105 заловени мигранти у нас в дните около Новата година

Снимка: БГНЕС

105 мигранти са заловени в последните дни на 2016 г. и първите на 2017 г. Това сочи седмичната справка на МВР.

43 са заловени във вътрешността на страната, 34 при опит да влязат, а 28 при опит да напуснат България. Над половината от мигрантите са от Афганистан, има много от Ирак, а бежанците от Сирия са драстично намалели.

Оказва се, че около празненствата за Новата година, МВР не е предприело извеждането на нито един чужденец от страната. Ситуацията в центровете на Държавна агенция за бежанците е значително успокоена. В тях се намират 4275 чужденци, което е много под капацитета от 5490. В центровете от “затворен тип”, които са на подчинение на Дирекция “Миграция” на МВР се намират 1259 чужденци, при капацитет от 1200. 486 чужденци са настанени на външни адреси.

Статистиката на МВР показва още, че само през декември, около 1000 мигранти са напуснали страната, като незначителна част от тях са били върнати в родните им места. Останалите очевидно са намерили начин да преминат в друга държава или в момента се намират някъде в страната. 2

016 г. приключи с 18 802 мигранти, които са преминали нелегално българските граници и са били заловени от властите, като по-голямата част от тях са били заловени от сръбските граничари и върнати у нас при опит да напуснат България през западната граница. Броят на заловените на българска територия и регистрирани мигранти през 2015 г. бе 30 747 души.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Онлайн платформа дава на пациентите възможност да оценят болниците

Онлайн платформата "Добрите болници" ще събира информация за лечебните заведения в страната по 10 критерия, с цел да се помогне на пациентите в избора им къде да се лекуват. Инициативата е на пациентски организации. Пациентите ще имат възможност, след регистрация на онлайн платформата, да посочват дали биха препоръчали определена болница..

публикувано на 18.11.19 в 15:15

Фалшиви лобисти източили 75 000 лева с обещания за еврофинансиране

Районната прокуратура във Варна предаде на съд бизнеспартньори за измама на строителни предприемачи в големи размери.  Марианна К. и Свилен Р. са предадени на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за измама в големи размери на строителни предприемачи от Варна, извършена в съучастие. Причинената имотна вреда на тримата..

публикувано на 18.11.19 в 14:24

Празник на недоносените бебета в многопрофилната болница в Добрич

Най-малките пациенти и техните родители отбелязаха днес Деня на недоносените бебета в многопрофилната болница в Добрич. Всеки от гостите получи подаръци и възможността още веднъж да благодари на екипа на болницата за положените грижи при раждането и отглеждането на най-малките бебета. Неонатологичното отделение беше украсено с лилави балони, които също..

публикувано на 18.11.19 в 14:10

По-висок туристически данък обсъждат в Балчик

Поскъпване на туристическия данък предвижда Община Балчик от 2020 г. Обсъждане и обществени консултации с граждани и представители на юридически лица са насрочени за 29 ноември от 10,00 часа в заседателната зала на администрацията. За обекти, категория една звезда – сегашните 30 стотинки за нощувка се предлага да се повишат двойно; за две звезди –..

публикувано на 18.11.19 в 13:58

Кола се запали в близост до НАП във Варна

Автомобил се запали в непосредствена близост до спирка на градския транспорт до ТД на НАП във Варна. Колата е изгоряла в предната част, съобщават очевидци на инцидента. Автомобилът е ван, марка "Фиат",  тъмно-зелен на цвят.  Пожарникарите от РДПБЗН - Варна, са реагирали изключително бързо и са успели да потушат пожара, който се е разразил за..

публикувано на 18.11.19 в 13:57

Варна е трета по заплати в страната

Варна изостава с 3 лева от Стара Загора и с над 500 лева от София по размер на заплати за третото тримесечие. Това сочат последните данни на Националния статистически институт. С 1162 лева средна месечна работна заплата през третото тримесечие на 2019 г.  Варна изпреварва Бургас, Пловдив и София-област и се нарежда на трето място.  На първо е София с..

публикувано на 18.11.19 в 13:48

Адреси без вода днес

Без вода във Варна този следобед са следните райони: зоната между улиците бул."Сливница", бул."Владислав", "Отец Паисий и "Дрин" до около 16ч., Западна промишлена зона до 15ч., около улица "Индрижишка Кръстева" до около 19ч., долната част на кв."Виница" и местност Малко Ю до 17ч. В Добрич без вода са следните адреси:  ЖК " Добротица", Лозята Алмалий,..

публикувано на 18.11.19 в 13:42