"Позиция" - Жоро Бекяров, 19 януари 2015

В предаването днес ще коментираме изследването на „Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образовани”  показващо, че шестокластниците нямат четивна грамотност, не обичат да четат, намират книгите ги за скучни и нямат мотивация да прочетат книга докрай. Дали това е така и какви са реалностите в училище, разговор в студиото с преподавателя по български език и литература в НГХНИ Елеонора Николова и нейни ученици.

Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за санирането- има ли реална вероятност, този процес да стартира и да даде нов облик на панелните блокове и да доведе до енергийна ефективност- интервю на Даниела Стойнова

След трагедията в Париж- разговор по темата с Руслан Трад, сириец, отразявал събитията в Алепо- каква е връзката между терористите и Ислямска държава?

Как французите възприеха случилото се в тяхната столица, ще промени ли това политическата карта на Франция и как ще се отрази на предстоящите президентски избори, интервю на Олга Добрева с Пиер ЛюдовикВиола, журналист от телевизия „Франс 24”

Василена Колева, студент в Париж- за нейния поглед върху настроенията на младите хора- има ли радикални настроения срещу мюсюлманската общност?

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

“Новият ден” на 10 май с Мариела Димитрова

Филмът “Ангелогласният“ за първия български композитор Йоан Кукузел ще бъде представен във Варна тази вечер. Защо премиерата му се случва 51-на години след създаването ще ни разкаже в 9.35 часа един от авторите Таня Доганова-Христова, създател и дългогодишен художествен ръководител на мъжки камерен ансамбъл „Йоан Кукузел“, утвърдил в цял..

публикувано на 22.05.17 в 17:40

"Post Factum" на 22 май, с Валери Великов

2723-ма зрелостници се явиха на втората задължителна матура по предмет, който сами избират в област Варна. 79 са пожелали да участват в матурата, но тази сутрин  не са се явили, съобщи за Радио Варна Венцеслава Генова - началник на Регионалното управление по образование. Срещаме ви с трима зрелостници, които, освен че днес се явиха на матура, се..

публикувано на 22.05.17 в 16:42

"На светло" с Вяра Николаева на 22 май

14.15 – Международният фестивал на поезията „Славянска прегръдка” се открива днес в 18.00 часа във Варна. Той се провежда ежегодно с участието на автори от повечето славянски страни. Тази година е неговото единадесето издание. По този повод разговаряме с поетесата Елка Няголова, главен редактор на литературното списание „Знаци” и председател на..

публикувано на 22.05.17 в 13:01

НОВИЯТ ДЕН на 22 май, понеделник

След новините в 8.00ч. питаме зам-кмета по инфраструктурните въпроси на Варна, Христо Иванов: Кога да очакваме възстановяване на пътната настилка по улиците във Варна? Как протича ремонтът на Аспарухов мост и как ще се отрази на движението в града през летния туристически сезон; От днес започва приемът на документи за първокласници..

публикувано на 21.05.17 в 20:16

"Новият ден" на 21 май с Габриела Гаврилова

7.40 – Благотворителен базар в подкрепа на социалната чайна във Варна се провежда и днес от 10 до 22 часа. Какво ще има на 21 май-един от инициаторите - Мая Донева . 8.10   – На здравословното хранене се е посветило семейство Боно. Фамилията е френска, но дамата е българка. Защо Арнолд приготвя храната вкъщи и каква е неговата бърза рецепта за..

публикувано на 20.05.17 в 20:23

"Новият ден" на 20 май със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч. "Неизвестно за известното” с Борислав Дряновски и Светлана Вълкова - 6.40 ч. Забележителното дуо Мария Мартинова (пиано) и Сирил Гарак (цигулка) ще представи програмата от своя албум “Париж-Буенос Айрес, една любовна история” в незабравим..

публикувано на 20.05.17 в 04:15
Chart

#445 ТОП 20 (19.05-26.05.17)

публикувано на 19.05.17 в 21:01