"На светло" с Нина Милошевич, в понеделник-20.04.2015г.

12.40 – Даниела Стойнова с репортаж от общоградското поклонение по случай 139-годишнината  от Априлското въстание;

13.20 – Сервизна информация за адреси без ток и вода;

14.20 – 14.40 - Инициативи на млади хора от Варна съживяват детски площадки за игра и двора на една от най-старите детски градини в града. Срещаме ви с Пламен Георгиев, инициатор на обновяването на детска площадка на ул.”Чаталджа” и с Александър Топалов, един от основателите на платформата „Тръмплин.БГ”, с идея за цялостно обновяване визията на детската площадка в ЦДГ „Теменужка”;
15.40 – Димитрина Дончева с репортаж от приемната на ГЕРБ - Красимира Анастасова;

16.15 –Срещаме ви с авторката на „Карта на България”, част от изложба в Етнографския музей във Варна, която е отворена до 30 –ти април. Разговор с Михаела Денева;

16.40 – Поканите от културния афиш във Варна и Добрич;

17.15 - Закриване на програмата;


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на Велики четвъртък, 25 април

Репортаж от варненските улици "Подвис" и "Брегалница", които бяха отворени за движение за МПС и по този начин облекчиха трафика по бул. "Васил Левски". Очаква се днес официално да бъде инспектиран от премиера Бойко Борисов; Идеята на две фондации, да осигурят топъл обяд за хора в нужда за Великденските празници представяме след 14ч .;..

публикувано на 25.04.19 в 11:30

"Новият ден" на 25 април 2019 г. с Димитрина Дончева

На Велики четвъртък боядисваме яйца за Великден. Как да сварим яйцата без да се напукат? Как се прави вкусен козунак? Безплатна туристическа обиколка на исторически забележителности във Варна ще се проведе днес. Всеки може да се включи. Кога и от колко часа? Ще бъдем на ул. „Драва Соболч” във Варна, където социални слаби..

публикувано на 25.04.19 в 06:00

НА СВЕТЛО, в сряда, 24 април

Как ще се осигури спокойствието на гражданите за Великденски празници и планираните мероприятия по охрана на обществения ред? - Репортаж; Наръчник „Родители и учители – заедно за успеха на децата” издаде варненското училище „Гео Милев”. Среща с ръководителя на клуба по активно учителство Снежана Пометкова; Откриването на изложбата маслена живопис на..

публикувано на 24.04.19 в 11:11

НА СВЕТЛО на 23 април със Светлана Вълкова

Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата? Регионалният съвет на Национална мрежа за децата представи резултатите от годишния доклад „Бележник 2019” Как се премества къща? Архитектурният паметник на „Александър Рачински” 4 във Варна ще смени своето местоположение, заради разширяване на улицата Бебета в зоопарка на Добрич „Брегът на..

публикувано на 23.04.19 в 13:30

"Новият ден" на 23 април

Един избор по-малко, за да си купите билет за градския траспорт във Варна от началото на седмицата. Вече няма възможност да си купите онлайн билет за пътуване, след като общинската фирма Градски транспорт спря едностранно отношенията си с платформата TICKEY, която позволяваше на всеки със смартфон, свързан с интернет и банкова карта или..

публикувано на 23.04.19 в 08:07

НА СВЕТЛО в понеделник, 22 април

Пролетният празник на науката и образованието “Оранжево морето” се провежда във Варна в пространството около главния вход на Морската градина и Слънчевия часовник, пред и в Морско Казино - Варна. 40 детски организации представят на посетителите пъстрата палитра от възможности за обучение и развитие на техните деца - репортаж; Варненският зоопарк..

публикувано на 22.04.19 в 12:30

"Новият ден" на 22 април 2019 г. с Димитрина Дончева

Българската агенция по безопасност на храните започна извънредни проверки в цялата страна по повод празниците Великден и Гергьовден. За какво следят експертите и какво установиха до момента? Стотици пчелни семейства в област Добрич са умрели през последните седмици. Защо проблемът се повтаря и защо пчеларите трудно могат да..

публикувано на 22.04.19 в 06:00