БНР не приема исканията на "Музикаутор" и ще инициира обществена дискусия по темата

Ръководството на Българското национално радио не приема исканията на „Музикаутор“, изложени в официалното писмо на сдружението от 6 януари 2017 г., и смята, че по същността си те остават непроменени. Заявената на срещата на 5 януари 2017 г. в Съвета за електронни медии готовност на БНР за преговори остава и общественото радио очаква ново предложение от сдружението.

Очевидно е, че БНР и сдружението се ръководят от различни принципи и подходи в разбирането си за ролята и мисията на обществената медия и нейното финансиране. Затова на първо място е необходимо сближаване на позициите за принципите, а след това и за методиката, която да очертае базата за разговор по конкретните финансови параметри на договор между БНР и „Музикаутор”.

Българското национално радио ще инициира обществена дискусия, на която да изразят позициите си творци, експерти, Съветът за електронни медии, БНТ, ПРОФОН, представители на Министерството на културата и на неправителствени организации, чиято дейност е свързана с електронните медии.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

169 зрелостници в страната на матура по физика, химия или философия

Днес зрелостниците се явяват на матура по физика, химия или философия. В Министерството на образованието и науката беше изтеглен „Вариант II“ за държавния зрелостен изпит по желание. Изпитът ще продължи  четири астрономически часа. Заявление за участие в него са подали общо 169 зрелостници. Утре е матурата по желание по география и икономика,..

публикувано на 30.05.17 в 09:23

Президентът свиква Консултативния съвет за рисковете за националната сигурност

Президентът Румен Радев свиква днес от 10.00 часа на „Дондуков“ 2 заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България и необходими мерки за нейното укрепване“. Инициатива "Правосъдие за всеки" отправи призив към участниците в КСНС да включат в дневния ред на..

публикувано на 30.05.17 в 08:31

Борисов: До 15 дни въвеждаме промени в Закона за движение по пътищата

Промените в Закона за движение по пътищата са няколко изречения, но са важни, защото в противен случай се "шиканира" целият съдебен процес, каза в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов. „До 15 дни ще бъдат въведени няколко съществени промени в различни текстове на закона. Кръвните проби на шофьорите, например, трябва да се вземат..

публикувано на 30.05.17 в 07:35

БАБХ започна набирането на проби за двойни стандарти и от българския пазар

Българската агенция по безопасност на храните започна вземането на проби от храни от същите вериги и същите марки продукти с цел качествен и сравнителен анализ между предлаганите в България и тези от Западна Европа. Инспекциите са продължение на сравнителния анализ за качеството на храни произведени от един и същ производител и предлагани,..

публикувано на 30.05.17 в 07:15

Тигър уби служителка на зоопарк във Великобритания

Тигър уби служителка на зоопарк във Великобритания, съобщи полицията, цитирана от Франс прес. Зоологическата градина "Хамъртън" в град Хънтингдън бе евакуирана и затворена за посетители малко преди обяд след нападението. Тигърът се е промъкнал в оградено пространство, където се намирала служителката. "В нито един момент обществената сигурност не..

публикувано на 30.05.17 в 06:35

11 жертви на ураган в Москва

Единайсет души загинаха, а 50 бяха ранени при ураган в Москва, предаде ТАСС, като се позова на столичния департамент за здравеопазване. "Заради бурния вятър, връхлетял Москва, медицинска помощ до момента са потърсили над 50 пострадали, сред които има деца, а търсенето на помощ продължава. Загинали са 11 човека", заяви пресслужбата на департамента...

публикувано на 30.05.17 в 06:07

Нели Петрова: Промени в Закона за движение по пътищата ще има

Закон за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата ще бъде подготвен от МВР. Това стана ясно след извънредното заседание на правителството, посветено на увеличаването на жертвите от катастрофи . Предвижда се и окрупняване на регулаторните органи, които проверяват шофьорите по пътищата. По темата от днес работят Министерството на..

публикувано на 29.05.17 в 15:13