БНР не приема исканията на "Музикаутор" и ще инициира обществена дискусия по темата

Ръководството на Българското национално радио не приема исканията на „Музикаутор“, изложени в официалното писмо на сдружението от 6 януари 2017 г., и смята, че по същността си те остават непроменени. Заявената на срещата на 5 януари 2017 г. в Съвета за електронни медии готовност на БНР за преговори остава и общественото радио очаква ново предложение от сдружението.

Очевидно е, че БНР и сдружението се ръководят от различни принципи и подходи в разбирането си за ролята и мисията на обществената медия и нейното финансиране. Затова на първо място е необходимо сближаване на позициите за принципите, а след това и за методиката, която да очертае базата за разговор по конкретните финансови параметри на договор между БНР и „Музикаутор”.

Българското национално радио ще инициира обществена дискусия, на която да изразят позициите си творци, експерти, Съветът за електронни медии, БНТ, ПРОФОН, представители на Министерството на културата и на неправителствени организации, чиято дейност е свързана с електронните медии.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Заветът на Йордан Радичков

14 години след физическата смърт на Йордан Радичков , в паметта на неговите приятели той продължава да живее. Все повече училища, площади и организации носят неговото име. Преиздават се негови книги, създават се произведения, вдъхновени от словото му.. Обич свързва в трайно приятелство писателят Йордан Радичков и художникът проф. Галилей..

обновено на 21.01.18 в 15:59

Григор на 1/4 в Австралия

Григор Димитров за втора поредна година стигна до втората седмица на Откритото първенство на Австралия. Третата ракета в света се класира за 1/4 финалите след успех над представителя на домакините Ник Кириос със 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (7-4). На местния любимец не му помогнаха 36 аса в битката на корта, която продължи близо три часа и..

публикувано на 21.01.18 в 14:44
статуя на свободата

Статуята на Свободата остана без пари и без посетители

Един от символите на Ню Йорк - Статуята на Свободата, беше затворена за посетители заради временното прекратяване на финансирането на федералното правителство. На кея в района на Манхатън, откъдето туристическите лодки се отправят към монумента, са поставени табели, на които е написано, че туристите засега не могат да видят отблизо Статуята на..

публикувано на 21.01.18 в 09:11

Синдикатите подкрепят недоволството на бизнеса от поскъпването на тока

      Министерство на енергетиката да излезе със законодателна инициатива, която да разшири функциите на Комисията за енергийно и водно регулиране за разследване на злоупотреби и санкции при възникване на спекулативно поведение на пазара. За това настояват   в обща позиция, разпространена до медиите, КНСБ и КТ"Подкрепа". Според тях..

публикувано на 20.01.18 в 17:51

Православната църква почита Св. патриарх Евтимий Търновски

Православната църква днес почита паметта на Св. патриарх Евтимий Търновски.Свети Евтимий е роден около 1327 г. в Търново – столица на тогавашна България. Славата на св. Евтимий като голям молитвеник, строг аскет, просветен и вдъхновен проповедник го довела до патриаршеския престол през 1375 година. Той станал патриарх по всенародно желание в една..

публикувано на 20.01.18 в 14:46

Григор срещуи Кириос утре от 10.00 часа

Вече е ясен началният час на един от най-интригуващите сблъсъци от осминафиналите на Откритото първенство на Австралия между световния номер 3 Григор Димитров и местния любимец Ник Кириос.Двамата ще премерят сили утре на Централния корт „Род Лейвър Арина“, като двубоят им е първи от вечерната сесия и ще започне в 10.00 часа българско време. Преди..

публикувано на 20.01.18 в 10:33

В Швейцария ще се проведе референдум за високите разходи за живот в страната

 Активисти, настояващи за ефективни мерки за намаляване на цените на потребителските стоки и услуги, са успели да съберат необходимия брой подписи за провеждане на допитване по въпроса. Инициативата, която носи името "Не на острова на скъпотията - за справедливи цени", е подкрепена от депутати от всички големи партии в страната, включително от..

публикувано на 20.01.18 в 09:51