"Позиция" - Жоро Бекяров, 13 декември 2014

В предаването днес: евродепутатът от ЕНП и ГЕРБ Емил Радев в разговор за разделянето на България и Румъния за Шенген и какви функции ще има Европейската прокуратура, за чието създаване настоява Брюксел.

Фондация Лумос, благотворителната организация създадена от автора на Хари Потър, писателката Джоан Роулинг разказват за децата с интелектуални затруднения и съдбата им в България. Репортаж на Даниела Стойнова.

Какво се случва съдебната система- отново? За ВСС, за разпределението на знаковите дела, за очаквания доклад на ЕК за напредъка в правосъдието- интервю със съдебния репортер на БНР Силвия Великова.

Какви са мотивите на един млад журналист на свободна практика, да отиде в Близкия изток и да добие представи за случващото се там от първо лице- Руслан Трaд отличен с наградата “Активист на годината” на Български хелзинкски комитет (БХК)  и един от призьорите на журито на "Човек на годината" 2014.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Новият ден” на 26 май с Ваня Славова

8.15. Сутрин сме свикнали да консумираме кафе. Но специалистите по здравословен начин на живот препоръчват повече вода. Какво още да направим, за да подобрим настроението си, препоръки дава психоложката Весела Фажева. 8.45. Цвети Методиева е млада и амбициозна. Тя създава проекта   „Жар птица”. Идеята е да се четат на децата български..

публикувано на 25.05.17 в 17:45

"На светло" на 25 май с Вяра Николаева

14.15 – Днес на 40-ия ден след Великден православната църква отбелязва Възнесение Господне. Денят наричаме още Спасовден. Празнуват автомобилистите, хлебопроизводителите и сладкарите. По този повод ще ви срещнем с д-р Надежда Савова, основател на Международния Съвет на Самодейните Средища, създател на Хлебната Къща в гр.Габрово, координатор на..

публикувано на 25.05.17 в 13:21

НОВИЯТ ДЕН на 25 май, четвъртък

На Спасовден отбелязваме деня на хлебаря. След новините в 8.00ч. Ви срещаме с две млади дами, които учат този занаят – Деница и Катя от кулинарното училище във Варна; Защита правата на моряците и какво трябва да се направи в тази посока коментираме с новоизбрания председател на Асоциацията на морските капитани кап.д.п. Иван Цонев след 8.30ч.;..

публикувано на 24.05.17 в 16:44

"Post Factum" на 24 май, с Жоро Бекяров и Валери Великов

Разговаряме с Мария – Луиза Георгиева, Методи Абаджиев и Даниел Стоянов, които са дванайстокласници в Пета езикова гимназия във Варна. Днес те за последен път участваха в шествието по повод 24 май, а утре празнуват абитуриентския си бал. Недко Царев получи награда „Варна” и званието „учител на годината в областта на основното образование”...

публикувано на 24.05.17 в 15:57

НА СВЕТЛО на 24 май с Габриела Гаврилова

14.15 – Какво е да носиш лентата „Отличник”- мнението на ученици и учители  от шествието във Варна. 14,20- Борислав Аврамов за „Площада на кирилицата” пред храм „Св. Николай” във Варна.   14.40 – Ана Луиза Томпсън, директор бюро ”Европа” за наука и култура при Централния офис на ЮНЕСКО.   15.15 – Танцова..

публикувано на 24.05.17 в 13:36

"Море и бряг" с Валери Великов, на 24 май

Ще бъдат ли подновени курсовете на кораба „Белла”? Отговорът очакваме от Максим Петков, който е представител на консорциум от частни фирми. Те имат намерение да наемат кораба и възобновят курсовете му през летния сезон. Ще се случи ли това и евентуално кога ? Отговорът – в „Море и бряг”. Международна регата „Посейдон – Балчик Добруджа къп” 2017..

публикувано на 24.05.17 в 10:00

„Новият ден” на 24 май с Ваня Славова

"Върви, народе възродени,  към светла бъднина върви, с книжовността, таз сила нова,  съдбините си ти поднови! Честит 24 май! 8.15. Веселите първокласници от 1-ви „Г” клас от Основно училище „Георги Сава Раковски”-Варна говорят за духа на първи клас, незабравимите емоции от първата учебна година и учителката си Ани..

публикувано на 24.05.17 в 05:46