Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студио спорт 12.08

Дани Йорданова не успя а покрие норматива

Очакванията на лекоатлетката ни Даниела Йорданова да спечели квота за СП в Румъния не се оправдаха. Тя остана далеч от времето, което дава право на участие. Българката бяга на 1500 м. и на 5000 м. на първенството на Румъния. Даниела остана трета в силната си дисциплина- 1500 л. Време – 4:19,43 минути. В по-дългата дистанця Йорданова финишира първа с 15:52,00 минути. Нормативът за СП е 15:25,00 минути,  а на 1500 м. исканото време е 4:08,90 минути.

 

Шарапова отпадна в Торонто

Мария Шарапова отпадна в третия кръг на турнира за жени в Торонто. Рускинята загуби с 3:6, 5:7 от квалификантката Галина Воскобоева (Каз).

Ана Иванович/Сър/ отстъпи с 6:7 (3), 2:6 от италианката Роберта Винчи.

Серина Уилямс (САЩ) изигра тежък мач срещу  китайката Цзе Джън и спечели с 4:6, 6:3, 6:3.

 

Боби Михайлов: Матеус остава за още две години

 

„Много слаб мач, много съм разочарован. Аз ви казах, че ще има новина. Матеус ще бъде треньор още две години. Той да прецени кои играчи да вика и кои заслужават да играят. Мачът с Англия със сигурност ще бъде различен.
По отношение на много от играчите и моментното им състояние – много от тях не са в добра форма. Аз не мога да разбера как не могат да имат мотивация да играят за България?
Аз какво да направя, че това са ни играчите. Според мен, срещу англичаните ще бъде пълен стадиона и ще изглеждаме по различен начин.
Работа на треньора е да говори с футболистите за мотивацията. Не сме в детската градина. Разбира се, че ме притеснява, че нямаме нито един удар във вратата. Притеснен съм най-вече от играта и липсата на мотивация.
Смятам, че за три седмици ще успеем да подобрим представянето си. Българските футболисти не са готови в началото на август.
Аз съм играл 102 мача за България и всеки път съм настръхвал. Не смятам, че някой от тях настръхва, когато националният отбор играе, което е тъжно“, завърши президентът на футболния съюз.

 

Муту завинаги аут от националния тим

Националът на Румъния по футбол Адриан Муту завинаги е изхвърлен от националния отбор. Решението е на наставника Виктор Пицурка. Наказанието е наложено за употреба на алкохол в особени количества от страна на футболиста. Това се случило на 9 срещу 10 август, като на 10.08 румънците играха контрола срещу Сан Марино. В компанията на Муту е бил и Габриел Тамаш. На него е наложено същото наказание. Пицурка призна, че много съжалява за тези наложени наказания, но той е категоричен, че правилата важат за всички. През 2004 г. Муту бе дисквалифициран за употреба на кокаин, като тогава бе футболист на Челси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 24 април с Мариела Димитрова 

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави съсъ смесено финасиране, общинско държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П одробности разчитаме да чуем и видим днес на обявеното обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 06:10
23 април - Международен ден на книгата и авторското право

НА СВЕТЛО на 23 април с Валерия Василева

Днес в следобедното предаване "На светло" до 17 часа продължаваме темата за четенето, за международния ден на книгата и авторското право. В социалните медии и на редакционния ни телефон 052 602 802 можете и Вие да споделите с нас какво четете в момента, имате ли предпочитан автор, любима книга, вдъхновяващ литературен цитат... Изложение..

публикувано на 23.04.24 в 13:50

На 22 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 22 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Martijn Westerholt (DELAIN)."Not For the Last" и завръщането на русенската траш банда FOBOS – разговор с Цецо "The Animal" Анастасов. Представяне на новия сингъл на STRYKERS "Не ме л​ъ​ж​и" – разговор с Александър Симеонов. В предаването ще звучи музика на: PAST..

публикувано на 22.04.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 22 април

Регионалният исторически музей във Варна се подготвя с нова експозиция „Нумизматика“. Монетната колекция е от 28 пана, разположени в две зали. Официалното откриване на новата експозиция на РИМ-Варна ще е в началото на месец май. Среща с Игор Лазаренко – директор на РИМ – Варна; 175 са потвърдените нови случаи на коклюш. Общо за страната - все..

публикувано на 22.04.24 в 11:49

НОВИЯТ ДЕН на 22 април с Мариела Димитрова 

Какви намеси в градската среда ща включва мащабният ремонт на бул.Цар Освободител и как ще се впише в градската тъкан лекото метро, което е заложено да минава по-него? Отговорите на тези въпроси се надяваме да чуем на общественото обсъждане тази сряда, 24 април от 17 часа в зала Пленарна на общината. Тази сутрин ще чуем знаят ли варненци за този..

публикувано на 22.04.24 в 05:59

По първи петли с Ваня Славова

На 22 април, минути след 4 часа, е времето, в което традиционно си пожелаваме добра среща, приятни събеседници и хубава музика. Ще се опитаме да споделим всичко това с вас до 6 без нещо в утрото на понеделника. Две са дамите в студио номер две във Варна: Ваня Славова пред микрофона и звукорежисьорът Милица Панайотова зад пулта...

публикувано на 21.04.24 в 13:40

Село Солник – целувката на планинския и морския въздух

В предването „На село“ сме на гости в Солник – малко селце в Община Долни Чифлик, намиращо се на около 50 километра от Варна, в полите на Стара планина. Тръгвайки за Солник от Варна с фоторепортера Румен Сарандев ни изпрати дъжда. Там пък ни посрещна слънцето и леко студения полъх на северния вятър. Тъкмо докато коментираме с него колко уникално..

публикувано на 20.04.24 в 09:00