Проходът на републиката е отворен за движение

Проходът на републиката е отворен за движение, съобщи Областното пътно управление във Велико Търново.

Без ограничение се извършва движението в направленията София, Варна и Русе.

Продължава почистването на пътищата от второкласната и третокласната пътна мрежа.

Сложната пътна обстановка във Великотърновска област, предизвикана от обилните снеговалежи и силния вятър през последните дни постепенно се нормализира, коментираха от Областното пътно управление.

Затворен за движение остава проходът Твърдица - Елена, поради непочистен участък от южната страна.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сахарски горещини в Гърция

С информация на няколко езика, включително и на български, властите информират туристите за сахарски горещини в следващите четири дни. От днес се очаква температурите на много места да надхвърлят 40 градуса на сянка. Всички общини осигуриха климатизирани зали за гражданите. Отворени са през целия ден има и лекарски екипи.Те се ползват и от..

публикувано на 29.06.17 в 13:26
Веселин Марешки

Веселин Марешки даде имунитета си

Народните представители от "ВОЛЯ" Веселин Марешки и Кръстина Таскова са депозирали писмено съгласие в парламента за снемане на депутатския им имунитет. Това съобщи от парламентарната трибуна председателят на парламент Димитър Главчев. На 23 юни главният..

публикувано на 29.06.17 в 13:12

За три годиин светът трябва да спре климатичните промени

Светът има само три години, за да намали емисиите на въглероден диоксид, преди да стане прекалено късно предупреждава група от климатолози и учени. Предупреждението е отправено седмица преди срещата на Г-20 в Хамбург, предаде ДПА. Ако годишните емисии продължат да нарастват след 2020 г. или дори ако те останат на стабилно ниво, температурните..

публикувано на 29.06.17 в 06:46

Външните министри на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество се срещат в Истанбул

36-ата среща на външните министри на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество ще се проведе при закрити врати. България ще бъде представена от посланика в Турция Н.Пр. г-жа Надежда Нейнски, а Турция от заместник-министъра на външните работи Ахмет Йълдъз. Само Украйна ще бъде представена от външния си министър, Гърция, Молдова,..

публикувано на 29.06.17 в 06:15

Летим до САЩ с лаптоп на борда, но след повече проверки

Американското министерство на вътрешната сигурност поиска от авиопревозвачите по света да засилят мерките за сигурност на международните полети към Съединените щати, за да не им бъде наложена пълна забрана за внасяне на електронни устройства в самолетите, съобщи Асошиейтед прес. Спазването на новите правила може да доведе до отмяна на забраната за..

публикувано на 29.06.17 в 05:55

Около 46 000 първокласници ще получат еднократна помощ от 250 лева в началото на учебната година

По 250 лева еднократна помощ ще получат първокласниците, чиито семейства имат ниски доходи, реши правителството, съобщи неговата пресслужба. С тези средства ще бъдат подпомогнати около 46 000 деца, които тръгват на училище през септември т. г. Еднократната помощ се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца. Право да я получат имат..

публикувано на 28.06.17 в 15:25

Парламентът прие на второ четене 200 лева да е минималната пенсия от 1 октомври

Единодушно, с 202 гласа "за", без против и "въздържал се" парламентът гласува на второ четене 200 лева минимална пенсия за осигурителен стаж и възраст от 1 октомври. Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2017 година. Измененията предвиждат, че от 1 юли до 30 септември минималната..

публикувано на 28.06.17 в 13:05