Националното изложение „Фестивал Вино и храна” ще се проведе за втори път в Двореца на културата и спорта във Варна

Снимка: Венета Николова
Националното изложение  „Фестивал Вино и храна” ще се проведе за втори път в Двореца на културата и спорта във Варна от 25 до 27 април. Изложението преминава под надслова „Изберете българското“ и в него ще участват над 45 винарски изби и производители на храни от цялата страна. Ще бъде обособена зона „Ресторантът“ с 3-степенно гурме меню за посетителите. Организатори са Черноморската регионална лозаро–винарска камара - Варна, сдружение „Съюз Произведено в България”, Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация на професионалните готвачи.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Част от проекта на новия бул.

Поредна нова организация на движение заради ремонта по бул. "Васил Левски"

Във връзка с предстоящи строително-монтажни работи при кръстовището на бул. „Васил Левски“ с ул. „Прилеп“ се предвижда пълно затваряне на ул. „Прилеп“ в зоната на кръстовището с бул. „Васил Левски“, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. Временната организация на движение ще бъде въведена на 10-ти декември..

публикувано на 09.12.18 в 17:45

Третото издание на коледния базар "Сръчко" се провежда във Варна

Над 50 майстори участват в третото издание на коледния базар "Сръчко" във Фестивалния и конгресен център във Варна. Много са щандовете с ръчно изработени  коледни украси и играчки. Люси Павлова- Фиклинг е варненка и от години прави картички и ароматни свещи в навечерието на празниците. Даниела Стойнова я попита какво е посланието на всичко,..

публикувано на 09.12.18 в 15:10

Ученик от Варна прослави България в Москва

Руслан Настаев стана първи на  XVI  Международната олимпиада по руски език в Москва. Признанието му позволява  безплатно обучение в престижния Държавен институт "А.С. Пушкин" в руската столица. Единайсетокласникът в частното средно училище „Юрий Гагарин“ спечели наградата в конкуренция от над 300 участника от цял свят. Преди това той е..

публикувано на 09.12.18 в 13:20

Благотворителна кампания в Генерал Тошево

Акция за набиране на средства в помощ на самотни възрастни хора или семейство със социални проблеми организира Община Генерал Тошево. Кампанията е под мотото "Благотворителна Коледа" , съобщава сайта на местната администрация. Целта е повече хора да почувстват светлите празници в  по-уютна и топла атмосфера. Всеки дарител ще получи отчет за..

публикувано на 09.12.18 в 12:57
pregyrni_me

Конкурс за детска картичка

До 14 декември трябва да се изпратят предложенията за конкурса за детска коледна картичка, който организира Община Бяла. Участниците ще бъдат разделени в четири възрастови групи - до 5, до 8, до 11 и до 15 години.  Конкурсът е индивидуален, уточняват организаторите от местната администрация. Творбите трябва да са нарисувани на формат  А5 (или прегънат на..

публикувано на 09.12.18 в 12:47

Школа "Дедал" набира дарения в Glogal Giving

Варненската школа "Дедал" е първата у нас, която търси финансиране чрез дарения в глобална платформа Global Giving, каза за Радио Варна един от основателите на школата – Дарин Сотиров. Целта на това събитие е да отбележи две важни дати от кампанията ни в платформата - 12-ти декември, когато се отличават най-добрите кампании с..

публикувано на 09.12.18 в 10:25
Радио Варна

84 години Радио Варна

Рождения си ден отбелязва днес екипът на Радио Варна и огромната аудитория на медията. От 9 декември 1934 год., когато за първи път в българския ефир прозвучава глас и песен, ни делят 84 – ри празника и хиляди радио делници. И ако началото е положено от ентусиасти, направили сами дори предавателя, с който да излъчват, днес Радио Варна със..

публикувано на 09.12.18 в 08:17