"Позиция" - Жоро Бекяров, 19 януари 2015

В предаването днес ще коментираме изследването на „Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образовани”  показващо, че шестокластниците нямат четивна грамотност, не обичат да четат, намират книгите ги за скучни и нямат мотивация да прочетат книга докрай. Дали това е така и какви са реалностите в училище, разговор в студиото с преподавателя по български език и литература в НГХНИ Елеонора Николова и нейни ученици.

Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за санирането- има ли реална вероятност, този процес да стартира и да даде нов облик на панелните блокове и да доведе до енергийна ефективност- интервю на Даниела Стойнова

След трагедията в Париж- разговор по темата с Руслан Трад, сириец, отразявал събитията в Алепо- каква е връзката между терористите и Ислямска държава?

Как французите възприеха случилото се в тяхната столица, ще промени ли това политическата карта на Франция и как ще се отрази на предстоящите президентски избори, интервю на Олга Добрева с Пиер ЛюдовикВиола, журналист от телевизия „Франс 24”

Василена Колева, студент в Париж- за нейния поглед върху настроенията на младите хора- има ли радикални настроения срещу мюсюлманската общност?

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започнете "Новият ден" с нас във вторник, 28-ми март

Започнете утрото с нас, за да научите: Каква е връзката между патовите ходове в шахмата и съвременната политика? Какво да се прави в ситуация "цугцванг"? Отговорите получаваме след новините в 8.00ч. от Красен Николов, треньор и председател на Шахматен клуб-Варна. Поглед към живота в с. Страшимирово след 9.00ч. Защо млади семейства..

публикувано на 27.03.17 в 15:59

Изборите "На светло" с Валери Великов

В началото на следобедния блок обобщаваме изборните резултати във Варна и страната, с акцент върху това как преференциалния вот влияе върху финалното подреждане на листите Адреси без ток и вода Пряко по телефона журналистът Иво Инджев ще коментира резултатите от предсробните избори УЧИЛИЩЕ НА ВКУСОВЕ Преки включвания с варненските..

публикувано на 27.03.17 в 11:57

"Новият ден" на 27 март с Мариела Димитрова

7.20 – Какво работят депутатите? Коментират варненчета 8.15 – Животът след изборите – романтични или прагматични са очакванията на студенти по икономика във Варна? 8.35 – Културен афиш – покани за театър, изложби, кино и концерти 9.15 – Бъдещето на страната и очакванията към 44-я Парламент на жители на село Кичево и на град Игнатиево..

публикувано на 27.03.17 в 06:13

ВЕЧЕРНО ИЗБОРНО СТУДИО с Валери Великов

Вечерното изборно студио на Радио Варна започва около 20 часа. Гост в студиото ще бъде областният управител на Варненска област Тодор Йотов, който е пряко ангажиран с организирането на изборите и ще ни каже как, според него, е протекъл вотът във Варненско. Това ще е темата на разговора и с областния управител на Добрич Детелина Николова...

публикувано на 26.03.17 в 17:10

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 март със Светлана Вълкова

15.00 – 15.30 – „Разходка” – нова скулптура по ларгото във Варна – интервю с автора Веселин Костадинов 15.30 – 16.00 – „Книгите във вихъра на времето” - изложба на редки издания с интересна съдба, притежавани от Регионална библиотека „П.Славейков” – Варна по повод 134 години от създаването на културния институт – гостува главен библиотекар..

публикувано на 24.03.17 в 14:50

"На светло" на 24 март 2017 г. със Сияна Спиридонова

Над 2000 фиданки от дъбове ще бъдат засадени край Аксаково тази неделя – 26 март. Инициативата е част от първата национална залесителна кампания "Пролет`2017". - 12.40 ч. Адресите без ток и вода във Варна и Добрич - 13.15 ч. Капитан Живко Петров - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация” във Варна за сигналите..

публикувано на 24.03.17 в 11:54

"Новият ден" с Жоро Бекяров, петък, 24 март

В търсене на "Добрата новина" ...или как деца намериха мобилен телефон и го върнаха на собственика му. Среща с тях след новините в 8ч.; Ще има ли и тази година опашка пред Районната избирателна комисия в края на изборния ден? Отговорите търсим след 8.30ч. Първа копка   за частично изграждане  и реконструкция / рехабилитация на..

публикувано на 24.03.17 в 07:53