Националното изложение „Фестивал Вино и храна” ще се проведе за втори път в Двореца на културата и спорта във Варна

Снимка: Венета Николова
Националното изложение  „Фестивал Вино и храна” ще се проведе за втори път в Двореца на културата и спорта във Варна от 25 до 27 април. Изложението преминава под надслова „Изберете българското“ и в него ще участват над 45 винарски изби и производители на храни от цялата страна. Ще бъде обособена зона „Ресторантът“ с 3-степенно гурме меню за посетителите. Организатори са Черноморската регионална лозаро–винарска камара - Варна, сдружение „Съюз Произведено в България”, Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация на професионалните готвачи.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Поставят маркировката за новата "Синя зона" във Варна

Финалното асфалтово покритие върху едното платно на бул. „Приморски“ във Варна ще бъде положено утре, съобщиха за Радио Варна от общината. От общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ информираха, че скоро ще започне полагането на маркировка на новата „синя зона“ по улиците „Батак“, „Дякович“, „Девня“, „Заменхоф“ и други. Все още обаче не е..

публикувано на 19.04.18 в 17:18

Лабораториите за храни с единни евроизисквания от 2020 г.

До есента на   2020 година европейските лаборатории за храни и промишлени стоки трябва да отговарят на новите изисквания на международния стандарт за осигуряване на качеството 17025, съобщи днес във Варна президентът на Европейската асоциация на националните сдружения на лабораторните общности в индустрията Алваро Рибейро. За пръв път..

публикувано на 19.04.18 в 16:44

Двоен ръст на пътниците от нискотарифни полети

Лятното разписание на морските летища е вече факт. Според първоначалните заявки на туроператори и авиокомпании, трафикът ще бъде с около 10 на сто повече. През август месец се очаква и двумилионният пътник на летище Варна и 3-милионният в Бургас, каза за Радио Варна Адриана Троанска от отдела за връзки с обществеността и комуникация на..

публикувано на 19.04.18 в 16:00
архив

Варна отбелязва 142 години от Априлското въстание

Варна ще отбележи 142 г. от Априлското въстание. Организатор на тържеството е Община Варна, с подкрепата на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.  На 20-ти април, (петък), от 11.00 ч. пред паметника на Георги Бенковски в Морската градина ще бъде отслужена заупокойна молитва, а след това ще бъдат поднесени..

публикувано на 19.04.18 в 15:11

Стартира ремонтът на виадукт „Звездица“ на АМ „Черно море“

Със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира основният ремонт на виадукт „Звездица“ при 2-ри километър на АМ „Черно море“, в района на град Варна. Инвестицията е за близо 3 млн. лв. Съоръжението, което е над река Звездишка, е с дължина 400 метра. В момента се ремонтира платното в посока Бургас, а движението се осъществява..

публикувано на 19.04.18 в 14:19
архив

Автобус, пътуващ по линията Бургас-Камено, се запали, няма ранени

Автобус, пътуващ по линията Бургас-Камено, се запали в движение. Инцидентът е станал около 10.00 часа сутринта, когато се появило задимяване в задната част на машината, до двигателя. Маршрутът е изпълняван от фирма "МБУС". Шофьорът e реагирал веднага и с пожарогасителя е успял да загаси пламъците..

публикувано на 19.04.18 в 14:06

Балчишкият квартал "Изток" с обновен пенсионерски клуб

Об­но­ве­н смесен клуб „Раковски“ бе открит днес в балчишкия квартал „Изток“. В него членуват над 30 души. Пенсионерският живот се разнообразява с културно-масова дейност, игра на карти, шах, раздумки. Председателят на общинската организация на пенсионерите Ангел Събев съобщи, че в близките дни ще бъде организирана мащабна почистваща..

публикувано на 19.04.18 в 13:53