Проходът на републиката е отворен за движение

Проходът на републиката е отворен за движение, съобщи Областното пътно управление във Велико Търново.

Без ограничение се извършва движението в направленията София, Варна и Русе.

Продължава почистването на пътищата от второкласната и третокласната пътна мрежа.

Сложната пътна обстановка във Великотърновска област, предизвикана от обилните снеговалежи и силния вятър през последните дни постепенно се нормализира, коментираха от Областното пътно управление.

Затворен за движение остава проходът Твърдица - Елена, поради непочистен участък от южната страна.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК: Няма да има машинно гласуване на тези избори

Централната избирателна комисия отстрани фирма "Лирекс" като доставчик на устройства за машинно гласуване и прекрати обявената обществена поръчка. Техническата комисия установи, че предложените от фирмата технически условия не отговарят на посочените параметри. Затова ценовата оферта не е отваряна.  От доклада на комисията става ясно, че..

публикувано на 25.02.17 в 23:17

Трима ранени при врязване на кола в пешеходна зона в Германия

Трима души пострадаха в германския град Хайделберг след като мъж нахлу с колата си в пешеходна зона в центъра. Нападателят, за когото се смята, че е бил въоръжен с нож, е бил прострелян от полицията след като избягал от мястото. Той е откаран в болница. Състоянието му и това на един от ранените се оценява като тежко. Мотивите на мъжа все още не..

публикувано на 25.02.17 в 20:06

Разследват случая с детето, починало след удар в корема в столично училище

Психолози ще работят с децата от столичното училище, където 11-годишното момиче, почина след като бе  ритнато в корема от свой съученик. От МОН съобщиха, че в понеделник сутринта в училището ще започнат работа психолози, които ще осигурят подкрепа на децата в групови и индивидуални разговори. На специална среща с педагогическия персонал експертите..

публикувано на 25.02.17 в 19:56
Председателят на на УС на БЛС д-р Венцислав Грозев на събора на съсловната организация, който се проведе във ВМА

Лекарският съюз подкрепи рамковия договор за 2017-а

Българският лекарски съюз подкрепя Националния рамков договор за 2017-а година, реши 66-тият извънреден Лекарски събор. Това обяви на пресконференция след края на Събора д-р Венцислав Грозев, председател на УС на БЛС. Той уточни, че решението е прието с 219 гласа - "за", 39 - "против" и 4 - "въздържали се", при 315 регистрирани. Договорът..

обновено на 25.02.17 в 18:37

Една година от канонизацията на Серафим Софийски

С тържества   отбелязват  1 година от прославлението на новоканонизирания светител– св. Серафим, архиепископ Богучарски, Софийски Чудотворец. през 2016 година той бе канонизиран едновременно от православните църкви на България и на Русия. Днес в столицата се провежда  международна научно-богословска конференция. В Руския храм-подворие "Св...

обновено на 25.02.17 в 17:29

Почина певецът Борислав Грънчаров

На 74-годишна възраст почина обичаният певец  Борислав Грънчаров , съобщи неговата дъщеря  Мария Грънчарова в социалната мрежа Фейсбук. В публикацията Мария пише: Изключително ми е трудно да споделя с всички вас тъжната новина, че моят любим и непрежалим баща - Борислав Грънчаров, напусна този свят след тежко боледуване. Винаги ще те..

публикувано на 25.02.17 в 17:23

Луксозен албум на Сикстинската капела

Сикстинската капела, шедьовърът на ренесансовото изкуство, известен най-вече с изрисувания от Микеланджело свод, вече може да бъде разгледана в най-малки детайли благодарение на иновативна фотографска работа, съобщи АФП. Снимките са направени с авангардна цифрова технология, командвана от компютър, и специални LED лампи, които възпроизвеждат..

публикувано на 25.02.17 в 17:07