Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РАДИО ВАРНА – културен афиш, октомври 2014 година

•   01 октомври, сряда, от 19 часа, Арт салон на Радио Варна
Сдружение за творческа дейност и интеграция „АРТ-ВИЗИЯ“  Ви кани на годишна изложба "С ЦВЕТОВЕТЕ НА ДЪГАТА"
В школата се обучават деца на възраст от 4 до 18 години. Възпитаниците й са носители на множество награди от общински, национални и международни конкурси. Заповядайте да се насладите на прекрасните живописни творби на децата от Арт Визия.
Събитието е част от програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи „Криле за начало“.
Вход свободен

•   15 октомври, сряда, от 19 часа, Концертно студио на Радио Варна
Прожекция на филма "И това е България - 2" на режисьора Стилиян Иванов
В “И това е България!” режисьорът Стилиян Иванов преплита научното и мистичното, за да представи по един зрелищен и приказен начин тракийските духовни средища от земите на днешна България: гробът на Орфей в Татул, прорицалището на древните жрици в Перперикон, окултното злато от Варненския некропол, мистериите от Долината на тракийските царе,  следите от човешки жертвоприношения в гробниците  Свещари и Старосел...
Работата над документалната поредица “И това е България!” стартира още през пролетта на 2010 г., а премиерата ще бъде на 15 октомври, сряда, от 19.00 ч. в киносалоните на Синема Сити: София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Русе; Кино Латона: Шумен, Разград и Силистра; Кино Парадизо Хасково; Кино Синемакс Благоевград и Концертната зала на Радио Варна*.
Филмът ще бъде издаден и на DVD.
*Билети на касата в Радио Варна. Цена 5 лв.

•   16 октомври, четвъртък, от 19 часа, Концертно студио на Радио Варна Цигулков концерт
Йоанна Божидарова и Ралица Богданова са ученички в X клас на НУИ „Добри Христов” – Варна. Техни преподаватели са Евгения  Паскова и Красимир Щерев. Подготвили са произведения на Антонио Вивалди, Хенрик Виенявски, Макс  Брух, Панчо Владигеров.
Събитието е част от програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи „Криле за начало“.
Вход свободен

•  18 октомври, събота, от 19 часа, Концертно студио на Радио Варна с предаване на живо "48 Оборота в минута".  
Събитието е посветено на 80 годишнината на Радио Варна.
Вход свободен

•  27 октомври, понеделник, Арт салон на Радио Варна - 18:30 часа
„Перипъл за измълчаното море” под този наслов Валентин Дишев представя трите книги – „Тиха книга”, „Ортелий” и „Маргьорит (и други регистри)” във Варна.

•   29 октомври, сряда, от 18:30 часа, Концертно студио на Радио Варна –

Школа „Палечко” при Общински детски комплекс –Варна представя театрално –поетичен спектакъл посветен на годишнина от смъртта на Пейо  Яворов.
Събитието е част от програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи „Криле за начало“.
Вход свободен 

•   30 октомври, четвъртък, Арт салон на Радио Варна - 18:30 часа
Ина Май Джар, която от 18 години се занимава успешно с биоенергодизайн, представя във Варна своята уникална изложба “Българска космическа калиграфия”. В основата на изложбата е идеята за дълбинния смисъл на Глаголицата, чиято основа е съществувала много преди да бъде организирана и редактирана от Кирил и Методий. Според Ина Май Джар Глаголицата е важен ключ към разбиране на древната българска история.

Вход свободен  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Награда Варна

ОУ "Добри Чинтулов" и ОУ "Васил Априлов" с награда "Варна" за колектив на 2024-та

Две училища ще си поделят награда „Варна“ в категория „Колектив на годината“ в областта на основното образование. Това реши след дискусия Общинският съвет на днешното си редовно заседание. Престижното отличие ще получат ОУ „Васил Априлов“ , което през 2024 г. чества своята 115-та годишнина, и ОУ „Добри Чинтулов“ , чийто колектив през учебната..

публикувано на 25.04.24 в 13:04

С над 11,5 млн. лв. във Варна ще изградят и ремонтират две училища, три детски градини и общежитие

Над 11,5 млн. лева ще осигури Община Варна за проекти в областта на образователната инфраструктура. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за обезпечаване на част от средствата, необходими за изграждане и основен ремонт на две училища, три детски градини и едно общежитие в града. Варна има одобрени проекти по програмата на..

публикувано на 25.04.24 в 12:37

Нова детска градина отваря врати тази есен във Варна

Изцяло нова детска градина ще отвори врати тази есен във Варна. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за откриване на детското заведение на ул. „Хъшове“ №2. Строителството на градината, което започна преди няколко години, трябва да приключи през август и от новата 2024/2025 г. детското заведение ще започне дейността си, стана ясно на..

публикувано на 25.04.24 в 12:31

Птиците в две ферми в Добрич са засегнати от инфлуенца

26 случая на високо патогенна инфлуенца по птиците са регистрирани у нас от 2023 година до сега. 12 са случаите от тази година. 2 ферми в Добрич с птици са засегнати от болестта. В едноседмичен срок е необходимо да се проведат срещите по общини, стан а ясно на среща в Областна управа-Варна. В момента областта не е..

публикувано на 25.04.24 в 11:38

Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков, предаде БНР. Решението беше взето с 129 гласа "за" и 103 "против".  "Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към залата с думите: "Благодаря за доверието и недоверието, те са огледала на самооценката". "Всички..

публикувано на 25.04.24 в 11:27
Община Балчик

Потвърдиха избора на ликвидатор на общинското дружество "Търговски център - Кранево"

Общински съвет потвърди избора си на ликвидатор за общинското търговско дружество "Търговски център - Кранево". Решението беше върнато от областния управител за ново обсъждане с мотива, че предложеното лице не е в списъка на ликвидаторите, обявен от Агенцията по вписванията. На заседанието на местния парламент този..

публикувано на 25.04.24 в 11:24

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на ул. „Цар Симеон“,

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на  ул. „Цар Симеон“, където бе открита късноантичната стена на стария Одесос. За реализирането им ще бъдат използвани европейски средства по програма  „Развитие на регионите“ 2021-2027. Финансиране ще получат общо 12 проекта, а общата стойност на помощта е 43,8 млн. лева...

публикувано на 25.04.24 в 11:22