"Позиция" - Жоро Бекяров, 13 декември 2014

В предаването днес: евродепутатът от ЕНП и ГЕРБ Емил Радев в разговор за разделянето на България и Румъния за Шенген и какви функции ще има Европейската прокуратура, за чието създаване настоява Брюксел.

Фондация Лумос, благотворителната организация създадена от автора на Хари Потър, писателката Джоан Роулинг разказват за децата с интелектуални затруднения и съдбата им в България. Репортаж на Даниела Стойнова.

Какво се случва съдебната система- отново? За ВСС, за разпределението на знаковите дела, за очаквания доклад на ЕК за напредъка в правосъдието- интервю със съдебния репортер на БНР Силвия Великова.

Какви са мотивите на един млад журналист на свободна практика, да отиде в Близкия изток и да добие представи за случващото се там от първо лице- Руслан Трaд отличен с наградата “Активист на годината” на Български хелзинкски комитет (БХК)  и един от призьорите на журито на "Човек на годината" 2014.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" с Вяра Николаева на 26 април

14.15 – Днес отбелязваме Европейският ден без асансьори.   В него ще се включат всички граждани, институции и организации, които подкрепят активния начин на живот. За трета поредна година инициативата у нас е организирана от Сдружение BG Бъди активен и всички ентусиасти за придвижването пеш между етажите,ще имат възможност да заразяват с..

публикувано на 26.04.17 в 13:16

"Море и бряг" с Валери Великов, на 26 април

В „Море и бряг” очаквайте и разговор с председателя на сдружението на рибарите от местността „Френклиман” Данко Недялков по повод пожара през почивните дни, при който изгоряха две бунгала на рибари. С него говорим и за продължаващите проблеми с представители на фирмата - собственик на терена. Те са се опитали да блокират достъпа на рибарите до техните..

публикувано на 26.04.17 в 09:57

“Новият ден” на 26 април с Мариела Димитрова

Детска градина се отказва от пластмасовите чаши за пиене на вода. Как успяха? В 9.15 часа ще ни разкажат Сабина Максимова, майка на дете от 2А група във варненската градина №22„Мечо Пух”, инициатор на идеята и директорът Анна Тасева. Насъбралата се вода на пътя край на сп.”Писател”, в местността „Кабакум” проследяваме отново по Ваш сигнал...

публикувано на 25.04.17 в 17:47
Пост фактум

"POST FACTUM" на 25 април с Жоро Бекяров

Туризмът е сред най-неперспективните специалности. Защо? Просветният министър проф. Николай Денков коментира възможните решения за справяне с проблема липса на обучени туристически кадри. Търсим и проф. Стоян Маринов от Икономически университет Варна Проф. Красимир Методиев написа открито писмо с три предложения за облекчаване трафика по..

публикувано на 25.04.17 в 16:50

"На светло" на 25 април 2017г. с Димитрина Дончева

Базар на български производители посреща   посетителите на Морската градина във Варна. Щандовете са до входа на Приморския парк - какво предлагат и до кога? Съветниците от  ПК "Собственост и стопанство" към   варненския общински съвет разгледаха годишните финансови отчети на варненските ДКЦ-та . Приеха ли ги? За доброто, което варненските..

публикувано на 25.04.17 в 10:52

"Квартетът" в "Радио Варна представя" на 22 април

Те са четирима цигулари от поколението на милениумите – терминът, с който обозначаваме децата, родени около началото на новото хилядолетие. Те са Дамяна, Камелия, Свилена и Рустам . Те са най-добрите сред връстниците си цигулари в България. И всички те са възпитаници на Музикалното училище във Варна. Избрахме да ви срещнем с тях, не само..

публикувано на 25.04.17 в 08:25

StartUp - епизод 4, на 24 април

Лесно ли е да произвеждаш вино, и то не какво да е, а плодово от сертифицирани био плодове, в страна, в която всички, или почти всички произвеждат вино? Отговорът на този въпрос търсим в този епизод на StartUp с Оля Антонова от тандема, който произвежда първото у нас вино от био малини . И още от разговора с Оля Антонова, може да чуете в трите части на..

публикувано на 25.04.17 в 08:17