Националното изложение „Фестивал Вино и храна” ще се проведе за втори път в Двореца на културата и спорта във Варна

Снимка: Венета Николова
Националното изложение  „Фестивал Вино и храна” ще се проведе за втори път в Двореца на културата и спорта във Варна от 25 до 27 април. Изложението преминава под надслова „Изберете българското“ и в него ще участват над 45 винарски изби и производители на храни от цялата страна. Ще бъде обособена зона „Ресторантът“ с 3-степенно гурме меню за посетителите. Организатори са Черноморската регионална лозаро–винарска камара - Варна, сдружение „Съюз Произведено в България”, Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация на професионалните готвачи.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова площадка за волейбол и баскетбол ще има в Генерал Тошево

Два проекта, свързани с подобряването на уличната мрежа в община Генерал Тошево и изграждането на многофункционално спортно игрище, ще бъдат осъществени през следващите две години. Финансирането се осигурява с европейски средства и е на стойност от над един милион лева. Първият проект е „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови..

публикувано на 21.05.19 в 14:45

Амазон спечели правата върху името на домейна в съдебен спор със страните от Латинска Америка

Гигантът в търговията на дребно Амазон (Amazon) спечели правата върху името на домейна .амазон(.amazon), като победи в съдебен спор страните от Латинска Америка, предаде ДПА. Те привеждаха като довод в своя полза географския аспект, който би могъл да им даде контрол върху правата. Спорът между американския гигант и няколко правителства от..

публикувано на 21.05.19 в 13:14

"Фейсбук" разследва пробива на лични данни за 50 милиона потребители на "Инстаграм"

"Фейсбук" (Facebook Inc.) разследва как информацията за близо 50 милиона потребители на "Инстаграм" (Instagram), включително за високопоставени "влиятелни" потребители, е била на разположение онлайн на сървър на компанията Amazon.com и е била лесно достъпна за всеки, заявиха във вторник от "Инстаграм" пред Би Би Си. "Разглеждаме въпроса, за..

публикувано на 21.05.19 в 13:11

"Алиталия" отмени половината си полети за днес

Общо два полета на авиокомпания "Алиталия"  - от и за Рим са отменени днес на летище София, съобщиха за "Хоризонт" от летището. Причината е 24-часовата стачка на работещите в италианската авиокомпания. Италианският национален авиопревозвач "Алиталия" отмени половината си полети за днес, заради стачка на наземния персонал, пилотите и бордовия персонал,..

публикувано на 21.05.19 в 12:22

Математиката се оказва най-трудна за четвъртокласниците, сочат данни от тестове

За около месец и половина четвъртокласниците в България решиха 1,7 милиона задачи като част от подготовката си за матурите, заяви пред БНР Кирил Русев, създател на  платформа за онлайн подготовка на учениците за тестовете на матурите „Енвижън плей“. В предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ той посочи, че за този период на..

публикувано на 21.05.19 в 10:39

Нова организация на движението на ул. "Приморска" в Балчик

На улица „Приморска“ в Балчик са премахнати ограниченията за престой и паркиране, съобщи зам.-кметът Димитрин Димитров. По разпореждане на кмета Николай Ангелов, комисия с представители на РУ на МВР и Общинското звено за сигурност е направила анализ на съществуващите в зоната забранителни знаци. По-голямата част от тях са премахнати...

публикувано на 21.05.19 в 10:36

Адреси без вода

Без вода са в село Тополи от 9ч. до около 13 ч., районът между ул."Струга", бул."Сливница", ул."Отец Паисий" и бул."Цар Освободител" от 9.30 ч. до около 15 ч., местност Ален Мак от 9 ч. до около 18 ч., кв. Аспарухово в района между ул."Розова долина" и бул."Народни будители" от 10.30 ч. до около 14 ч. ; Добрич: Лозята, кк. Албена, с. Круша. Без вода са..

публикувано на 21.05.19 в 09:18