"Позиция" - Жоро Бекяров, 19 януари 2015

В предаването днес ще коментираме изследването на „Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образовани”  показващо, че шестокластниците нямат четивна грамотност, не обичат да четат, намират книгите ги за скучни и нямат мотивация да прочетат книга докрай. Дали това е така и какви са реалностите в училище, разговор в студиото с преподавателя по български език и литература в НГХНИ Елеонора Николова и нейни ученици.

Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за санирането- има ли реална вероятност, този процес да стартира и да даде нов облик на панелните блокове и да доведе до енергийна ефективност- интервю на Даниела Стойнова

След трагедията в Париж- разговор по темата с Руслан Трад, сириец, отразявал събитията в Алепо- каква е връзката между терористите и Ислямска държава?

Как французите възприеха случилото се в тяхната столица, ще промени ли това политическата карта на Франция и как ще се отрази на предстоящите президентски избори, интервю на Олга Добрева с Пиер ЛюдовикВиола, журналист от телевизия „Франс 24”

Василена Колева, студент в Париж- за нейния поглед върху настроенията на младите хора- има ли радикални настроения срещу мюсюлманската общност?

ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 20 октомври със Светлана Вълкова

14.00 – 15.00 ч. Във Варна започват снимките на филма „18 % сиво” по романа на Захари Карабашлиев – гостува част от екипа на лентата На пътешествие по гръцките острови: „В синьо-бялата омая” – живопис на Светлин Ненов Да се изгубиш на Крит – репортаж на Веселина Божинова 15.00 – 16.00 ч. Художникът Веселин..

публикувано на 20.10.17 в 13:35

Хоризонти на 20.10.2017

Пъстрият и весел Фестивал на тиквата се провежда всеки октомври в Севлиево. Защо градът е определен за столица на оранжевия плод ще разберето от Ирена Камбурова от местната община. Тя ще ни разкаже и как латино ритмите украсиха българския празник. Римският Колизеум предлага нови гледки към Вечния град. Докъде може да се изкачите в древния амфитеатър и..

публикувано на 20.10.17 в 09:39

"Новият ден" на 20 октомври 2017 г. с Димитрина Дончева

Как съхранява българските традиции в САЩ  проф. Лиана Апостолова? Тя работи в сферата на неврологията, радиологията и генетиката в Медицинския факултет на университета на Индиана. Във Варна започнаха снимките на филма "18 % сиво". Авторът  Захари Карабашлиев с коментар за сценария и очакванията. Да си шеф готвач на четири заведения – е равно на..

публикувано на 19.10.17 в 18:24
Румен Генов

"POST FACTUM" на 19 октомври с Емилия Николова

"Снимката на деня" в пет минути. "По-добре зърно от фуражи, отколкото газ от сондажи" - мото на протеста в Генерал Тошево срещу фракинга на газ. Какви са позициите на протестиращите и на местната власт? В Деня на българския лекар  Христо Москов разказва за мисията да бъдеш доктор на село. Спортният журналист от Радио Варна Румен Генов ще коментира..

публикувано на 19.10.17 в 16:45
INNERGLOW

Innerglow: "Правим музика с послание"

През последните няколко години българската музикална сцена постоянно се захранва с качествени млади групи, което може да се чуе с просто ухо. Заслугата за това, освен на талантливите музиканти и на меломаните, които очевидно имат нужда от нова адекватна музика, е и на независимите лейбъли като Homeovox Music , които осъществяват връзката..

публикувано на 19.10.17 в 15:39

”На светло” на 19 октомври с Мариела Димитрова

На ограничаване на употребата на пластмасовите чаши за еднократна употреба във варненските детски градини. Това е целта на мисията „Аз избирам чашата за многократна употреба“ на варненския Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР). Те обединиха усилията си със Сабина Максимова, майка на дете в градина ”Мечо Пух”, по..

публикувано на 19.10.17 в 14:03

"Новият ден" на 19 октомври с Доротея Николова

За живота край границата с Румъния, където София е далече, царят още повече, мобилните мрежи прескачат и често сигнал на телефона няма, където държавата като такава е просто фактор от новините, тогава, когато ги има и когато не са заглушени от турски и румънски електронни медии. Разсъжденията на строителя Георги Тодоров, който открихме по обед в..

публикувано на 19.10.17 в 06:11