Проходът на републиката е отворен за движение

Проходът на републиката е отворен за движение, съобщи Областното пътно управление във Велико Търново.

Без ограничение се извършва движението в направленията София, Варна и Русе.

Продължава почистването на пътищата от второкласната и третокласната пътна мрежа.

Сложната пътна обстановка във Великотърновска област, предизвикана от обилните снеговалежи и силния вятър през последните дни постепенно се нормализира, коментираха от Областното пътно управление.

Затворен за движение остава проходът Твърдица - Елена, поради непочистен участък от южната страна.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Македонският вътрешен министър подаде оставка

Македонският министър на вътрешните работи Агим Нухиу обяви на пресконференция, че подава оставка заради вчерашните събития в Скопие. „Изпитвам морална отговорност, защото за тези четири месеца не успях да парирам влиянието на политиката и затова ще търся моето оттегляне“, заяви министърът, който е..

публикувано на 28.04.17 в 17:03

„Пътна полиция“ засилва контрола по пътищата през празничните дни

През идните празнични дни контролът от „Пътна полиция“ ще бъде засилен. На пътя ще се следи основно за превишена скорост, употреба на алкохол и правоспособност, заяви  Росен Рапчев - гл. инспектор в „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“. Очаква се трафикът да е интензивен утре от големите градове към малките населени места и на..

публикувано на 28.04.17 в 14:06

Изтребител пето поколение каца за пръв път на авиобаза "Граф Игнатиево"

Президентът Румен Радев ще посети днес авиобазата "Граф Игнатиево", където ще наблюдава демонстрация на военновъздушни способности, представени от екипажи и самолети на ВВС на САЩ. Най-модерният многоцелеви изтребител от пето поколение F-35A ще кацне за първи път в България в авиобазата. Изявления ще направят командващият на 3-то командване на..

публикувано на 28.04.17 в 10:45

Обявиха окончателните резултати от референдума в Турция

Окончателните резултати от оспорвания референдум, който променя характера на Република Турция, бяха обявени в четвъртък вечерта от местната централна избирателна комисия - върховния избирателен съд (YSK). Според обявените данни с "да" са гласували 51,41% от участвалите в допитването, а 48,59% са..

публикувано на 28.04.17 в 09:12

Спокойна сутрин в Скопие

Спокойна е обстановката край парламента и в централната част на Скопие след вчерашните сблъсъци, съобщи Министерството на вътрешните работи. По данни на ведомството ранени са 109 души. До 23:30 вчера медицинска помощ в болниците са потърсили 77 граждани, от които 22 полицаи и трима депутат. Министерството взема допълнителни мерки за да осигури..

публикувано на 28.04.17 в 09:09

С едноминутно мълчание си спомняме за загиналите работници при трудова злополука

КНСБ отбелязва световния ден на загиналите работници при трудовa злополукa или професионално заболяване. Синдикатът отправи и призив за съпричастност към паметта на жертвите с едноминутно мълчание в 10:00 часа. Всеки ден умират 5000 души при трудова злополука или от професионална болест по цял свят. У нас се отчита намаляване броя на..

публикувано на 28.04.17 в 08:56

Парламентарен контрол за служебните министри

Служебни министри ще отговорят на депутатски въпроси и питания днес. Николай Денков , служебен министър на образованието и науката ще отговори на питане относно проблеми пред Оперативна програма "Наука, образование и интелигентен растеж" 2014 - 2020 (ОПНОИР). Служебният енергиен министър Николай Павлов ще разясни какво е..

публикувано на 28.04.17 в 06:50