Зрящи и незрящи се опознават в "Диалог на тъмно" в Бургас

БГНЕС
За първи път в Бургас хора със зрителни проблеми и напълно зрящи ще проведат „диалог на тъмно”. Предвидено е срещите да се провеждат по два пъти на ден до 22 февруари. Сесиите ще са с начален час от 10:00 ч. и 14:00 ч. и ще се провеждат в зала "Христо Фотев" на Културен център "Морско казино". Диалозите протичат 90 минути в пълна тъмнина и в тази среда незрящите водят зрящите в процеса на взаимно опознаване и диалог. Тъмнината създава условия на равенство и взаимон разбиране. В тъмното участниците намират отговори на въпросите: "Можем ли да чуем другия по- добре, когато не го виждаме?" и "Как да потърсим начини за решаване на проблеми през чуждата гледна точка?" Поради ограничения брой на местата в помещението е нужна предварителна регистрация за участие. Такава може да се направи на телефон 0888 319 288 при председателя на Федерацията д-р Иван Янев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Такситата в Балчик возят на старата цена

Максималните и минимални цени за таксиметров превоз на пътници в община Балчик остават без промяна, с решение на балчишкия парламент от 20 септември. Дневната тарифа е от 80 стотинки до 1,30 лева за километър, а нощната от 1,10 до 1,70 лева. От бранша не са постъпили предложения за промяна на цените.

публикувано на 20.09.17 в 18:20

Прекратиха делото за обявяване в несъстоятелност на „Евроманган“

Окръжен съд - Добрич прекрати делото за обявяване в несъстоятелност на „Евроманган“ ЕАД, след като кредиторът, поискал производството, се отказа от иска си. Търговското дело беше образувано по молба на „Петрол Асет“ ЕООД - Добрич, заради натрупани от „Евроманган“ задължения в размер на 16 452 лева по търговски сделки с дизелово гориво и..

публикувано на 20.09.17 в 18:18

Фермерски пазар отваря врати утре в Добрич

Фермерски пазар за чиста храна, предложена лично от производителите, ще се проведе на 21 септември в Добрич. Над 15 производители от районите на Варна, Добрич, Свищов, Ловеч и Шумен, ще предложат на жителите и гостите на града екологична продукция. Щандовете ще бъдат разположени на площада пред Часовниковата кула в Етнографския комплекс „Старият..

публикувано на 20.09.17 в 16:22

Нов съветник в Балчишкия местен парламент

На днешната сесия на Общински съвет – Балчик положи клетва новоизбран общински съветник. Това е Кирил Кирев от местната коалиция „Силен Балчик”, който влиза на мястото на починалия миналия месец Христо Николов. Всички присъстващи на заседанието почетоха с минута мълчание паметта на колегата си. Кирев получи удостоверението си за..

публикувано на 20.09.17 в 16:18

Започва ремонт на пътищата към селата в община Балчик

Договор за изпълнение на проект за рехабилитация на част от пътищата в района на Балчик, на стойност близо 6 милиона лева, подписа Кметът на Община Балчик Николай Ангелов.  Мярката е в изпълнение на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 и ще бъде изпълнявана в 15 общини в страната...

публикувано на 20.09.17 в 16:01

Солодобивният център край Провадия е приоритетен археологически обект

Целият остров „Свети Кирик и Юлита” край Созопол ще бъде превърнат в началото на следващата година в музей на подводната археология. Това съобщи министърът на културата Боил Банов, който посети най-стария в Европа солодобивен център край Провадия . Министърът на културата каза още, че средствата за ареологически разкопки в размер на 2 милиона..

публикувано на 20.09.17 в 15:54

Кметът на Змеево: Селото се нуждае от асфалтиране на улиците

Змеево се нуждае от асфалтиране на улиците и откриване на работни места. Това обобщи като проблеми на селото, което е най-отдалечено от общинския център Балчик, кметът Илийчо Илиев по повод първото изнесено заседание на местния парламент в селището. В Змеево живеят 300 души. Безработицата е много висока. Работещите са около 10 процента от..

публикувано на 20.09.17 в 15:35