Радио Варна увеличава ефирното време за фолклор!

От тази есен в програмата на Радио Варна ще звучи още един час с българска народна музика. Линията "Срещи в 7/8" от формат "всеки делник - без понеделник" преминава във формат "всеки делник", като се запазва часовата зона - от 19 до 20 часа. Добрата новина се прие с огромна радост от почитателите на жанра, а редовните слушатели не пропуснаха да си пожелаят и съботно-неделни вечерни срещи, развълнувани от решението на Програмния съвет на Радио Варна.

"Традицията е модерна" в Радио Варна. И в това няма никакво съмнение!

Освен в делничната музикалната линия "Срещи в 7/8", народна музика звучи всяка сутрин от 6:05 до 6:30 часа (с двуминутно прекъсване за рубриката "Календар") и, разбира се, доайенът в предаванията на Радио Варна - "Съботна трапеза", което се излъчва без прекъсване от 1992 г. до днес!

Вечерите „Срещи в 7/8” стартираха на 5.11.2008 г., като част от делничната вечерна музикална линия и много бързо намериха своята аудитория. Възпитаването в "култура на слушане" и представянето на максимално цветна гама от записи (съобразена с различен тип критерии) са основните цели в петте едночасови вечерни блока. Музикалната линия предлага много и различни „срещи”. От една страна среща с музика от всички фолклорни области и подобласти в България, всяка със своите изпълнители/интерпретарори, а от друга  - среща, в която всеки един слушател ще избяга от несгодите на делника и ще постави себе си в центъра на друга вселена.
Предаванията с българска народна музика в Радио Варна се подготвят от Кристиян Неделчев - автор, водещ, музикален редактор и репортер.

Присъединете се към фейсбук семейството на предаванията "Срещи в 7/8" и "Съботна трапеза"

ВИЖТЕ ОЩЕ
Ужасената преводачка от срещата с Матарела

"Post Factum" с Валери Великов, на 23 октомври

Как "Български пощи" ще гарантират свободата на словото? Слушаме премиера Бойко Борисов. Половината от водачите у нас са били санкционирани през последните 12 месеца. В същото време повечето от тях са арогантни и в същото време не достатъчно подготвени. Това са само някои от изводите в доклада на проекта „Индекс за пътна безопасност”. Подробностите –..

публикувано на 23.10.19 в 15:54

НА СВЕТЛО в сряда, 23 октомври

Проект за биология на стволови клетки представиха в Медицински университет – Варна. Разказваме още в 14.20ч. Обучение на медицински лица за работа с диабетноболни деца се проведе в няколко детски градини и училища във Варна. Още по темата след 14.30ч.; "Истината скрита зад лъжливи обещания" – лекция на тази тема организира Студентски..

публикувано на 23.10.19 в 14:06

"Море и бряг" с Валери Великов, на 23 октомври

Демонстрационни центрове за развъждане на калкан, черна и бяла мида и стриди може да има от следващата година във Варна и Бургас. Дали те ще са факт, ще стане ясно в началото на ноември, когато ще разберем и дали ще бъдат увеличени квотите на България за калкан и цаца. Подробностите са в прякото включване по телефона на директора на Изпълнителна..

публикувано на 23.10.19 в 09:10

"Новият ден" на 23 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

Как жителите на Балчик се подготвят за местните избори? Интересуват ли се от кандидатите и вярват ли на обещания? Тази сутрин ви срещаме с две момичета , които се включиха в 25-тото издание на Есенния семинар на Фондация Българска памет. Той се провежда до 25 октомври в Кранево. Информираме за Центъра за специална образователна..

публикувано на 23.10.19 в 06:00

"Post Factum" с Валери Великов, на 22 октомври

Не всичко, което блести е злато! Понякога е просто... фолио. „Постното днес“ е посветено на златното БМВ, спряно от движение в Германия /на снимката/. Това, което блести, може и да не е злато, а...хризантема. Това ни обяснява Стела, която продава стотици хризантеми на Кооперативния пазар в Добрич. Като стана дума за злато, говорим и за..

публикувано на 22.10.19 в 16:03

"На светло" на 22 октомври

Започваме следобедната си програма с разходка до с. Кривня. Наш гид там ще е Димитрина Дончева. Есенният семинар на Фондация "Българска Памет" започва днес край Варна. В него ще участват близо 200 българчета от Македония, Молдова, Украйна, Албания, Сърбия, от Западните Родопи и района на Тервел. Репортажът е на Даниела Стойнова. Нов изглед и..

публикувано на 22.10.19 в 10:58
Към новия ден

"Новият ден" на 22 октомври с Емилия Николова

Скенер на абсурда – за цената на моралните щети, за епидемията от нехайство към пациента, за прага на отговорност... За всичко това разговаряме с адвоката по медицинско право Олга Томова-Куцарова, председател на Сдружението за равни права в здравеопазването Визия за Варна в интервюто с новоизбрания председател на Камарата на строителите..

публикувано на 22.10.19 в 05:50