Проходът на републиката е отворен за движение

Проходът на републиката е отворен за движение, съобщи Областното пътно управление във Велико Търново.

Без ограничение се извършва движението в направленията София, Варна и Русе.

Продължава почистването на пътищата от второкласната и третокласната пътна мрежа.

Сложната пътна обстановка във Великотърновска област, предизвикана от обилните снеговалежи и силния вятър през последните дни постепенно се нормализира, коментираха от Областното пътно управление.

Затворен за движение остава проходът Твърдица - Елена, поради непочистен участък от южната страна.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Атентатор самоубиец е предизвикал експлозия в Ню Йорк

Експлозия избухна до оживената автогара Port Authority („Порт оторити”) в Ню Йорк близо до Таймс скуеър. Телевизия Си Би Ес съобщи, че самоделно взривно устройство е било активирано от терорист самоубиец в тунел. Във връзка с..

публикувано на 11.12.17 в 16:24

Фалшив сигнал за бомба в посолството на Ираел в София

Не е открито взривно устройство в посолството на Израел в София. Това предаде БНР, като цитира СДВР. Припомняме, в 12.40 ч. днес беше получен сигнал за бомба в сградата. Хората от посолството не са били евакуирани.

публикувано на 11.12.17 в 15:55

Сигнал за бомба в израелското посолство

Получен е сигнал за бомба в Израелското посолство в столицата около 12.40 ч., предаде БНР. На място са изпратени екипи на полицията, които в момента претърсват района. Очаквайте подробности.

публикувано на 11.12.17 в 14:28

Съветът на ЕС определи квотите за улов на риба в Черно море за догодина

Съветът на ЕС съобщи, че е приел днес квотите за улов на риба в Черно море за следващата година. Приетите правила засягат България и Румъния. Съветът потвърждава предложението на Европейската комисия за превишаване на квотите за улов на цаца до 11 475 тона. От това количество две трети се полагат на България. За улова на калкан са..

публикувано на 11.12.17 в 12:13

Саудитска Арабия разрешава кината в началото на 2018 г.

Саудитска Арабия обяви днес, че разрешава откриване на киносалони. Вероятно първите кина в консервативната монархия ще отворят врати в началото на следващата година, предаде Ройтерс. "В качеството си на регулатор в киноиндустрията Главната комисия за аудиовизуални медии започна процеса на лицензиране на киносалони в монархията", се казва..

публикувано на 11.12.17 в 11:27

Приватизират концерна „Калашников“

Държавната корпорация „Ростех“ планира да продаде 26% от концерна „Калашников“ в началото на 2018 г. Това съобщи генералният директор на корпорацията Сергей Чемезов. „Вече има решение, скоро ще излезе и правителственият указ. Най-вероятно продажбата ще се състои в..

публикувано на 11.12.17 в 09:42

От Уницеф искат по-голям достъп на деца до интернет

Детския фонд на ООН - УНИЦЕФ - призова за разширяване на достъпа на децата до интернет. По данни на организацията, най-голям достъп до мрежата в момента имат младите хора на възраст между 14 и 25 години, предимно в Европа и Съединените щати.В Африка трима от всеки пет младежи нямат интернет достъп, отчита още доклад на УНИЦЕФ. В документа се..

публикувано на 11.12.17 в 08:39