 в 05:58

НОВИЯТ ДЕН на 17 април с Иван Барбов

Казват, че кафето ободрява и тонизира рано сутрин. Дори и с кафе обаче понякога на човек продължава да му се спи, но някак по-енергично. Ако искате да започнете деня с тонус и енергия, с усмивки и добро настроение, просто превключете на честотите на Радио Варна от 6.00 до 10.30 часа. Там ви очакват Иван Барбов, Валери Великов и..

публикувано на 17.04.24 в 05:54
Владимир Палаузов, Петко Каравелов и Сергей Лукиянов. Снимка: БТА

НА СВЕТЛО на 16 април с Валерия Василева

Биляна Якова - ръководител на проекта „Интегриран градски транспорт – гр. Варна“ ,  смята, че умишлено е саботирана съществуващата билетна система в града и се нанасят щети на бюджета. В деня на Конституцията с изложба под наслов "Архиви на правната мъдрост" започна традиционната Седмица на правото в Икономически университет – Варна, в..

публикувано на 16.04.24 в 13:50

На 15 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 15 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Tomi Koivusaari (AMORPHIS, BJØRKØ). Представяне на новия албум на PAST REDEMPTION "Final Redemption" – разговор с Димитър Хаджиилиев, Стефан Иванов, Александър Василев “Пандата“ и Димитър Пенков. Христо Красимиров за крафт бирата и концерта на VRANI VOLOSA на 20 април във..

публикувано на 15.04.24 в 14:25