"Позиция" - Жоро Бекяров, 13 декември 2014

В предаването днес: евродепутатът от ЕНП и ГЕРБ Емил Радев в разговор за разделянето на България и Румъния за Шенген и какви функции ще има Европейската прокуратура, за чието създаване настоява Брюксел.

Фондация Лумос, благотворителната организация създадена от автора на Хари Потър, писателката Джоан Роулинг разказват за децата с интелектуални затруднения и съдбата им в България. Репортаж на Даниела Стойнова.

Какво се случва съдебната система- отново? За ВСС, за разпределението на знаковите дела, за очаквания доклад на ЕК за напредъка в правосъдието- интервю със съдебния репортер на БНР Силвия Великова.

Какви са мотивите на един млад журналист на свободна практика, да отиде в Близкия изток и да добие представи за случващото се там от първо лице- Руслан Трaд отличен с наградата “Активист на годината” на Български хелзинкски комитет (БХК)  и един от призьорите на журито на "Човек на годината" 2014.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 23 март с Габриела Гаврилова

8.15 – В Световния ден на метеоролозите - какво "разказват" облаците? -професионалистът -синоптикът Искрен Куюмджиев, и романтикът- художникът Росен Рашев- Рошпака. 9.15 – 104-тата годишнина от превземането на Одринската крепост ще отбележи Тракийското дружество във Варна. Председателят Румяна Вълчева за героизма на българите, загинали във..

публикувано на 22.03.17 в 21:11

"Море и бряг" с Валери Великов, на 22 март

В предаването днес ще ви разходим до Рибната борса във Варна. Ще разберете какви пресни риби се предлагат в момента, на какви цени са те. Хит на борсата днес са мърмърите. Това са малки морски рачета, които се използват за стръв, но могат да бъдат и доста добро мезе за бира. След това ще говорим и за Фестивала на цацата, който и тази година ще се проведе..

публикувано на 22.03.17 в 13:52

„На Светло” на 22 март, сряда с Атанас Илиев

Международен ден на таксиметровия шофьор, отбелязваме на 22-ри март. Проект "Подготовка и изпълнение на проект за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация к.к. "Златни пясъци" представят във Варна. Какви са стъпките при   гласуване на парламентарните изборите на 26 март?  Мария Тодорова, секретар на Районната..

публикувано на 22.03.17 в 11:52
Изгрев

НОВИЯТ ДЕН на 22 март със Светлана Вълкова

8.15 – Днес отбелязваме Световния ден на водата. Никога не е късно човек да започне да плува. Така смята дългогодишният треньор по плуване Снежана Пенева - председател на Клуб по плувни спортове „Черно море”. 9.15 – РУО - Варна не разреш ава на НГХНИ „К.Преславски” прием в професионална паралелка със специалности „Български..

публикувано на 22.03.17 в 05:50

"На светло" с Доротея Николова на 21 март

Шарено и забавно предизвикателство отправя   към всички варненско семейство по повод 21 март – Международният ден на хората със Синдром на Даун. Да обуем шарени чорапи, да се снимаме с тях и да качим снимката във фейсбук страницата им „Живот със Синдром на Даун”. Още по темата от Димитрина Дончева, която вече се снима със своите шарени чорапи...

публикувано на 21.03.17 в 11:44

"Новият ден" на 21 март със Сияна Спиридонова

Достатъчно подготвени ли са младите хора, които търсят работа? Квалификацията и компетенциите им отговарят ли на високите им изисквания към бъдещите работодатели, разговаряме с Лиляна Димитрова – бизнес партньор човешки ресурси в голяма компания - 8.15 ч. Радио Варна продължава да следи темата с началото на строителните работи на ул. „Хан..

публикувано на 21.03.17 в 06:00

"На светло" с Вяра Николаева на 20 март

12.40 – Репортаж на Валери Великов от протеста на работниците от голяма търговска верига. 13.20 – Адреси без вода и пътна обстановка. 14.15 – Репортаж на Сияна Спиридонова от провеждащите се във Варна "Национални дни на кариерата"2017- Добра кариера, Добър живот. 14.40 – Репортаж на Даниела Стойнова от подписването на..

публикувано на 20.03.17 в 11:12