Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Литературна премиера - "Мисия Нефертити" от Катя Вангелова

30 януари, петък - Арт салон на Радио Варна, 19:00 часа

Литературна премиера на втората книга на Катя Вангелова - "Мисия Нефертити"

***
"Жрицата извади от една седефена кутия пръстен с кристал, подобен на пръстена на Кубар.
- Вземи го странниче - каза му тя и му го постави на ръката. - Истинското завоевание е да успееш да обединиш човешките сърца по законите на добротата и благочестието. Тъй като Божествата желаят всички същества във Вселената да живеят в мир, любов и хармония! Отнеси това послание в твоя свят и бъди благословен!..."

***
    " В сборника с повести и разкази на Катя Вангелова привнесените фантазийни образи са в мирно съжителство с митологическите и историческите, а този факт е подчинен на обединяващото послание - стремежът към хармония в общочовешки и общовселенски смисъл.
    "Мисия Нефертити е втората книга на авторката след "Графиня Аламбра". В настоящото издание тя продължава своите търсения на човека и преоткриване на красотата и мъдростта на света. Катя обича "скоковете" във времето, но не по-малко обича да разгадава обстоятелствата, предопределили един или друг път, един или друг избор.
    Катя Вангелова е с медицинско образование; родена е, живее и работи във Варна. Дали професията Й или съжителството с морската стихия са спомогнали за нейното изявяване като широко скроен чавек и автор, не знам, но определено творбити й са пропити с хуманност и оптимистични пророчествау, а океаните фантазия в тях са неудържими..."
Станка Бонева





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!